What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

06.02.2014 | 07:23
Τελευταία ενημέρωση: 06.02.2014 | 14:18

Δρομολαξιά: Πήγαινε για παραίτηση ο Χάσικος - Ζητούσε την άμεση σύλληψη των δύο της ΚΥΠ - «Πυροβολεί» δύο υπουργούς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Ο Σωκράτης Χάσικος τελούσε υπό παραίτηση και "δείχνει" δύο εν ενεργεία υπουργούς
- Απειλούσε με συνέντευξη Τύπου και αποκαλύψεις σε περίπτωση μη σύλληψης των δύο αστυνομικών της ΚΥΠ
- Την επόμενη ακριβώς ημέρα συνελήφθησαν οι δύο της ΚΥΠ
- Κατηγορεί ο ΥΠΕΣ τους δύο υπουργούς ότι ήθελαν να τους προστατέψουν
- Δικηγόρος Λίλλη για Χάσικο: Ο ΥΠΕΣ ήταν έτοιμος να ζητήσει άρση της ασυλίας του Ρίκκου Μαππουρίδη
- Μοίραζε χρήματα ο Λίλλης, αναφέρει στις συνομιλίες ξεκάθαρα ονόματα, ο ίδιος κράτησε 300 χιλιάδες


Τελεσίγραφο Χάσικου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα παραιτείτο σε περίπτωση μη σύλληψης των 2 ανδρών της ΚΥΠ, αναφέροντας παράλληλα ότι στην περίπτωση του ενός τουλάχιστον, του αστυνομικού Μούσκου υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια κάλυψής του από δύο υπουργούς, τον Ιωνά Νικολάου και τον Τάσο Μητσόπουλο...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του 'ΠΟΛΙΤΗ' αναφέρεται επίσης ότι ο Σωκράτης Χάσικος εξέφρασε στον δικηγόρο του Νίκου Λίλλη την πρόθεσή του να ζητήσει άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ρίκκου Μαππουρίδη.

Συγκεκριμένα ο Γ. Γεωργίου λέει ότι ο ΥΠΕΣ του είπε σε συνάντησή τους: 'Σε ούλλες τες υποθέσεις που βρομούν εν η υπογραφή του Ρίκκου (Μαππουρίδη) που κάτω΄.

Επίσης ψευδή σύμφωνα με τον 'ΠΟΛΙΤΗ' θεωρεί ο δικηγόρος του Λίλλη, την κατάθεση του Γιώργου Γεωργίου, προϊστάμενου της ΚΥΠ στη Λάρνακα Βάσου Γεωργίου ότι δεν γνώριζε τον Μούσκο, καθώς φαίνεται ότι όχι μόνο τον γνώριζε, αλλά πίεζε τηλεφωνικά για επίσπευση της διαδικασίας πλαστής πιστοποίησης ότι ο τ/κ ιδιοκτήτης του τεμαχίου Δρομολαξιάς διαμένει στις ελεύθερες περιοχές!

Αναφορικά με την φερόμενη προστασία Μούσκου και Μιαμηλιώτη από τον Ιωνά Νικολάου αναφέρεται από δικηγορική πηγή ότι ο Μούσκος ήταν κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Νικολάου αυτός που διοργάνωνε την πολιτική εκστρατεία του στην αστυνομία και την πυροσβεστική όταν αυτός διεκδικούσε τον υπουργικό θώκο...παράλληλα είχε και φιλικές σχέσεις με τον Μιαμηλιώτη.

Ο δικηγόρος του Νίκου Λίλλη, ισχυρίζεται ότι παρεμβαίνοντας στα παραπάνω είπε: Όταν ο Ιωνάς είπε ότι 'δεν θα κάνετε συλλήψεις' πήγε ο Χάσικος στο προεδρικό και είπεν του Νίκου (Αναστασιάδη) αν μέχρι αύριο το πρωί στες 10 δεν κάμετε συλλήψεις θα έρτω να σας φέρω την παραίτησή μου και η ώρα 12 θα πάω να κάμω δημοσιογραφική διάσκεψη ότι κάποιοι τους καλύπτουν' ".... Την επομένη έγιναν τελικά οι συλλήψεις...

ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕ Ο ΛΙΛΛΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 9,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Ο Νίκος Λίλλης λαμβάνοντας το ποσό των 9,2 εκατ. ευρώ, από το ταμείο συντάξεων της CYTA για την επένδυση των στο τουρκοκυπριακό τεμάχιο, φαίνεται πως μοιράστηκε σε πολλά άτομα η πίτα, καθώς σε ερωτήσεις του δικηγόρου του, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ δεν μπορούσε να θυμηθεί πλήρως τι κατέληξε πού...

Και συνεχίζει ο επιχειρηματίας:
- Ξόφλησα δάνεια των εταιρειών μου
- Διάφορα άλλα έξοδα μαζί με αυτά που έπρεπε να δώσουμε στην ΚΥΠ!
- Προκαταβολή εργολάβου στο 1 εκατ. 300 χιλιάδες
- Λεφτά πήραν και οι μέτοχοι της εταιρείας, Αντώνης Ιωακείμ 150 χιλιάδες...για τον Κούλη δεν θυμάμαι, Λιοτατής 200 χιλιάδες σε μια μέρα και ακόμα περισσότερα τον επόμενο μήνα...
- Ακόμα ακούγεται στις συνομιλίες το όνομα ενός συνεργάτη του Λιοτατή ο οποίος έπιασε 800 χιλιάδες από τον επιχειρηματία, όπως και ένας Μάριος που πήρε 150 χιλιάδες, ενώ αναφορά κάνει στην συνομιλία και ο δικηγόρος που λέει: "Εμείς πήραμε 100.000 ευρώ..."
- Επίσης χρήματα που έδωσε ο Λιοτατής και πιθανόν και ο συνεργάτης του στην Αλκή, πληρώθηκαν από την προκαταβολή της CYTA, ενώ 500 χιλιάδες ακόμα δόθηκαν ξεχωριστά για τα χρέη της ομάδας.
- Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, σύμβουλοι και δικηγόροι έλαβαν ακόμα 200 χιλιάδες
- Σε ερώτηση του δικηγόρου Γ. Γεωργίου για τον Αλέκου αναφέρεται πως έπιασε περί τις 800 χιλιάδες συνολικά.
- Ο χορός του διαμοιρασμού συνεχίζεται με τον Λίλλη να λέει πως πήρε ο ίδιος 200 χιλιάδες, ο Καϊάφας 200 χιλιάδες και ο Κιττής "τις πρώτες 200 χιλιάδες, όχι την ίδια μέρα, καταλαβαίνεις..."
- Σε ερώτηση του δικηγόρου ότι η σούμα δεν βγαίνει και περισσεύουν κι άλλα χρήματα, ο Λίλλης υποβοηθούμενος από την γυναίκα του αναφέρεται και σε μετόχους άλλων εταιρειών όπως Φλώρος, Χασάπης, Ζένιος, για παλιά του δάνεια, περίπου 200 χιλιάδες.

Ρωτά ο δικηγόρος για τον Μιαμηλιώτη, με τον Λίλλη να παραδέχεται ότι αυτός πήρε 40 χιλιάδες, ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση για το πόσα κράτησε ο ίδιος, απαντά ο Λίλλης ότι πήρε 100 χιλιάδες για να αλλάξει αυτοκίνητα και ακόμα 200 χιλιάδες...

Δεν διαψεύδουν τα μεταξύ τους διαμειφθέντα Νίκος Λίλλης και ο δικηγόρος του Γιώργος Γεωργίου, αλλά καταδικάζουν την δημοσιοποίηση των συνομιλιών τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών εξέτασε το γραφείο του για ύπαρξη κοριού, χωρίς να ανευρεθεί οτιδήποτε. Παράλληλα, τόνισε πως το πρώτο θέμα που τίθεται από αυτό το δημοσίευμα είναι η παράνομη υποκλοπή ιδιωτικής επικοινωνίας μεταξύ δικηγόρου και πελάτη και εξέφρασε την ελπίδα οι διωκτικές Αρχές να διερευνήσουν και αυτή την πτυχή της υπόθεσης.

Ο κ Γεωργίου υποστήριξε ότι κατόπιν ενημέρωσης από ειδικό πληροφορήθηκε ότι υπάρχει μηχάνημα που μετατρέπει το κινητό σε πομπό ακόμα και αν είναι κλειστό και καταγράφει συνομιλίες. Τέτοιο μηχάνημα έχει η CYTA, η ΚΥΠ και ένα κυπριακό πολιτικό κόμμα υποστήριξε ο κ. Γεωργίου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ένας από τους τρεις πρέπει να έχει κάνει την υποκλοπή, ενώ αφήνει αιχμές και για τη χρονική περίοδο που επελέγη για την δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον πελάτη του.

Με ειρωνική και απαξιωτική διάθεση αντιμετώπισε ο Νίκος Λίλλης τα των παρακολουθήσεων, δηλώνοντας ότι είναι στην διάθεση όσων ενδιαφέρονται τα mail που έχει ανταλλάξει, καθώς και τα τηλέφωνά του επί 24ωρου δίνοντάς τα στην δημοσιότητα, ακριβώς όπως στο "Big Brother"...

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων το ΑΚΕΛ δια του Άντρου Κυπριανού επανέρχεται στα περί σκευωρίας και δείχνει σύμφωνα και με το δημοσίευμα του 'ΠΟΛΙΤΗ' προς την κατεύθυνση του Ρίκου Ερωτοκρίτου, και των πρακτικών που εκείνος ακολούθησε αναφορικά με τους χειρισμούς στην διερεύνηση της υπόθεσης, καλώντας παράλληλα τον Γενικό Εισαγγελέα να επέμβει.

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι "το δικό μου όνομα δεν εμπλέκεται να το ξεκαθαρίσω, γίνεται αναφορά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβα δικηγόρου Λίλλη: Αιχμές και σε πολιτικό κόμμα για υποκλοπή συνομιλιών   Διαδώστε αυτό το άρθρο