What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

11.03.2014 | 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2014 | 17:54

Τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς Κύπρο αρχίζει η QATAR Airways

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

H αεροπορική εταιρεία του Κατάρ, QATAR Airways αρχίζει την έναρξη κανονικών δρομολογίων προς Κύπρο στις 29 Απριλίου 2014 με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, ως μέρος πρόσφατης συμφωνίας για την ενίσχυση των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Κύπρου-Κατάρ που υπογράφηκε στη Ντόχα. Της υπογραφής συμφωνίας, προηγήθηκε στις 9 Μαρτίου συνάντηση μεταξύ των αεροναυτικών Αρχών Κύπρου και Κατάρ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, της αντιπροσωπείας ηγείτο ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος και σε αυτή συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κατάρ Χαράλαμπος Παναγίδης, ο Διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Ιάκωβος Δημητρίου και η σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ιρένα Γεωργιάδου.

Όπως αναφέρεται, οι διμερείς συνομιλίες διεξήχθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν τη θέληση τους για περαιτέρω συνεργασία.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι επέκτασης της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών. Ως αποτέλεσμα των εντατικών συνομιλιών υπογράφτηκε μεταξύ των αεροναυτικών Αρχών των δύο χωρών συμφωνία συνεργασίας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος και από πλευράς του Κατάρ ο Πρόεδρος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Abdul Aziz Mohammad Al-Noaimi.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, έγινε αποδεκτό το αίτημα για παραχώρηση δικαιώματος χρήσης της πέμπτης ελευθερίας, δηλαδή το δικαίωμα για μεταφορά επιβατών από την Κύπρο προς άλλη χώρα με αεροπορική εταιρεία που ανήκει σε τρίτη χώρα όπως για παράδειγμα την QATAR Airways, σε δυο ευρωπαϊκούς προορισμούς εξαιρουμένης της Ελλάδας. Τα σημεία που θα εξυπηρετηθούν θα κοινοποιηθούν μετά από μελέτη από τις αεροπορικές εταιρείες των δύο χωρών.

Επίσης, παραχωρήθηκε δικαίωμα χρήσης της πέμπτης ελευθερίας για τη διακίνηση φορτίων από την Κύπρο προς άλλους προορισμούς. Τέλος, συμφωνήθηκε όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές και η QATAR Airways, εντός 30 ημερών συναντηθούν και συμφωνήσουν σε πτήσεις κοινού κωδικού (code sharing agreement). Η συμφωνία αυτή εκτιμάται ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για επέκτασή της και σε άλλους τομείς των αερομεταφορών.

Χαιρετίζει ο ΠΑΣΥΞΕ


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) χαιρετίζει την εξαγγελία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου για την υπογραφή συμφωνίας Κύπρου και Κατάρ για ενίσχυση των αεροπορικών μεταφορών ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Με αφορμή τη σχετική εξαγγελία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, ο ΠΑΣΥΞΕ χαιρετίζει και εκφράζει και δημόσια την ικανοποίηση του για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Κατάρ στις 9/3/14, με στόχο την ανάπτυξη των αερομεταφορών προς και από την Κύπρο και την ενίσχυση της σύνδεσης της με τρίτες χώρες, στα πλαίσια της περαιτέρω φιλελευθεροποίησης των πτήσεων, γεγονός που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας», αναφέρει ο ΠΑΣΥΞΕ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «ήδη η Αεροπορική Εταιρεία του Κατάρ, QATAR Airways, αρχίζει κανονικά δρομολόγια προς Κύπρο στις 29/4/14 με 4 πτήσεις την βδομάδα».

Ο ΠΑΣΥΞΕ αναφέρει ότι «η συμφωνία, που επετεύχθη μετά τις επίμονες και σημαντικές προσπάθειες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων και της Κυβέρνησης γενικότερα, αποτελεί ένα σημαντικό και ουσιαστικό βήμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση για προσέλκυση επιπρόσθετου τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας, συμβάλλοντας τόσο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην απάμβλυνση του χρόνιου προβλήματος της εποχικότητας του τουρισμού, αλλά και στην παράλληλη διατήρηση θέσεων εργασίας».

«Τόσο η παρούσα συμφωνία, όσο και οι ανάλογες που επετεύχθησαν στο πρόσφατο παρελθόν με τη Ρωσία, την Ουκρανία και το Ισραήλ, αλλά και με νέες σημαντικές αγορές που αναμένεται να ακολουθήσουν, επενεργούν καταλυτικά στη βελτίωση και ενίσχυση της προσβασιμότητας προς το νησί μας πάνω σε ολόχρονη βάση, με όλα τα συνεπακόλουθα κοινωνικοοικονομικά οφέλη που η επιτυχία αυτής της πολιτικής θα αποφέρει για τον τόπο μας», καταλήγει ο ΠΑΣΥΞΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερωτηματικά για το μεγάλο deal παραίτησης Πανίκου Δημητριάδη - Τι προνοεί η «χρυσή» συμφωνία

ΔΗΚΟ: Οφείλει εξηγήσεις ο πρόεδρος Αναστασιάδης για παραίτηση Δημητριάδη

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης - Αποδέχθηκε την παραίτηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρώτη Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας με υπογραφή σειράς σημαντικών συμφωνιών [pics, vid]
  2. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  3. ΟΠΑΠ Κύπρου: «Πράσινο» φως για ακύρωση έρευνας στα γραφεία
  4. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  5. Αυτές είναι οι πτήσεις που επηρεάζονται από και προς Κύπρο από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα
  6. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακυρώσεις και τροποποιήσεις και πτήσεων τη Δευτέρα – Ποιες επηρεάζουν την Κύπρο λόγω απεργιών στην Ελλάδα