What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

10.03.2014 | 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2014 | 13:50

Η επιστολή παραίτησης Φωτίου και οι δηλώσεις του για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ανέστειλε την ενεργό συμμετοχή του από το ΔΗΚΟ ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο οποίος υποστηρίζει πως "ο Πρόεδρος του Κόμματος δεν συμβαδίζει με το διαχρονικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το ΔΗΚΟ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες ενέργειες εναντίον των Υπουργών που προέρχονται από το κόμμα".

"Οι κινήσεις διχασμού και υπονόμευσης της πολιτικής σταθερότητας, δεν προσφέρονται για υλοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Γι’ αυτό, εκφράζω ξεκάθαρα την άποψή μου ότι, αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος μας, κόμμα όλων μας πρέπει να είναι η Κύπρος. Πάνω και πέραν από τον καθένα μας, βρίσκεται το συμφέρον της πατρίδας", αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Φωτίου.

Προσδοκεί δε πως "ότι οι συνθήκες που με ανάγκασαν να πάρω αυτή την απόφαση, θα διαφοροποιηθούν".

Στη δήλωσή του, ο κ. Φωτίου αναφέρεται για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, για να υποστηρίξει πως "ο προβληματισμός ο οποίος τέθηκε σε συνδυασμό με το οριακό αποτέλεσμα, συνηγορούν στην ύπαρξη προειλημμένης απόφασης, η οποία εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και ουδόλως, το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας".

Ο κ. Φωτίου σημειώνει πως ο ίδιος επανειλημμένα, εξέφρασε και στήριξε την άποψη που συνηγορούσε υπέρ της παραμονής του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση, "επειδή θεωρώ ότι οι δύσκολες ώρες που διερχόμαστε ως Κυπριακός Ελληνισμός, οι δυσκολότερες από το 1974, δεν μας επιτρέπουν να παραμείνουμε απλοί θεατές και ουραγοί των εξελίξεων."

"Το ΔΗΚΟ", συνεχίζει, "ακολουθώντας τη διαχρονική του πορεία ως κόμμα ευθύνης, πρέπει να είναι παρών στις προσπάθειες υλοποίησης των όσων σχεδιάστηκαν προς την ορθή κατεύθυνση. Παρών στους αγώνες που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αλλά και για ανάκαμψη της οικονομίας. Κόμμα ευθύνης, σημαίνει ενεργός συμμετοχή στις διαδικασίες που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου και του λαού μας και όχι συνειδητή απουσία από τα διαμειφθέντα. Κόμμα ευθύνης, σημαίνει σύνθεση και όχι διαίρεση, σημαίνει πορεία με γνώμονα το κοινό καλό".

Καταλήγοντας, ο κ. Φωτίου σημειώνει πως "η ιστορία, δε θα μας κρίνει αν μείναμε ή φύγαμε από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά θα μας κρίνει γιατί «εγκαταλείψαμε το καράβι την ώρα της φουρτούνας», επιλέγοντας να μείνουμε απλοί παρατηρητές της κρισιμότερης φάσης του εθνικού μας ζητήματος. Η ιστορία θα μας κρίνει, γιατί την ώρα που οι συνθήκες απαιτούσαν πολιτική σταθερότητα, εμείς διαλέξαμε τα εύηχα συνθήματα για δημιουργία αποσταθεροποίησης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραίτηση Κενεβέζου, Φωτίου και Πετρίδη από το ΔΗΚΟ - Δήλωση-βόμβα Κενεβέζου!

Κυβέρνηση τεχνοκρατών ή υπουργοί ΔΗΚΟ; Αντικρουόμενες πληροφορίες για παραμονή των Δηκοϊκών υπουργών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  2. Επίσημη ένταξη για το νεοαποκτηθέν «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού - Συγκίνηση στη παράδοση σημαίας στη χήρα Ιωαννίδη [vid, pics]
  3. «Συγκαλυμμένες αλλά απροκάλυπτες απειλές προς εργαζομένους στα ΚΙΕ από Υπουργείο Παιδείας»
  4. ΔΗΣΥ: Να αποφύγουμε συνταγές Ν. Παπαδόπουλου με το κράτος να παίζει με δανεικά
  5. Φωτίου: Ιερό χρέος η συνέχιση προσπάθειας διευκρίνισης της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου
  6. Παραιτείται από Υφυπουργός Παιδείας μετά τα αχαρακτήριστα σχόλια για τις ομάδες Ολυμπιακού και Άρη