What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

10.03.2014 | 22:29
Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2014 | 06:59

Ουκρανία, Τουρκία και Τρόικα θα εξετάσει το Ευρωκοινοβουλίου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η κατάσταση στην Ουκρανία, η έκθεση προόδου για την Τουρκία, καθώς και η έκθεση για το ρόλο της Τρόικας στις χώρες που έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα προσαρμογής, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της, στο Στρασβούργο.

Η προτελευταία ολομέλεια του Σώματος πριν από τις Ευρωεκλογές, που ολοκληρώνει τις εργασίες της την προσεχή Πέμπτη, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητήσει και να ψηφίσει αύριο – σύμφωνα με την τελική ημερήσια διάταξη – μέτρα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Επίσης την Τρίτη, η ολομέλεια θα συζητήσει την έκθεση προόδου 2013 για την Τουρκία, με την ψηφοφορία να ακολουθεί την επομένη.
Εξάλλου, το πρωί της Τετάρτης θα γίνουν δηλώσεις εκ μέρους του Συμβουλίου και της Επιτροπής για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ ψήφισμα για το θέμα αναμένεται να υιοθετηθεί την Πέμπτη από το Σώμα.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν - εκτός απροόπτου - και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Κούρκουλας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Αργότερα την Τετάρτη, η ολομέλεια θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό, ενώ θα συζητήσει και την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί δημιουργίας του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης.

Την ίδια ημέρα θα γίνει κοινή συζήτηση των εκθέσεων για το ρόλο και τις εργασίες της Τρόικας. Πρόκειται αφενός για την έκθεση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, για το ρόλο της Τρόικας, που ετοίμασαν οι Ευρωβουλευτές Othmar Karas και Liem Hoang Ngoc, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί τον περασμένο Ιανουάριο και την Κύπρο, στα πλαίσια της προετοιμασίας της έκθεσης.
Αφετέρου, θα συζητηθεί η έκθεση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με εισηγητή τον Ευρωβουλευτή Alejandro Cercas, αναφορικά με τις πτυχές που συνδέονται με την απασχόληση και την κοινωνική διάσταση του ρόλου και των δραστηριοτήτων της Τρόικας. Οι δύο εκθέσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΚ Martin Schulz, κάνοντας παράλληλα έκκληση για απελευθέρωση της Razan Zaitouneh, του συζύγου της και άλλων δύο ακτιβιστών, οι οποίοι μάχονται υπέρ μιας ελεύθερης Συρίας.
Η Zaitouneh, δικηγόρος ειδικευμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, βραβεύθηκε το 2011 με το Βραβείο Ζαχάρωφ, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου του 2013 απήχθη από τη Δαμασκό και έκτοτε δεν υπάρχουν νέα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία «προάγγελος» εισόδου Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Ευρωκοινοβούλιο: Λύση Ομοσπονδίας με οδηγό την Κοινή Διακήρυξη   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Επαφές με την τουρκική ηγεσία θα έχει ο ΓΓ του ΣτΕ
  2. Οι τουρκικές δυνάμεις έσπασαν το μέτωπο των Κούρδων στο Ρεϊχανλί προελαύνοντας προς Αφρίν
  3. Οργή των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας – Με αυτά που κάνει δεν μας βοηθά να νικήσουμε τον ISIS
  4. Έξαρση του ιού του AIDS (HIV) έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία – Δείτε γιατί
  5. Νέος γύρος εντάσης στην Κριμαία μετά την ανάπτυξη επιπλέον S-400!
  6. Ανανεώθηκε το διάταγμα παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του R. Akhmetov και 9 ακόμα