What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

06.02.2014 | 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 06.02.2014 | 12:10

Αντιστάθηκαν στο κούρεμα οι ναυτιλιακές εταιρείες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Παρά τα πλήγματα των αποφάσεων του Eurogroup, οι ναυτιλιακές εταιρείες συνεχίζουν να στηρίζουν την κυπριακή ναυτιλία με τη συνεισφορά τους να υπολογίζεται γύρω στο 7% του ΑΕΠ, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος.

Αντιπροσωπεία του ΚΝΕ συναντήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με τεχνοκράτες της Τρόικας, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Αναλύσαμε μετά από δικές τους ερωτήσεις τις εξελίξεις και την τρέχουσα κατάσταση για την κυπριακή ναυτιλία στο πλαίσιο της ευρύτερης κατάστασης της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Καζάκος, προσθέτοντας πως βασικές ερωτήσεις των τεχνοκρατών της Τρόικας αφορούσαν στο κατά πόσον επηρεάστηκαν οι ναυτιλιακές εταιρείες από τις αποφάσεις του Eurogroup και ποιες είναι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και τα αιτήματα του κλάδου.

«Τα δεδομένα είναι ότι, παρόλο που η ναυτιλιακή βιομηχανία είχε και αυτή δεχτεί τον αντίκτυπο των κουρεμάτων στις καταθέσεις, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην Κύπρο και την κυπριακή σημαία και συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά και κοινωνικά την Κύπρο», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης είναι χειροπιαστές «δεδομένου ότι τα μέτρα τα οποία εισηγηθήκαμε στο παρελθόν προς τις κρατικές υπηρεσίες υλοποιηθούν».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επίλυση του προβλήματος του τουρκικού εμπάργκο, που αποτελεί βαρίδι στην περαιτέρω ανάπτυξης της κυπριακής σημαίας, την περαιτέρω προώθηση του νομότυπου φορολογικού συστήματος και στην περαιτέρω αναβάθμιση της ναυτιλιακής διοίκησης για να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις τρέχουσες και αυξανόμενες απαιτήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καζάκος επεσήμανε πως παρόλο που η παγκόσμια ναυτιλία, με την οποία συνδέεται και η κυπριακή ναυτιλία, δέχθηκε πιέσεις τα τελευταία χρόνια, ο κύκλος εργασιών των εταιρειών μας παραμένει σταθερός και υπολογίζεται να παραμένει γύρω στο 7% του ΑΕΠ το 2013.

Για το 2014, ο κ. Καζάκος ανέφερε πως οι εξειδικευμένες αναλύσεις φέρουν την παγκόσμια ναυτιλία και τις ναυλαγορές να ακολουθούν σταθεροποιητικές τάσεις και να εισέλθουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από τα μέσα του έτους και εντεύθεν, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και την κυπριακή ναυτιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

. Η Τράπεζα Κύπρου βρίσκει «τα πόδια της» – Ανταμοιβή το προνομιακό επιτόκιο

Πρώτη επίσημη σύγκρουση ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ με φόντο αποκρατικοποιήσεις – Στον αέρα η ανακεφαλαιοποίηση συνεργατισμού

Στα «μαλακά» και το τρίτο τεστ – Τα δύσκολα έρχονται με αποκρατικοποιήσεις, κόκκινα δάνεια


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τραγωδία στην Αγία Νάπα - Πέθανε εν ώρα εργασίας
  2. Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια - Για… «κατατρόπωση» σκάφους του λιμενικού κάνουν λόγο οι Τούρκοι [pics, vid]
  3. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  4. Η Ελλάδα παραλύει από τον απεργιακό κλοιό ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίζει σήμερα το πολυνομοσχέδιο
  5. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  6. Μυστήριο με το πλοίο-πυριτιδαποθήκη με τους 410 τόνους εκρηκτικών - Το πέρασμα από Κύπρο και οι Τούρκοι ναυλωτές [vids,pics]