What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

05.02.2014 | 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2014 | 12:25

Στο μηδέν η εγγραφή νέων εταιρειών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Μπορεί να μην υπήρξε μαζική φυγή εταιρειών από την Κύπρο μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζει η οικονομία και λόγων των περιοριστικών μέτρων δεν παρατηρείται προσέλκυση νέων εταιρειών, ενώ οι υφιστάμενες ξένες εταιρείες έχουν μειώσει τις δραστηριότητές τους, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Ελεγκτών Κύπρου, Γιάννης Χαριλάου.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου συναντήθηκε σήμερα, με τεχνοκράτες της Τρόικα, στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στους οποίους ενημέρωσε για τις εκτιμήσεις του ΣΕΛΚ για την πορεία της οικονομίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της αβεβαιότητας και των περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση κεφαλαίων και της έλλειψης ρευστότητας.

«Δεν παρατηρήθηκε μαζική φυγή εταιρειών, υπάρχει όμως πρόβλημα στην προσέλκυση νέων λόγω των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν, όμως το παλεύουμε.

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας δεν παρατηρήθηκε φυγή, έχει παρατηρηθεί όμως πιθανότατα μείωση των δραστηριοτήτων έστω και από τους υφιστάμενους αλλά και πρόβλημα στην προσέλκυση νέων. Δεν είναι τα πράγματα πάρα πολύ καλά όπως θα νόμιζαν κάποιοι ότι θα ήταν αλλά είναι σε μια τέτοια κατάσταση στην οποία είναι πολύ οριακή και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να κερδίσουμε το στοίχημα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χαριλάου.

Ερωτηθείς για το θέμα της οικονομικής διαφάνειας, ο κ. Χαριλάου είπε ότι ενημέρωσε τους τεχνοκράτες της Τρόικα ότι τα αποτελέσματα του ΟΟΣΑ αφορούν θέματα τεχνικού χαρακτήρα και ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΥΠΟΙΚ, Δικηγορικός Σύνδεσμος, CIPA, ΣΕΛΚ) έχουν υιοθετήσει ένα σχέδιο δράσεων για επίλυσή τους.

Τόνισε όμως ότι ζήτησε από την Τρόικα «ότι θα πρέπει με τις ενέργειές τους και οι ίδιοι να μας βοηθήσουν να μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες χώρες με σωστό τρόπο και με δίκαια κριτήρια για να μπορέσει η οικονομία μας να πάει μπροστά».

Λέγοντας ότι ανέφερε στην Τρόικα ότι η Κύπρος είναι ένας μοναδικός προορισμός που προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα για τα οποία πολλές εταιρείες από το εξωτερικό την επέλεξαν, ο κ. Χαριλάου πρόσθεσε πως «θέλουμε αυτά να τα προστατέψουμε για ξαναγυρίσουμε πίσω στις καλές μέρες αλλά με πολύ καλύτερο, αν θέλετε, τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων».

Απαντώντας σε ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΕΛΚ είπε ότι πρέπει να υπερπηδήσουμε τα προβλήματα με σωστές διαδικασίες, να βρεθούν τρόποι να ελευθεροποιηθεί η διακίνηση κεφαλαίων χωρίς να υπάρξει εκροή κεφαλαίων.

«Υπάρχουν λύσεις φτάνει να καθίσουμε στο τραπέζι και να τις βρούμε», είπε, τονίζοντας ότι «ακολουθώντας κατά γράμμα το μνημόνιο υπάρχει η πιθανότητα να βγεις πιο γρήγορα από αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο προσκήνιο και πάλι η επένδυση απέναντι από το Χίλτον από Κατάρ

Δύσκολη εξίσωση οι ημικρατικοί – Αργεί να έρθει και η αποκατάσταση εμπιστοσύνης τραπεζών

Δείτε τη μισθοδοσία των 8 προεδρικών συμβούλων – Στη Βουλή η έγκριση κονδυλίου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αύξηση για τέταρτο έτος στις αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας και ρεκόρ 4ετίας οι εγγραφές το 2017
  2. Bullying σε 8χρονο: «Πρέπει να μου σκοτώσει το παιδί για να λάβουν μέτρα;»
  3. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  4. Προεδρικές Εκλογές 2018: Πού ψηφίζεις εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια της τεχνολογίας
  5. Εκτέλεσαν κυνηγό πισώπλατα από τα 2 μέτρα - Τι λέει ο ιατροδικαστής
  6. Ντάισελμπλουμ: Θα αδειάσω ένα μπουκάλι ούζο όταν η Ελλάδα βγει από το μνημόνιο