What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

06.02.2014 | 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 06.02.2014 | 14:17

ΑΚΕΛ: Ζητά απαντήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Απαντήσεις από την Κυβέρνηση ως προς το πώς θα μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ζητά το ΑΚΕΛ.
 

 Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής ανέφερε ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος μας κάθε Κύπριος πολίτης θα ανέμενε από την Κυβέρνηση να επιδείκνυε περισσότερη κοινωνική ευαισθησία για αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης».


Αντ’ αυτού, είπε, «οι κυβερνώντες επιβάλλουν ακραίες πολιτικές λιτότητας και φορτώνουν επιπρόσθετα βάρη στις πλάτες των πολιτών μας, τους συνταξιούχους, τις οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τα νεαρά ζευγάρια, τους νέους μας, τους ανέργους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».


Ο κ. Φακοντής συνέχισε λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση δια στόματος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε ότι το υφιστάμενο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας έχει αποτύχει και δεν μπορεί να δώσει λύσεις». Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «προχωρεί στην μεταρρύθμιση της κοινωνικής πρόνοιας με την εισαγωγή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Εξέφρασε την εκτίμηση του ΑΚΕΛ ότι «το νέο, πολυδιαφημιζόμενο σχέδιο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το οποίο προβάλλει η Κυβέρνηση ως μέτρο στήριξης των ευάλωτων ομάδων δεν θα επιφέρει καμιά βελτίωση στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά αντίθετα προμηνύει βαθύ κούρεμα στις παροχές και τα επιδόματα, καθώς και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας».Διερωτήθηκε «τι άλλο από ένα χρυσωμένο χάπι μπορεί να είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα όταν για κάθε κοινωνικο-οικονομικό πρόβλημα που ταλανίζει το λαό, η απάντηση των Κυβερνώντων είναι ότι τη λύση θα δώσει τον Ιούλιο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»;Έθεσε παράλληλα το ερώτημα: «που θα εξευρεθούν τα χρήματα για κάλυψη όλων των δικαιούχων, λήπτες δημόσιου βοηθήματος, χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, αυτοεργοδοτούμενοι, εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα, ακόμη και αποφυλακισθέντες, τι στιγμή μάλιστα, που οι παροχές στον κοινωνικό τομέα κουρεύονται κατά 127 εκ. ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2014»;


Πως, συνέχισε, «και με ποιο ποσό θα στηριχθούν όλες αυτές οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας;», διερωτούμενος, «μήπως με ποσά που θα τους εξασφαλίζουν απλώς και μόνο τη φυσική τους επιβίωση»;


«Η Κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις», ανέφερε τέλος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επειγόντως στο Προεδρικό ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Πρώτη επίσημη σύγκρουση ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ με φόντο αποκρατικοποιήσεις – Στον αέρα η ανακεφαλαιοποίηση συνεργατισμού
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς καταδικάζει τις επιθέσεις κατά της εφημερίδας 'Αφρίκα' και ζητά παρέμβαση της Κομισιόν
  2. ΓΓ ΑΚΕΛ: Η χθεσινοβραδινή τηλεμαχία ανέδειξε τον Μαλά ως εκείνο τον υποψήφιο που πραγματικά ξεχωρίζει
  3. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  4. Έκκληση Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για νηφαλιότητα ενόψει των εκλογών
  5. Το Ανώτατο δικαίωσε λήπτη δημοσίου βοηθήματος του οποίου το αίτημα για ΕΕΕ είχε απορριφθεί
  6. Λουίς Κάρλος: Τα «βρόντηξε» και ζητά να φύγει από Κύπρο μετά την αναίτια σύλληψη της συζύγου του! [vid]