What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

11.03.2014 | 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2014 | 17:00

Ερωτηματικά για το μεγάλο deal παραίτησης Πανίκου Δημητριάδη - Τι προνοεί η «χρυσή» συμφωνία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Γιατί έκλεισε το θέμα Alvarez & Marsal
-Δεν αποτελεί έκπληξη η αποχώρηση Δημητριάδη 
-Τέλος εποχής ενός ψυχρού πολέμου στα ανώτατα δώματα της Δημοκρατίας

«Είναι με ανάμεικτα συναισθήματα που έχω υποβάλει την παραίτησή μου από τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για κυρίως προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους» δήλωσε ο Πανίκος Δημητριάδης στην πρώτη αντίδραση του, μετά την υποβολή παραίτησης του.

Η παραίτηση Δημητριάδη, τον οποίο διόρισε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, αν και δεν αποτελεί έκπληξη διότι είναι σε όλους γνωστή η ψυχροπολεμική σχέση που επικρατούσε μεταξύ προέδρου Αναστασιάδη, κοινοβουλευτικών κομμάτων (εκτός ΑΚΕΛ) και Δημητριάδη, για μεγάλο χρονικό διάστημα εντούτοις γεννά ερωτηματικά η χρονική περίοδος που υπέβαλλε την παραίτηση του ο Κεντρικός Τραπεζίτης.

Ένα άλλο μέτωπο που είχε να αντιμετωπίσει ο παραιτηθέντας Κεντρικός Τραπεζίτης, ήταν η κατάσταση στο Διοικητικό Συμβούλιο, λόγω των αφόρητων πιέσεων που του ασκούσαν τα μέλη του ΔΣ, τα οποία τον βομβάρδιζαν συνεχώς με εκατοντάδες ερωτήματα και απαιτήσεις για διευκρινίσεις πριν την κάθε συνεδρία.

Η αποχώρηση του Πανίκου Δημητριάδη συνέπεσε με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Δημητριάδη για την γνωστή υπόθεση της διερεύνησης για πέντε μήνες πλαστογραφίας των συμβολαίων με τους Alvarez & Marsal ενώ εξασφάλισε και ένα σεβαστό ποσό ως αποζημίωση.

Κάτι που βαραίνει την κυβέρνηση στα μάτια των πολιτών, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Από τη μεριά του ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, έσπευσε χθες να διαψεύσει το γεγονός ότι έγινε deal μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να αποχωρήσει ο Πανίκος Δημητριάδης και να πέσει αναίμακτα η αυλαία της μεταξύ τους κόντρας.

Ο κ. Κληρίδης, εξήγησε ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε, λόγω των κινδύνων, που εντόπισε ο ίδιος και ενδεχομένως να δημιουργούσαν πρόβλημα στη στοιχειοθέτηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η «χρυσή» συμφωνία που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προνοεί ότι ο κ. Δημητριάδης θα υπέβαλε την παραίτησή του μόνο εφόσον λάμβανε προηγουμένως μισθούς δυο χρόνων, αποζημίωση γύρω στις €300.000 σε έμβασμα σε τράπεζα του εξωτερικού, καθώς και δέσμευση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αγωγές εναντίον του.

Στη γραπτή δήλωση του ο Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις αρχές Μαΐου όταν δηλαδή θα έχουν συμπληρωθεί 24 μήνες θητείας, ούτως ώστε να διευθετηθούν διάφορες λεπτομέρειες και τον οποίο θα διαδεχθεί η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Ο διορισμός της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου είχα μαζί μου μια παραδειγματική διευθυντική ομάδα και προσωπικό τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την στήριξη και τη δουλειά τους.

Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω την ΚΤΚ από τη θέση του Διοικητή. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου οι ενέργειες μου είχαν πάντοτε στόχο τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και πάντα ενεργούσα για το καλό του τόπου μας.

Εύχομαι στην ΚΤΚ κάθε επιτυχία στο μέλλον και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Κύπρος σύντομα θα αποκαταστήσει την οικονομική της ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης - Αποδέχθηκε την παραίτηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Βγενόπουλος για Χαραλαμπίδου: Πόσο πιο προκατειλημμένη μπορεί να γίνει; Τι απαντά το ΑΚΕΛ

Κρατικές εγγυήσεις €3δις για τον ELA


   Διαδώστε αυτό το άρθρο