What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

10.03.2014 | 08:14
Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2014 | 08:18

Ανασκόπηση Τύπου: Ανασχηματισμός, Συνεργατισμός και η αεροπορική τραγωδία στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ανασχηματισμός και η επιρροή του ΔΗΚΟ σε αυτόν, το δυστήχημα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, καθώς και το κλείσιμο των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου σήμερα

Ο επικείμενος ανασχηματισμός και οι προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η κατάσταση της οικονομίας και η αναμενόμενη έγκριση της τέταρτης δόσης από το Eurogroup, η πώληση ακινήτων που ανήκουν στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, και οι θεωρίες γύρω από την εξαφάνιση αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Κλειστά χαρτιά κρατεί ο Πρόεδρος", γράφει ότι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί σε ανασχηματισμό μέχρι την Τετάρτη, ο ίδιος κρατεί κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του. Γράφει, επίσης, ότι εγκρίνεται στο σημερινό Eurogroup η δόση για την Κύπρο ύψους €150 εκατ., η οποία θα εκταμιευθεί αρχές Απριλίου, αφού η Κύπρος έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα. Επίσης, γράφει ότι στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ φαίνεται να εντοπίστηκαν τμήματα της πόρτας και της ουράς του μοιραίου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που μετέφερε 239 επιβάτες, ενώ την ίδια ώρα η διαπίστωση ότι δύο τουλάχιστον επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια ενισχύει τις υποψίες για τρομοκρατική ενέργεια.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Στη ζυγαριά του Νίκου οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ", γράφει ότι στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να λαμβάνει σύντομα τις αποφάσεις του. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου προειδοποίησε για διασύνδεση του Κυπριακού με το φυσικό αέριο, δηλώνοντας πως γίνεται προσπάθεια μιας διευθέτησης, η οποία θα οδηγήσει σε αγωγό μέσω Τουρκίας, έτσι που η Κύπρος θα είναι πλέον αιχμάλωτη της Άγκυρας. Επίσης, γράφει ότι, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, η οικονομική κρίση και η ανεργία βρίσκονται ψηλά στην ιεράρχηση των προβλημάτων που απασχολούν τους Κύπριους, ενώ το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται εκ νέου στο Κυπριακό.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Καυτά ορόσημα τον Μάρτιο", γράφει ότι μήνας εξελίξεων και αλλαγών είναι ο Μάρτιος, αφού επτά σημαντικά ορόσημα θα καθορίσουν την πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας, με την αρχή να γίνεται με τη συνεδρία του Eurogroup, όπου ανοίγει ο δρόμος για την τέταρτη δόση των €236 εκατ. ως αποτέλεσμα του ότι η προαπαιτούμενη δράση για τις ιδιωτικοποιήσεις έχει επιτευχθεί. Γράφει, επίσης, ότι σε διατήρηση του Γιώργου Λακκοτρύπη στο Υπουργείο ενέργειας προσανατολίζεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος μέχρι την Τετάρτη θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης, γράφει ότι, συνεχίζονται στην Ουκρανία οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ σε διεθνές επίπεδο συνεχίζονται οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση αναίμακτης λύσης.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Κλείνουν τα ΣΠΙ", γράφει ότι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα άρχισε ήδη να εφαρμόζει την πολιτική που προνοεί το κλείσιμο και την πώληση ακινήτων των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων σε αρκετά χωριά της Κύπρου, σε πρώτο στάδιο, και το κλείσιμο και την πώληση όλων των παντοπωλείων, σε δεύτερο στάδιο. Γράφει, επίσης, ότι ανακριτές θα βρίσκονται σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα με εντολές του Γενικού Εισαγγελέα για την παραλαβή στοιχείων σχετικά με την υπόθεση των σκληρών δίσκων των υπολογιστών που φέρεται να αφαίρεσε και να πήρε μαζί του ο τέως Διοικητής Αθανάσιος Ορφανίδης. Επίσης, γράφει ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟ Ευθύμιος Στρούθος δήλωσε σε συνέδριο της οργάνωσης ότι τα μνημονιακά μέτρα είναι υπεύθυνα για την επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Daily", υπό τον τίτλο "Θεωρία διάσπασης", γράφει ότι αξιωματούχοι που ερευνούν την εξαφάνιση αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών με 239 επιβάτες εστιάζουν τις έρευνες τους στην πιθανότητα να διασπάστηκε στα μέσα της πτήσης, στα περίπου 35.000 πόδια, αφού δεν έχει ακόμη γίνει οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη ανεύρεση συντριμμιών. Γράφει, επίσης, ότι η συνεχιζόμενη αμέλεια και σκληρότητα εις βάρος των ζώων έχει ενθαρρύνει ομάδα ακτιβιστών να δημιουργήσουν μία πλατφόρμα για να δοθεί στα ζώα της Κύπρου πολιτική φωνή, όπως γίνεται σε πολλές άλλες χώρες. Επίσης, δημοσιεύει φωτογραφία της Ελληνίδας αθλήτριας Νικολέτας Κυριακοπούλου, που λήφθηκε την ώρα που σπάζει το κοντάρι της, ενώ πραγματοποιεί άλμα στον τελικό του επί κοντώ γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πολωνία.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Βόμβα» από το συνεργαζόμενο με τη NASA Kυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος: «Λάβαμε όντως ύποπτα σήματα από το διάστημα»
  2. Έτσι βλέπει ο τ/κ Τύπος το αποτέλεσμα των «εκλογών»
  3. Βέλγιο: Ο φλαμανδικός Τύπος επιβεβαιώνει τη διαφυγή Πουζδεμόντ στις Βρυξέλλες
  4. Τίτλοι τέλους για τον ΔΟΛ! Βήμα και Νέα βάζουν «λουκέτο» – Τα τελευταία πρωτοσέλιδα δυο ιστορικών εφημερίδων
  5. Πρωτοσέλιδα αφιερωμένα στον Λευτέρη Πετρούνια! «Lord of the rings...» (ΦΩΤΟ)
  6. Βυθίστηκε στο πένθος το ισπανικό ποδόσφαιρο! Αίμα (ΦΩΤΟ), πρωτοσέλιδα και VIDEO από τη στιγμή της δολοφονίας!