What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

07.02.2014 | 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2014 | 11:43

Έξαλλοι οι Οικολόγοι για τον χαρακτηρισμό των κάδων ανακύκλωσης στην Ε.Φ. ως απόρρητου!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Έξω από τα ρούχα τους βγήκαν οι Οικολόγοι με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν για το αν στρατόπεδα της Ε.Φ. διαθέτουν κάδους ανακύκλωσης

21 Ιανουαρίου 2014

ΧΛ/ΓΠ/098/14

Προς:
κ. Βασιλική Αναστασιάδου
Γενική Διευθύντρια Βουλής των Αντιπροσώπων

Αγαπητή κ. Αναστασιάδου

Παρακαλώ όπως δώσετε οδηγίες στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων να είναι περισσότερο προσεκτική στον τρόπο που χαρακτηρίζει έγγραφα ως ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ.

Σας επισυνάπτω περίπτωση εγγράφων που σαφώς δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως εμπιστευτικά και όμως φέρουν την σφραγίδα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ από την Υπηρεσία Εκδόσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναμένω ότι δεν θα επαναληφθεί το περιστατικό, γεγονός που εξευτελίζει ακόμα περισσότερο το θεσμό.

Αναμένω τη θετική σας ανταπόκριση...

Με οικολογικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Περδίκης


Η κόντρα ξέσπασε μετά από το ερώτημα που κατατέθηκε αναφορικά με την ύπαρξη ή μη κάδων ανακύκλωσης σε στρατόπεδα της Ε.Φ., με την Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων, Βασιλική Αναστασιάδου να απαντά με το παρακάτω υπόμνημα το οποίο κάνει μνεία σε διατάξης περί απορρήτου που αφορούν στην Ε.Φ.!

Αρ. Φακ.: 05.06.002
30 Ιανουαρίου 2014
Προς τα αξιότιμα μέλη της Βουλής


Όπως γνωρίζετε, οι ερωτήσεις που υποβάλλονται από τους βουλευτές, στα πλαίσια άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς και οι σχετικές απαντήσεις των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών, αποτελούν μέρος των πρακτικών των συνεδριάσεων της ολομέλειας, τα οποία με βάση το σύνταγμα τηρούνται επί λέξει και δημοσιεύονται. Επιπλέον, αυτές καταχωρίζονται στο σχετικό μέρος της ιστοσελίδας της Βουλής και δημοσιοποιούνται στα Μ.Μ.Ε. μέσω των κοινοβουλευτικών συντακτών.
Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις οι ερωτήσεις των βουλευτών περιλαμβάνουν πληροφορίες οι οποίες δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, όπως π.χ. δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή ευαίσθητα δεδομένα (όνομα πολίτη και αριθμό ταυτότητας, κατάσταση υγείας κ.ά), θέματα που αφορούν την Εθνική Φρουρά και άπτονται της ασφάλειας της Δημοκρατίας κτλ. Τα εν λόγω έγγραφα πρέπει να διαβαθμίζονται ανάλογα με το βαθμό εμπιστευτικότητάς τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την περί Κανονισμών Ασφαλείας Διαβαθμισμένων Πληροφοριών, Εγγράφων και Υλικού νομοθεσία, έγγραφα διαβαθμίζονται, όταν περιλαμβάνουν πληροφορίες που μπορεί να βλάψουν τα ζωτικά συμφέροντα και τη σταθερότητα των θεσμών της Δημοκρατίας. Με βάση την ίδια νομοθεσία στον όρο «ζωτικά συμφέροντα και σταθερότητα των θεσμών της Δημοκρατίας» περιλαμβάνονται:
α. η άμυνα και η ασφάλεια της Δημοκρατίας, τα δημόσια ήθη,

β. η συνταγματική τάξη, η δημόσια τάξη, η δημόσια υγεία,
γ. η επιχειρησιακή ικανότητα των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων και γενικά των αρχών της Δημοκρατίας,
δ. οι σχέσεις της Δημοκρατίας με άλλα κράτη,
ε. τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τα οποία διασφαλίζονται από το Σύνταγμα της Δημοκρατίας,
στ. η υπόληψη ή τα δικαιώματα οποιουδήποτε προσώπου ή προσώπων.
Επειδή, με βάση με την ίδια νομοθεσία, «αποκλειστικός υπεύθυνος για τη διαβάθμιση των πληροφοριών και για το μεταγενέστερο υποχαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό τους είναι ο συντάκτης του εγγράφου», παρακαλείσθε όπως στο εξής προβαίνετε στο χαρακτηρισμό των υποβαλλόμενων από εσάς ερωτήσεων ως εμπιστευτικών/απορρήτων, ανάλογα με την περίπτωση, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Σημειώστε ότι η Υπηρεσία Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων, η οποία μέχρι στιγμής διαβάθμιζε τις ερωτήσεις προς τα υπουργεία, είναι στη διάθεσή σας, όταν παρίσταται ανάγκη να περιληφθούν σε ερώτησή σας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ευαίσθητα δεδομένα, να βοηθήσει στον τρόπο χειρισμού τους.

Με εκτίμηση

Βασιλική Αναστασιάδου
Γενική Διευθύντρια
Βουλής των Αντιπροσώπων

ΓΑ-ΣΒ/Le-230114.02

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικολόγοι: Καταγγέλουν «καταπάτηση» γης του Yπουργείου Ενέργειας στην Λάρνακα

Ρύπανση στην περιοχή της Αλυκής Λάρνακας καταγγέλλουν οι Οικολόγοι

Συνεργασία με ΕΔΕΚ στις ευρωεκλογές αποφάσισαν οι Οικολόγοι 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Επίσημη ένταξη για το νεοαποκτηθέν «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού - Συγκίνηση στη παράδοση σημαίας στη χήρα Ιωαννίδη [vid, pics]
  2. Παρέμενε στην Ε.Φ. ανίκανος προς εργασία Συνταγματάρχης - Τον κρατούσαν εν ενεργεία λόγω του... Μαρί!
  3. Δικαίωση και επιστροφή στην Ελλάδα για τους ήρωες νεκρούς του «Φαέθων» - Η «άγνωστη» θυσία στον κόλπο Ξηρού [vids, pics]
  4. Πολτοποιημένο βρέθηκε το νεογέννητο κοριτσάκι στο Γέρι - Το πέταξαν στα σκουπίδια και κατέληξε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης! [vid]
  5. Υπόθεση Μπράουντερ: Νομική μάχη για την «απαλλαγή» του από τη ρωσική μέγγενη
  6. Διάβημα ρωσικής Εισαγγελίας στην Κύπρο για την υπόθεση Λοϊζίδου