What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

10.03.2014 | 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2014 | 14:32

Παραίτηση Κενεβέζου, Φωτίου και Πετρίδη από το ΔΗΚΟ - Δήλωση-βόμβα Κενεβέζου!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Κ. Κενεβέζος: Είμαι υποχρεωμένος να αναστείλω την ενεργή μου συμμετοχή στο ΔΗΚΟ
- Δήλωση Κενεβέζου ανάβει φωτιές: "Ελπίζω σύντομα ότι θ' αλλάξουν τα δεδομένα στο ΔΗΚΟ"
- Παραιτήθηκαν και οι Πετρίδης και Φωτίου, "πυροβολώντας" την ηγεσία του κόμματος
- Ν. Παπαδόπουλος: "Το ΔΗΚΟ δεν είναι οι καρέκλες αλλά οι θέσεις και οι αρχές του κόμματος"
- Πάμε για ολική ρήξη Προέδρικού - ΔΗΚΟ - Το Προεδρικό φαίνεται να ευνοεί διασπαστικά σενάρια στο ΔΗΚΟ
- Θα παραμείνουν σε υπουργικό θώκο και οι 4 πρώην Δηκοϊκοί υπουργοί;


Ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος και εξέφρασε την λύπη του για τις εξελίξεις στο κόμμα, προβαίνοντας και σε μια εμπρηστική δήλωση. Είπε μεταξύ άλλων ότι: "Ελπίζω σύντομα ότι θ' αλλάξουν τα δεδομένα στο ΔΗΚΟ..." υποννοώντας ότι θα επανακάμψει, μετά από ενδεχόμενο καταποντισμό του ΔΗΚΟ στις Ευρωέκλογές, με αποτέλεσμα την παραίτηση του Προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Παράλληλα, Φώτης Φωτίου και Πέτρος Πετρίδης επίσης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, με γραπτές δηλώσεις τους, καθώς δεν πρόκειται να μεταβούν τουλάχιστον σήμερα στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους δήλώνοντας ότι: "Το ΔΗΚΟ δεν είναι οι καρέκλες αλλά οι θέσεις και οι αρχές του κόμματος".

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται πως το προεδρικό πιθανότατα βρίσκεται σε τροχιά αξιοποίησης κάποιων από τους 4 πρώην Δηκοϊκούς υπουργούς, με πρώτον και καλύτερο τον Γιώργο Λακκοτρύπη, η στάση του οποίου υπήρξε ξεκάθαρη εξ' αρχής, παραδίδοντας και την κομματική του ταυτότητα άμεσα και θέτοντας ευατόν στην διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτό πλέον σημαίνει και κήρυξη πολέμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς το νέο ΔΗΚΟ υπό την ηγεσία του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Νωρίτερα...

ΠΑΙΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΟΙ ΦΩΤΙΟΥ, ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ, ΠΕΤΡΙΔΗΣ (;)

Οι εξελίξεις που σημειώνονται στο Δημοκρατικό Κόμμα, μετά το διαζύγιο από την κυβέρνηση που πήρε το ΔΗΚΟ είναι ραγδαίες.

Μετά τον Γιώργο Λακκοτρύπη, τον δρόμο της εξόδου από το κόμμα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.com.cy, φαίνεται ότι επιλέγουν και οι άλλοι τρείς Υπουργοί, Φώτης Φωτίου, Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης.

Οι τρείς Δηκοϊκοί υπουργοί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται να έχουν καταλήξει στην απόφαση παραίτησης θεωρώντας ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός του κόμματος δεν τους αφήνει περιθώρια αρμονικής συνύπαρξης με την νέα ηγεσία.

Αυτό όμως που προκάλεσε ακραίες καταστάσεις μέσα στο ΔΗΚΟ φαίνεται να ήταν η τελευταία συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου από την οποία απουσίαζαν οι Φώτης Φωτίου Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης.

Η κίνηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να μην του προσκαλέσει με το αιτιολογικό ότι τελούν υπό παραίτηση από το κυβερνητικό σχήμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι παραιτήσεις των τριών υπουργών θα υποβληθούν σήμερα.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Διαψεύδονται από την Εκπρόσωπο Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, οι πληροφορίες που μεταδίδονται σήμερα μέσω διαδικτύου, περί παραιτήσεως από το κόμμα των Υπουργών Άμυνας Φώτη Φωτίου, Κυριάκου Κενεβέζου και Πέτρου Πετρίδη.

"Απαντώντας στην ερώτησή σας, σχετικώς με τις παραιτήσεις των τριών Υπουργών, του κ. Φωτίου, του κ. Κενεβέζου και του κ. Πετρίδη, μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί καμμία παραίτηση από τα τρία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, άρα δεν έχω να σχολιάσω ή να προσθέσω οτιδήποτε σε κάτι που είναι ανύπαρκτο", δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Ερωτοκρίτου.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΛΕΠΤΕΣ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΚΟ

Η περίπτωση του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη ήταν η πλέον ευκολότερη, δεδομένης και της ξεκάθαρης στάσης και πρόθεσής του να αποχωρήσει από το ΔΗΚΟ, παραδίδοντας την κομματική του ταυτότητα, ενώ ομολογουμένως είχε να παρουσιάσει και αξιόλογο έργο στο υπουργείο του. Ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη η παραμονή του στο νέο υπουργικο σχήμα.

Οι περιπτώσεις όμως των Κενεβέζου, Φωτίου και Πετρίδη περιπλέκει ιδιαίτερα την διαδικασία σύνθεσης νέου υπουργικού συμβουλίου, καθώς οι τρεις υπουργοί προέρχονται από την ομάδα Καρογιάν, με ότι αυτό συνεπάγεται στις σχέσεις που θα έχει το Προεδρικό με το ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου εάν και εφόσον παραμείνουν στο Κυβερνητικό σχήμα.

Φερειπείν, η περίπτωση Κυριάκου Κενεβέζου αποτελεί μάλλον περιττό πολιτικό βαρίδι για τον ΠτΔ, λόγω ψηφιακού Αριστοτέλη και του πορίσματος της Γενικής Ελέγκτριας η οποία ουσιαστικά αποδίδει ευθύνες στους χειρισμούς του στο υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα τίθεται στο μικροσκόπιο και άλλη μια υπόθεση που αφορά στην διανομή ροφήματος σε άπορους μαθητές.

Στον αντίποδα ο ΥΠΑΜ, Φώτης Φωτίου έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στο υπουργείο του, προωθώντας κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν εδώ και δεκαετίες, αποτελώντας καυτές πατάτες, ενώ η συνεργασία του με την Γενική Ελέγκτρια αναφορικά με διαχρονικά κακώς κείμενα του υπουργείου του θεωρείται ως υποδειγματική.

Στην χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη-Καρογιάν αναφέρεται από μερίδα του Τύπου ότι θα πρέπει να θεωρείται πιθανή η παρανομή των τεσσάρων Δηκοϊκών υπουργών, ή 2-3 εξ' αυτών. Στον αντίποδα μια άλλη μερίδα του Τύπου αναφέρει πως , η πλάστιγγα γέρνει κατά της επανυπουργοποίησης των υπουργών του ΔΗΚΟ, με εξαίρεση την περίπτωση Λακκοτρύπη, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι κατόπιν του ανασχηματισμού αναμένονται να παρθούν αποφάσεις για το θέμα του φυσικού αερίου.

Η επιχειρηματολογία της μερίδας του Τύπου η οποία δεν προκρίνει την επανυπουργοποίηση των 3 πλην Λακκοτρύπη, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος θέλοντας να διατηρήσει και να ενισχύσει μια εικόνα πολυσυλλεκτικότητας στο κυβερνητικό σχήμα, ενόψει και των δύσκολων χειρισμών που θα απαιτηθούν στο Κυπριακό, αλλά και την οικονομία, φαίνεται πως θα στραφεί σε στελέχη με κεντρώες ρίζες και πολιτικές πεποιθήσεις, έχοντας όμως χαλαρούς δεσμούς με το ΔΗΚΟ, ώστε το προεδρικό να αποφύγει όξυνση της αντιπαράθεσης με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου: «Δεν χαρακτηρίσαμε λαϊκιστή το Φώτη Φωτίου» - Ο Λακκοτρύπης δεν είναι στο ψηφοδέλτιο μας

Ψηφιακός «Αριστοτέλης»: Ακόμα μια υπόθεση κλείνει «άδοξα» (;) - Νέα υπόθεση εναντίον Κενεβέζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Έχασε την ισορροπία της και έπεσε πάνω στον Πρόεδρο Αναστασιάδη! [pics]
  2. Κατεχόμενα: Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» - Τα σενάρια για «πρωθυπουργό» και «υπουργεία»
  3. Προεδρικές Εκλογές: Ανατροπές στην δημοσκόπηση του Alpha - Ανηλεής μάχη Μαλά - Νικόλα για το εισιτήριο του Β' γύρου
  4. Κατεχόμενα: Αύριο παραιτείται η «κυβέρνηση» Οζγκιουργκιούν
  5. Λάρνακα: Η βόλτα 24χρονου μέχρι το γραφείο courrier δεν ήταν τόσο αθώα - «Βραχιόλια» για τον φάκελο 30χρονου
  6. Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά την δημοσκόπηση Alpha: Το επιτελείο Παπαδόπουλου χάνει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του