What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

11.03.2014 | 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2014 | 17:10

Οζερσάι: Στις 31 του Μάρτη η συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στις 31 Μαρτίου θα συναντηθούν οι δύο ηγέτες, ανακοίνωσε ο Τ/κ διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι μετά την σημερινή τρίωρη συνάντησή του με τον Ε/κ διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι δηλώσεις του κ. Οζερσάι έγιναν με την επιστροφή του στο «προεδρικό» λέγοντας ότι σήμερα συζήτησαν τις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής διοίκησης. Στο θέμα αυτό, είπε, είχε καταγραφεί από πριν μια προσέγγιση και υπήρξαν κάποια θέματα στα οποία δεν μπόρεσε να επιτευχθεί συμφωνία ως προς το αν θα παραμείνουν κάποιες από αυτές τις αρμοδιότητες που έχουν καταγραφεί και με ποια διαμόρφωση θα παραμείνουν.

Πάνω σε αυτό το θέμα, πρόσθεσε, συζήτησαν λεπτομερώς τις απόψεις τους και επιπλέον έκαναν κάποιες απτές γεφυρωτικές προτάσεις. Στη σημερινή συνάντηση, συνέχισε, δεν έμεινε χρόνος για να συζητήσουν κάποιο άλλο θέμα αλλά συζήτησαν πολύ αναλυτικά το θέμα των αρμοδιοτήτων του ομόσπονδου κράτους. Η επόμενη συνάντησή τους, πρόσθεσε, θα είναι την Παρασκευή, 14 Μαρτίου, όπου θα συζητήσουν και το θέμα των εκλογών της ομοσπονδιακής διοίκησης, αλλά και το θέμα της δημιουργίας των μηχανισμών λήψης αποφάσεων, καθώς και θα συνεχίσουν την συζήτηση στο περιουσιακό.

Συμφώνησαν, πρόσθεσε, στο να συναντηθούν οι δύο ηγέτες στις 31 Μαρτίου και πριν από αυτή την ημερομηνία οι διαπραγματευτές θα προσπαθήσουν να συναντηθούν κάποιες φορές και για να καταγράψουν κάποια πρόοδο και για να ετοιμάσουν την συνάντηση των ηγετών.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει κάποιο κεφάλαιο που δεν άγγιξαν, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι παλιότερα είχαν συζητηθεί θέματα εσωτερικά ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων όπως η αστυνομία των συνιστώντων πολιτειών, η ομοσπονδιακή αστυνομία, η συνεργασία των ομοσπονδιακών γραφεία σε αστυνομικά θέματα και είχε καταγραφεί πρόοδος σε αυτά. «Σε μεγάλο βαθμό είναι ζητήματα που έχουν ρυθμιστεί».

Αλλά, συνέχισε, θα συζητηθεί και το θέμα της συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις διεθνείς συμφωνίες που αφορούν θέματα διεθνούς ασφάλειας. Εκτός αυτών, θέματα που δεν έχουν συζητήσει είναι ο χάρτης και οι αριθμοί, πράγμα που σημαίνει – είπε – ότι δεν συζητήθηκε ούτε το εδαφικό.

Εκτός αυτού είπε, πριν δύο εβδομάδες η ε/κ πλευρά είχε δώσει τις απόψεις της σε σχέση με την ΕΕ και η τ/κ πλευρά μετέφερε τις δικές της για τα θέματα του πρωτογενούς δικαίου και των αποκλίσεων. Γι’ αυτό, είπε, στην πραγματικότητα μέχρι τώρα, δεν έχουν μείνει πολλά θέματα στα οποία δεν έχει γίνει συζήτηση. «Τα περάσαμε με ταχύτητα και από σήμερα η τ/κ πλευρά κάνει κάποιες γεφυρωτικές προτάσεις για να ολοκληρωθούν τα ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, που είναι ανοικτά και να επιτευχθεί προσέγγιση».

Δεν συζήτησαν, ανέφερε ο κ. Οζερσάι, θέματα ΜΟΕ σήμερα ενώ σε ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένος από την ταχύτητα των διαπραγματεύσεων απάντησε ότι ζητούν πάντοτε περισσότερη ταχύτητα αλλά γνωρίζουν κιόλας ότι για την πρόοδο των συνομιλιών θέλουν την συγκατάθεση και των δύο πλευρών. Είδαμε στο παρελθόν που καταλήξαμε όταν ζορίσαμε τις πλευρές για κάτι, πρόσθεσε λέγοντας ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρεται και στο κοινό ανακοινωθέν.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Έχασε την ισορροπία της και έπεσε πάνω στον Πρόεδρο Αναστασιάδη! [pics]
  2. Σε κυπριακό κελί θα παραμείνει ο 67χρονος Ισραηλινός για το κύκλωμα εμπορίας οργάνων
  3. Κατεχόμενα: Αύριο παραιτείται η «κυβέρνηση» Οζγκιουργκιούν
  4. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  5. «Έφυγε» ένας πιστός φιλός της Κύπρου
  6. Γνωστός ηθοποιός ξεσπά: «Τα τσόλια τα πρωινάδικα! Μονίμως αναπαράγετε μαλ...ς»