What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

10.03.2014 | 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2014 | 16:28

Τι απαντούν ο Πρόεδρος και η Εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ στους αποχωρήσαντες Υπουργούς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Ερωτοκρίτου: Η απόφαση και τα κίνητρά τους δεν εξέπληξαν κανέναν
- Εμφανής η προσπάθεια Παπαδόπουλου να ρίξει τους τόνους
- Για Κενεβέζο: Δεν υπάρχει διαδικασία αναστολής συμμετοχής μέλους από το κόμμα
- «Η απόφαση του κόμματος ήταν καθαρή και πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους»

Απάντηση Παπαδόπουλου:

Το ΔΗΚΟ έχει πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση για να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση, «καθώς εμείς θεωρούμε ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει ακυρώσει την προεκλογική του συμφωνία με το ΔΗΚΟ και αυτή η απόφαση θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους», είπε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναστολές συμμετοχής στο ΔΗΚΟ των Υπουργών του κόμματος, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΔΗΚΟ δεν είναι οι πολιτειακές θέσεις ή οι καρέκλες, είναι οι θέσεις του, οι αρχές του, η ιστορία του «και αυτές τις θέσεις και αρχές υπηρετούμε όλοι είτε είμαστε Υπουργοί ή άλλοι αξιωματούχοι ή απλοί στρατιώτες του κόμματος».

Σε παρατήρηση αν υπάρχει ενδεχόμενο διαγραφής των στελεχών του ΔΗΚΟ, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του κόμματος, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν πρόκειται αυτή την στιγμή να μπει σε μια συζήτηση για θεωρητικά και υποθετικά ερωτήματα.

«Νομίζω να αφήσουμε στην πορεία να δούμε ποίες θα είναι οι αποφάσεις των Υπουργών ή και άλλων στελεχών», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα γίνει κάποια κίνηση από τον ίδιο, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι το ΔΗΚΟ έχει πάρει μια απόφαση να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση, «γιατί ο κ. Αναστασιάδης έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις του έναντι του ΔΗΚΟ».

«Είχε υποσχεθεί κοινή διαχείριση του Κυπριακού και αντί για κοινή διαχείριση μονομερώς επέλεξε να πάει να υπογράψει μια συμφωνία μαζί με τον κ. Έρογλου η οποία παραβίαζε στην ουσία όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε δώσει στο ΔΗΚΟ. Επομένως, δεν υπήρχε άλλη επιλογή για το ΔΗΚΟ παρά να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη. Η Κεντρική Επιτροπή μετά από την εξέταση όλων των σχετικών ζητημάτων αποφάσισε να αποχωρήσει το κόμμα από την Κυβέρνηση και να ζητήσει από τους Υπουργούς να παραιτηθούν και αντιλαμβάνομαι ότι οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άρα, για μας δεν εγείρεται οποιοδήποτε άλλο ζήτημα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα ληφθούν μέτρα κατά των Υπουργών σε περίπτωση που δεν ακολουθήσουν τις θέσεις του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι δεν απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις. «Εγώ ξέρω ότι οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ έχουν παραιτηθεί», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση τι εννοεί ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος με τη δήλωση του για αναστολή συμμετοχή του στο ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να ρωτηθεί ο ίδιος ο κ. Κενεβέζος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διαδικασία αναστολής συμμετοχής στο ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος είπε: «Όχι» .

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής, σε δηλώσεις του για το θέμα των Υπουργών, είπε ότι αν θα παραιτηθούν θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά και για τις εντυπώσεις τις οποίες δίνουν στο Δηκοϊκό κόσμο αλλά και σε όλο τον κυπριακό λαό.

«Εάν η απόφαση του κόμματος είναι να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ότι θα πρέπει οι τέσσερις Υπουργοί να αποχωρήσουν αυτό είναι απόφαση δημοκρατικά ειλημμένη από την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος και προηγουμένως από το Εκτελεστικό Γραφείο. Δεν βλέπω το λόγο που θα πρέπει να παραιτηθούν από το ΔΗΚΟ. Αν αυτή είναι η απόφαση τους αυτό δεικνύει πόσο σταθεροί ήταν στο κόμμα μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος διχασμού στο κόμμα, ο κ. Φυττής είπε ότι δεν υπάρχει.

«Δεν υπάρχει λόγος διαχωρισμού του κόμματος ή άλλως πως συνέχιση της αναταραχής. Εγώ είμαι από εκείνους που λέω ότι η δημοκρατία όταν λειτουργεί στη συνέχεια χρειάζεται και λίγος χρόνος για να θεραπευτούν οι πληγές αυτών που μειονεκτούν ή χάνουν κάποιες εκλογές. Επομένως ας αφήσουμε λίγο το χρόνο να θεραπεύσει τις πληγές και να μην παίρνουμε βεβιασμένες αποφάσεις ιδίως όσοι μειοψήφησαν στις εκλογές. Όλοι είμαστε στο ΔΗΚΟ και αυτό το κόμμα θα το στηρίξουμε μέχρι θανάτου», κατέληξε.

Δήλωση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση των κυρίων Κυριάκου Κενεβέζου, Πέτρου Πετρίδη και Φώτη Φωτίου να υποβάλουν παραίτηση από το Δημοκρατικό Κόμμα, η εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε:

«Οι κύριοι Κενεβέζος, Πετρίδης και Φωτίου επέλεξαν δρόμους προσωπικούς και όχι δρόμους κοινού αγώνα με τα μέλη και τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η απόφαση τους για αποχώρηση από το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν εξέπληξε κανέναν. Ούτε και τα κίνητρά της.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι οι πολιτειακοί ή οι κρατικοί αξιωματούχοι. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ο κόσμος του, δηλαδή οι χιλιάδες μέλη και ψηφοφόροι του που από το 1976 υπερασπίζονται τις διαχρονικές θέσεις και αρχές του Κόμματος και προασπίζονται τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού».

Λευκωσία, 10 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραίτηση Κενεβέζου, Φωτίου και Πετρίδη από το ΔΗΚΟ - Δήλωση-βόμβα Κενεβέζου!

Αυτό είναι το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου: «Δεν χαρακτηρίσαμε λαϊκιστή το Φώτη Φωτίου» - Ο Λακκοτρύπης δεν είναι στο ψηφοδέλτιο μας

Ψηφιακός «Αριστοτέλης»: Ακόμα μια υπόθεση κλείνει «άδοξα» (;) - Νέα υπόθεση εναντίον Κενεβέζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μάχη Παπαδόπουλου – Μαλά για είσοδο στον β’ γύρο δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση του ΑΝΤ1
  2. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  3. Προεδρικές Εκλογές: Ανατροπές στην δημοσκόπηση του Alpha - Ανηλεής μάχη Μαλά - Νικόλα για το εισιτήριο του Β' γύρου
  4. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  5. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  6. Ξαφνική αποχώρηση του Νικόλα Ιωαννίδη από το πλατό του «Όλα για σένα»! [vid]