What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

11.03.2014 | 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2014 | 13:54

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του ως καθηγητής ο Δημητριάδης – «Να μην αποφασίζει κανένας πριν από μένα για μένα»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-«Τον ευχαριστώ για την απόφαση του»
-Υπουργικό: Να μην αποφασίζει κάποιος για μένα πριν από εμένα
-Θα εξαγγείλω τις αποφάσεις μου για υπουργούς ΔΗΚΟ

Φανερά ενοχλημένος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για «χρυσή» συμφωνία προκειμένου να παραιτηθεί ο Πανίκος Δημητριάδης από την Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ότι δεν έγινε καμία συναλλαγή.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ένα: να σεβαστούμε προσωπικότητες και ανθρώπους ακόμα και αν διαφωνούμε. «Ουδεμία συναλλαγή υπήρξε», τόνισε.

Συνεχίζοντας το ίδιο εμφαντικά είπε ότι «απλώς, (παραιτήθηκε) για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς, για λόγους που ο ίδιος ο Διοικητής θεώρησε και λόγω του κλίματος που επικρατεί».

Διερωτήθηκε επίσης «γιατί επειδή αυτοί όλοι οι οποίοι ήθελαν να φύγει ο Διοικητής και δημιουργούσαν ένα κλίμα, αυτή την ώρα που ο άνθρωπος αποφάσισε ότι θα πρέπει να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα ως καθηγητής Πανεπιστημίου, να θεωρούμε ότι η απόφαση του είναι προϊόν συναλλαγής; Ήταν προϊόν μιας συνεννόησης ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ότι τις ώρες που θα πρέπει να υπερέχει το εθνικό καλό, αυτό ενδεχόμενα να υπαγορεύει και κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, ύστερα από ένα χρόνο και με τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος έκρινε ότι θα μπορούσε τώρα να υποβάλει την παραίτηση του. Το έπραξε, τον ευχαριστώ για την απόφαση, αλλά και τη συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, την άριστη συνεργασία.

Μπορεί να είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις κάποια στιγμή, αλλά εκείνο που πρέπει να μας διακρίνει είναι η υπευθυνότητα και όχι η εμπάθεια. Και αυτό νομίζω που έχει συμβεί διευκόλυνε και την Κυβέρνηση και τον ίδιον, με την έννοια της αποφυγής της ψυχοφθόρου πολλές φορές αντιπαράθεσης ή και των κριτικών σχολίων που ένας άνθρωπος μη πολιτικοποιημένος μπορεί να μην ανέχεται, να μην αντέχει» υπέδειξε.

Υπουργικό


Στο περιθώριο επίσκεψης του στην Αρχιεπισκοπή όπου ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, κληθείς επίσης να απαντήσει για το πότε θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να αποφασίζει ή να προαποφασίζει πριν από μένα για μένα. Όταν θα το αποφασίσω θα το εξαγγείλω».

Υπουργοί ΔΗΚΟ

Σε ερώτηση αν θα παραμείνουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι Υπουργοί που προέρχονταν από το ΔΗΚΟ, είπε ότι «νομίζω το είπα, διότι είδα πολλά σχόλια, ότι δεν δέχομαι άλλοι να προαποφασίζουν για μένα και μάλιστα να ασχολούνται είτε με κολακευτικά είτε με αρνητικά σχόλια. Όταν αποφασίσω θα το εξαγγείλω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερωτηματικά για το μεγάλο deal παραίτησης Πανίκου Δημητριάδη - Τι προνοεί η «χρυσή» συμφωνία

ΔΗΚΟ: Οφείλει εξηγήσεις ο πρόεδρος Αναστασιάδης για παραίτηση Δημητριάδη

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης - Αποδέχθηκε την παραίτηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης
   Διαδώστε αυτό το άρθρο