What's hot? ΠΑΡΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΧΙΟΝΙΑ· ΣΚΟΠΙΑΝΟ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

07.02.2014 | 07:33
Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2014 | 13:59

Σαμαράς: Όχι σε άλλη ιστορία τύπου Ανάν - Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σας στηρίζει (VIDEO)

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί για μη επανάληψη ενός Σχεδίου Ανάν
- Να διαφυλαχθεί η ευρύτατη κοινή συναίνεση στο εσωτερικό της Κύπρου, τόνισε ο κ. Σαμαράς
- Ν. Αναστασιάδης: «Το ανακοινωθέν δεν είναι η λύση, αλλά θέτει τις παραμέτρους για λύση»
- Παρών και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος στη συνάντηση, χωρίς να πάρει καθόλου τον λόγο
- Ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι η λύση θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα
- Στήριξη από Ελλάδα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη συνομιλιών
- Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις των δύο ηγετών

Στόχος μας είναι ο τερματισμός της κατοχής και η εξεύρεση λύσης, που να διασφαλίζει πλήρως τη μια ιθαγένεια, προσωπικότητα και κυριαρχία και την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλους της ΕΕ, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μετά τις συνομιλίες που είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 8.50 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 10. Να σημειωθεί πως στη συνάντηση παρευρίσκετο και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ωστόσο δεν πήρε καθόλου τον λόγο κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να χειρίζεται εξ ολοκλήρου το θέμα και να τονίζει την ανάγκη επίτευξη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης και ευρείας συναίνεσης στο εσωτερικό της Κύπρου αναφορικά με τη συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν μεταξύ ε/λ και τ/κ πλευράς.

Οι δηλώσεις Σαμαρά και Αναστασιάδη

«Πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από την πρόσφατη φάση της πορείας του Κυπριακού και πρέπει να διαφυλαχθεί η ευρύτατη κοινή συναίνεση», είπε ο κ. Σαμαράς μετά το πέρας της συνάντησης των δύο ηγετών. Ανέφερε ότι η λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Υπογράμμισε ότι το Κυπριακό είναι “το κορυφαίο ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής” και ο θεμέλιος λίθος για τη διαρκή διαβούλευση και συντονισμό των δυο κυβερνήσεων, είπε ο κ. Σαμαράς.

Συζητήσαμε, ανέφερε, τις προοπτικές στο Κυπριακό και ειδικότερα το ζήτημα της επανεκκίνησης των συνομιλιών.

Είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος.

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων όσον αφορά την ΑΟΖ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι τα πιο δύσκολα είναι αυτά που ακολουθούν. Το ανακοινωθέν δεν είναι η λύση, αλλά θέτει τις παραμέτρους για λύση, επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση που υπήρξε στο αίτημα για να ενημερωθεί η ελληνική ηγεσία «για τις προσπάθειες να πετύχουμε ουσιαστικού περιεχομένου κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για ουσιαστικό διάλογο, με προοπτική για μια διαρκή, βιώσιμη και λειτουργική λύση, η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Από τις διεργασίες που γίνονται, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενδεχομένως σύντομα να καταλήξουμε στο ανακοινωθέν που θα διασφαλίζει τις σημαντικές αρχές για λύση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ:

 


Νωρίτερα...

Άρχισε η συνάντηση του ΠτΔ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υποδέχθηκε στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς.

Τον Πρόεδρο συνοδεύουν στη συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη διαβούλευση των δύο ηγετών συμμετέχει και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε άλλο μήκος κύματος ο Έρογλου! Ναι μεν αλλά για Κοινό Ανακοινωθέν...Παρά το βήμα Αναστασιάδη ζητά ξεκαθάρισμα της Ε/κ στάσης!

Μετά τη δήλωση Παπαδόπουλου οδεύουμε σε διαζύγιο; - Ύστατη προσπάθεια για γεφύρωση χάσματος

Αναστασιάδης: «Όλα είναι θέμα ερμηνείας» - Οι δηλώσεις των αρχηγών - Αναμένουμε την αντίδραση Έρογλου

Κυβερνητική κρίση λόγω Κυπριακού - Φεύγει το ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση(;) - Διαβάστε το προσχέδιο του Κοινού Ανακοινωθέντος

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η μετά Μοντανά εποχή, οι «άσσοι στο μανίκι» Αναστασιάδη, και οι «βιαστικοί» σύμβουλοι που ανακοίνωναν τουρκο-ισραηλινό αγωγό
  2. Προσοχή! Ανακαλείται κυπριακή σεφταλιά από την ελληνική αγορά [pic]
  3. Προσωρινή «αναστολή» μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου στο κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
  4. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  5. «Καμπάνα» €50.000 σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  6. Προεδρικές Εκλογές: Τα προεκλογικά σποτ Αναστασιάδη - Παπαδόπουλου [vids]