What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

05.02.2014 | 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2014 | 14:52

Βόμβα δικηγόρου Λίλλη: Αιχμές και σε πολιτικό κόμμα για υποκλοπή συνομιλιών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Σάλος έχει προκληθεί με σημερινό δημοσίευμα που παρουσιάζει «κάρφωμα» Κιττή από Λίλλη για το σκάνδαλο Δρομολαξιάς με ανταλλάγματα
- CYTA, ΚΥΠ και πολιτικο κόμμα διαθέτουν μηχάνημα που μετατρέπει σε πομπό ακόμα και κλειστό κινητό τηλέφωνο και καταγράφει συνομιλίες, υποστήριξε ο κ. Γεωργίου
- Α. Κυπριανού: Σκευωρία σε βάρος κάποιων για να αθωωθούν άλλοι
- Χ. Τριανταφυλλίδης: Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όσοι κατέχουν θεσμικές θέσεις
- Ρ. Ερωτοκρίτου: Ο χειρισμός της υπόθεσης έγινε μακριά από επίδειξη εύνοιας ή προκατάληψης προς οποιονδήποτε
- Διαβάστε απόσπασμα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες

Αφήνοντας συγκλονιστικά υπονοούμενα για το πώς έγινε η υποκλοπή των προφορικών συνομιλιών του με τον πελάτη του Νίκο Λίλλη, παρενέβη σε τηλεοπτική εκπομπή ο δικηγόρος κ. Γεωργίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών εξέτασε το γραφείο του για ύπαρξη κοριού, χωρίς να ανευρεθεί οτιδήποτε. Παράλληλα, τόνισε πως το πρώτο θέμα που τίθεται από αυτό το δημοσίευμα είναι η παράνομη υποκλοπή ιδιωτικής επικοινωνίας μεταξύ δικηγόρου και πελάτη και εξέφρασε την ελπίδα οι διωκτικές Αρχές να διερευνήσουν και αυτή την πτυχή της υπόθεσης.

Ο κ Γεωργίου υποστήριξε ότι κατόπιν ενημέρωσης από ειδικό πληροφορήθηκε ότι υπάρχει μηχάνημα που μετατρέπει το κινητό σε πομπό ακόμα και αν είναι κλειστό και καταγράφει συνομιλίες. Τέτοιο μηχάνημα έχει η CYTA, η ΚΥΠ και ένα κυπριακό πολιτικό κόμμα υποστήριξε ο κ. Γεωργίου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ένας από τους τρεις πρέπει να έχει κάνει την υποκλοπή.

Αξιοσημείωτο πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου είναι η χρονική στιγμή η οποία επιλέχθηκε για να δημοσιευτεί το εν λόγω θέμα, καθώς χθες έγινε η παραπομπή των κατηγορούμενων για την υπόθεση της Δρομολαξιάς στο Κακουργιοδικείο, βλέποντας πίσω από αυτή την κίνηση επιδίωξη να πληγεί η αξιοπιστία του Λίλλη ως μάρτυρα κατηγορίας.

Ο κ. Γεωργίου ξεκαθάρισε ότι σε καμιά περίπτωση ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και οι ανακριτές δεν υποσχέθηκαν στον Λίλλη ότι θα αποσυρθεί η υπόθεση που αντιμετωπίζει εναντίον του. Η υπόθεση Λίλλη -με κατηγορούμενο τον επιχειρηματία- εκκρεμεί και πιθανότατα να οριστεί εντός Μαρτίου.

Χ. Τριανταφυλλίδης: Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όσοι κατέχουν θεσμικές θέσεις
 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ για το δημοσίευμα του Πολίτη. Σε αυτήν αναφέρεται:

«Είναι με μεγάλη ανησυχία που έχω διεβάσει τα γραφόμενα εις την έκδοση της εφημερίδας «Πολίτης» της 5/2/2014 σχετικά με τις ποινικές διώξεις που σχετίζονται με την γνωστή υπόθεση της «Δρομολαξιάς».

Η ανησυχία αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι σε μία Κοινωνία η οποία, σε πολύ μεγάλο βαθμό, απόλυτα δικαιολογημένα αμφισβητεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και εκείνους που το υπηρετούν η Δικαιοσύνη, μέχρι σήμερα, αποτελούσε φωτεινή εξαίρεση αυτής της αμφισβήτησης. Της αποδίδοντο λάθη, καθυστερήσεις εις την εκδίκαση των υποθέσεων αλλά όχι αμφισβήτηση σε σχέση με την εντιμότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται και εκείνων που την υπηρετούν από τις διάφορες θεσμικές θέσεις (Δικαστές, Γενική Εισαγγελία, Δικηγόροι).

Τα αναφερόμενα εις την σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Πολίτης» τείνουν να παρασύρουν και την Δικαιοσύνη εις το προαναφερόμενο βάραθρο της γενικής αμφισβήτησης. Αυτό ενδεχόμενα θα αποτελέσει και το τελειωτικό κτύπημα σε μία Κοινωνία η οποία αναμένει από την Δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες σε όλους εκείνους οι οποίοι τυχόν ευθύνονται δια τα κακά που έχουν συμβεί σε αυτό τον τόπο.

Για τους πιο πάνω λόγους πιστεύω ότι επιβάλλεται τα πρόσωπα τα οποία κατέχουν θεσμικές θέσεις να σταθούν εις το ύψος των περιστάσεων και τιμώντας την θέση την οποίαν κατέχουν να ενεργήσουν ούτως ώστε να διερευνήσουν άμεσα όλα όσα αναφέρονται εις το εν λόγω δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». Και βεβαίως, εάν από το αποτέλεσμα της εν λόγω διερεύνησης, προκύψουν ευθύνες αυτές να αποδοθούν ανεξάρτητα ποίους αφορούν όσο ψηλά και αν αυτοί ευρίσκονται. Εάν συνεχίσει να παρατηρείται το φαινόμενο, είτε της μη αποτελεσματικής διερεύνησης, είτε της ατιμωρησίας τότε η Κυπριακή Κοινωνία δεν θα έχει καμία ελπίδα και προοπτική να προσβλέπει σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Αντίθετα όλοι οι ορθά σκεπτόμενοι άνθρωποι θα γυρίσουν την πλάτη σε αυτό το τόπο ο οποίος πλέον θα αφεθεί στην μοίρα του.

Α. Κυπριανού: Σκευωρία σε βάρος καποιων για να αθωωθούν άλλοι

Αυτά τα οποία έχουν δημοσιευθεί επιβεβαιώνουν εκείνο το οποίο είχαμε καταγγείλει ότι υπήρξε συναλλαγή, σκευωρία σε βάρος κάποιων ανθρώπων για να αθωωθούν κάποιοι άλλοι και να συρθούν στα δικαστήρια κάποιοι που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με όσα τους αποδίδονται, ήταν η τοποθέτηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού στα σημερινά δημοσιεύματα(Πολίτης) για την υπόθεση Δρομολαξιάς και αποκάλυψη ηχογραφημένων συνομιλιών.

Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι "το δικό μου όνομα δεν εμπλέκεται να το ξεκαθαρίσω, γίνεται αναφορά".

Αυτά τα ζητήματα, σημείωσε, πρέπει να διερευνηθούν πάρα πολύ σοβαρά και θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του Γενικού Εισαγγελέα, της Νομικής Υπηρεσίας γενικότερα να διερευνήσουν όλα ανεξαιρέτως, όσα καταγράφονται σε αυτές τις συνομιλίες που βέβαια θα πρέπει να επιβεβαιωθεί αν είναι σωστές.

Επαναλαμβάνω, είπε ο κ. Κυπριανού, ότι η δική μας η απαίτηση είναι να διερευνηθούν τα πάντα, και όταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Κι επειδή έχω ακούσει κάποιους βουλευτές από τον ΔΗΣΥ να χάνουν την ψυχραιμία τους και να λένε ότι όλα αυτά γίνονται για να μην εκδικαστεί η υπόθεση, η δική μας η απαίτηση είναι να εκδικαστεί η υπόθεση αλλά να εκδικαστεί με εκείνους που πραγματικά πρέπει να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου κι όχι με τους οποιουσδήποτε άλλους", πρόσθεσε.

Γι αυτό επαναλαμβάνω, συνέχισε, απαιτούμε να διερευνηθούν τα πάντα και να ληφθούν σωστές αποφάσεις κι όχι αποφάσεις που θα βασίζονται σε σκευωρίες ή συναλλαγές.

Κληθείς να σχολιάσει ότι "όταν λέει για σκευωρία και συναλλαγές μιλά για τους ήδη εμπλεκόμενους και προφανώς αναφέρεται σε εξωθεσμικούς παράγοντες", ο κ. Κυπριανού είπε πως αναφέρεται σε αυτά που καταγράφονται στα δημοσιεύματα.

"Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση επαναλαμβάνω της Νομικής Υπηρεσίας και κυρίως του Γενικού Εισαγγελέα να διερευνήσει όλα αυτά τα ζητήματα και θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής - επειδή ακούγονται πράγματα, τα οποία εμπλέκουν διάφορα ονόματα και από την Νομική Υπηρεσία ενδεχομένως να διαφανεί ότι εμπλέκονται και άτομα από την ανακριτική ομάδα, η απαίτηση μας είναι η διερεύνηση που θα γίνει να γίνει με άτομα διαφορετικά από εκείνα που είχαν διεξαγάγει τις έρευνες στο αρχικό στάδιο αν κι εφόσον θέλουμε να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί πλήρως η πραγματικότητα γύρω από αυτά τα ζητήματα", συμπλήρωσε.

Αυτή είναι η απαίτηση μας λοιπόν, είπε, κι εύχομαι κι ελπίζω η δικαιοσύνη να λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία.

Κληθείς να σχολιάσει αν κάποια μέλη της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας ενδεχομένως να μην έχουν κάμει σωστά την δουλειά τους, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι "δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε αναφορικά με την ουσία των δημοσιευμάτων".

Εκείνο το οποίο λέω είναι αν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει μια πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα δεν πρέπει να είναι τα ίδια άτομα, κατέληξε.

Ρ. Ερωτοκρίτου: Ο χειρισμός της υπόθεσης έγινε μακριά από επίδειξη εύνοιας ή προκατάληψης προς οποιονδήποτε

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον έγινε ο χειρισμός της υπόθεσης του ακινήτου στη Δρομολαξιά, αναφέρει ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σημειώνοντας παράλληλα ότι οφείλεται να είναι επιθυμητό από όλους, όπως με βάσει το δημόσιο συμφέρον, το δικαστήριο, αφεθεί απερίσπαστο να κάμει το καθήκον του.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ερωτοκρίτου σχολιάζει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» για το περιεχόμενο ηχογράφησης συνομιλιών μεταξύ του επιχειρηματία Γιώργου Λίλλη και των δικηγόρων του.

«Μετά την δημοσίευση, σήμερα 5.2.2014, στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, αλλά και την αυριανή εξαγγελλόμενη συνεχιζόμενη δημοσίευση, στην ίδια εφημερίδα, κατ’ ισχυρισμόν, απομαγνητοφωνημένων διαλόγων, στους οποίους εμφανίζονται να εμπλέκονται, διάφορα άτομα και που αφορούν την γνωστή υπόθεση, της κατάχρησης και καταδολίευσης χρημάτων, από το Ταμείο Συντάξεων εργαζομένων στη CYTA, που εκκρεμεί για εκδίκαση στις 7.3.2014, ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα, σε ότι αφορά τη Νομική Υπηρεσία, τους λειτουργούς της, και εμένα προσωπικά, ο χειρισμός της πιο πάνω υπόθεσης έγινε, όπως σταθερά και απαρέγκλιτα συμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις, μακριά από επίδειξη εύνοιας ή προκατάληψης προς οποιονδήποτε, και σύμφωνα πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Συνεχίζει σημειώνοντας ότι «το μόνο αρμόδιο, με βάσει το Σύνταγμα και τους Νόμους, να εκδικάσει και να απονέμει δικαιοσύνη σε αυτή τη σοβαρή υπόθεση, είναι το Δικαστήριο».

Επομένως, αναφέρει τέλος «οφείλεται να είναι επιθυμητό από όλους, όπως με βάσει το Δημόσιο Συμφέρον, τούτο, δηλαδή, το Δικαστήριο, αφεθεί απερίσπαστο να κάμει το καθήκον του».

Νωρίτερα...

Πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχοι φαίνεται να διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στο τελικό κατηγορητήριο κατά του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη και στην εκδίκαση της υπόθεσης του από το Επαρχιακό Δικαστήριο για διαφορετικές από τις αρχικές κατηγορίες που αφορούσαν δωροδοκίες.

Όπως προκύπτει από τις ηχογραφήσεις συνομιλιών μεταξύ του Νίκου Λίλλη και δικηγόρων του για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», ο επιχειρηματίας ως αντάλλαγμα θα κατέθετε εναντίον του τέως προέδρου του ΔΣ της Cyta Στάθη Κιττή.

Ουσιαστικά οι συνομιλίες -όπως παρουσιάζονται από την εφημερίδα- επιβεβαιώνουν πως υπήρξε παρασκήνιο για να μετατραπεί ο κ. Λίλλης από κατηγορούμενος σε μάρτυρας κατηγορίας στο περιβόητο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Βασικό ζητούμενο από τον Λίλλη ήταν να «δώσει» τον Κιττή και τους άλλους που κατείχαν δημόσιες θέσεις. Στις συνομιλίες αυτές, γίνεται αναφορά στο όνομα του βοηθού γεν. Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος φέρεται να έχει τηλεφωνική συμμετοχή στη συζήτηση, όταν τον καλεί ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου.

Απόσπασμα από ηχογραφημένη συνομιλία

Δικηγόρος Νίκου Λίλλη προς επιχειρηματία:
«Υπάρχει προσφορά σε αυτό τον κύκλο των ανακρίσεων να μην κατηγορηθείς και να είσαι μάρτυρας κατηγορίας. Η κατάθεση που θα σου πάρουν θα είναι ανοιχτή μαρτυρική κατάθεση που σημαίνει κανένας δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο δικαστήριο και νομικά και ηθικά δεν θα τολμήσουν να το κάνουν».

Όταν αναστατώθηκε το ΑΚΕΛ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πολίτη», η διαρροή προς το ΑΚΕΛ ότι ο Λίλλης θα ανοίξει το στόμα του, προκάλεσε αναστάτωση στο κόμμα από το οποίο «ετηλεφωνούσαν ούλλη νύχτα» για να μάθουν. Αυτά φέρεται να λέει στις ηχογραφημένες συζητήσεις του με τον Λίλλη, ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου. Αναφέρεται ακόμα στην εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Κατσουρίδη και του υιού του, στον Άντρο Κυπριανού αλλά και στην κυβέρνηση η οποία φαίνεται να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι κάλυψης πολιτικών. Ο δικηγόρος εμφανίζεται να υποδεικνύει στον πελάτη τους τρόπους εκβιασμού πολιτικών προσώπων «για να καλύψουν τον Λίλλη, όπως κάλυψαν τους εαυτούς τους».

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  2. Έκκληση Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για νηφαλιότητα ενόψει των εκλογών
  3. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  4. Τουρκία: Σκάνδαλο με «μυστικές» εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών
  5. Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Παυλίδου για τον ξυλοδαρμό από Παπαγιάννη [vid]
  6. Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Κατάθεση-φωτιά! «Ο γνωστός δικηγόρος είχε έρθει στην εφορία»