What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

06.02.2014 | 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 06.02.2014 | 14:17

Τετ α τετ με βουλευτές η Τροικα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση της Τρόικα με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών υπό την προεδρία του αναπληρωτή προέδρου της Επιτροπής Άγγελου Βότση.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.
Οι βουλευτές ερωτηθέντες από τον κ. Βότση απάντησαν ότι δεν έβλεπαν πρόβλημα ώστε η συνεδρία να είναι ανοικτή στα ΜΜΕ.

Ωστόσο οι θύρες της Επιτροπής έκλεισαν επειδή το ζήτησαν οι Τροϊκάνοι.
Συνάντηση με ΔΗΣΥ

Στο μεταξύ χθες αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) είχε χτες συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών έγινε ενημέρωση σχετικά με τη θεώρησή τους για την πρόοδο στην εφαρμογή του Προγράμματος, καθώς και για τις κυριότερες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας στη συνέχεια.
Σημειώνεται ότι η γενική εκτίμησή τους είναι θετική και συνοδεύεται από τη διαπίστωση ότι η κυπριακή πλευρά εφαρμόζει ορθά και έγκαιρα τα συμφωνηθέντα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ταχύτερη του αναμενόμενου πορεία διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών και στην ηπιότερη από ότι είχε προβλεφθεί ύφεση της οικονομίας.

Παράλληλα φαίνεται να κρίνεται ως ικανοποιητική και η πορεία εξομάλυνσης του τραπεζικού συστήματος.
Ταυτόχρονα όμως επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συνέχειας στην εφαρμογή του προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς και η προσεκτική παρακολούθηση της πορείας των χρηματο-οικονομικών ζητημάτων.

Από την πλευρά του Δημοκρατικού Συναγερμού τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη μεγάλη στενότητα ρευστότητας και την ανάγκη άμεσης χαλάρωσης των περιορισμών στις εσωτερικές τραπεζικές συναλλαγές, καθώς και τα ισχύοντα υψηλά επιτόκια. Δόθηκε ακόμη έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης του μεγάλου όγκου του ιδιωτικού χρέους μέσα από αποτελεσματικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης δανείων με τρόπο που να διευκολύνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν έκτακτες δυσκολίες, καθώς και με μεθοδικό και ισορροπημένο χειρισμό του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε ακόμη για την κοινωνική διάσταση των στεγαστικών δανείων και το απευκταίο εκποιήσεων που θα στερούν τη στέγη από νοικοκυριά.

Στη συζήτηση τέθηκε ακόμα σειρά άλλων κεντρικών ζητημάτων, όπως η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος μέσα από τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων και ούτω καθεξής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε και συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές και τις ενδεχόμενες στρατηγικές για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας, σε συνάρτηση με τις προοπτικές δημιουργίας απασχόλησης προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τράπεζα Κύπρου βρίσκει «τα πόδια της» – Ανταμοιβή το προνομιακό επιτόκιο

Πρώτη επίσημη σύγκρουση ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ με φόντο αποκρατικοποιήσεις – Στον αέρα η ανακεφαλαιοποίηση συνεργατισμού

Αντιστάθηκαν στο κούρεμα οι ναυτιλιακές εταιρείες   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  2. Μειώνεται το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ΕΕ και Κύπρο
  3. «Πέρασε» από την ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  4. Προεδρικές Εκλογές: Η πρόταση Μαλά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  5. Βundesbank: Η Γερμανία εξοικονόμησε 290 δισ. ευρώ από την κρίση
  6. ΟΠΑΠ Κύπρου: Καταγγέλλει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη - Ελεγκτική Υπηρεσία: «Δεν εκφοβιζόμαστε»