What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Μεγάλα ποσά και ακίνητα η «περιουσία» Μαληκκίδη – 5-6 εκατομμύρια διακινήθηκαν στους κυπριακούς λογαριασμούς του Βέργα

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2014 | 13:41
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2014 | 07:46

- Φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κρατούμενων για το ΣΑΠΑ κάνουν οι ανακριτές
- Πολύ πιο μεγάλα τα ποσά που διατηρεί ο Μαληκκίδης στην Κύπρο σε σύγκριση με αυτά του Βέργα
- Συνεχίζεται η έρευνα για λογαριασμούς στο εξωτερικό
- Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Νομικής Υπηρεσίας για τις αποφυλακίσεις των δύο εργολάβων και του Δημοτικού Συμβούλου του ΑΚΕΛ

Σε νέες έρευνες παραπέμπει τους ανακριτές για το σκάνδαλο του αποχετευτικού Πάφου, το γεγονός ότι ενώ διακινήθηκαν ποσά που φτάνουν τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ στους κυπριακούς λογαριασμούς του Σάββα Βέργα, σήμερα υπάρχουν καταθέσεις κάτω του εκατομμυρίου.

Παράλληλα, τα ποσά που διατηρεί σε λογαριασμούς στην Κύπρο ο Ευτύχιος Μαληκκίδης είναι πολύ πιο μεγάλα σε σύγκριση με τους λογαριασμούς του Βέργα.

Για να εξιχνιαστούν τα πιο πάνω, η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα και στο εξωτερικό, ενώ στην πορεία των ερευνών πρόκειται να ζητηθεί και παγοποίηση των λογαριασμών μέχρι να περατωθεί ενδεχόμενη δίκη.

Όσον αφορά τον γενικό διευθυντή του ΣΑΠΑ, Ευτύχιο Μαληκκίδη, εντοπίστηκε ότι διατηρεί και ακίνητα, πέραν των φουσκωμένων τραπεζικών λογαριασμών, για τα οποία θα γίνει έρευνα.

Σίγουρα πάντως, υπάρχει το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κύκλος συλλήψεων, αφού στις σκέψεις των ανακριτών υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο, για το οποίο αναμένονται στοιχεία.

Απορρίφθηκε η έφεση της Νομικής Υπηρεσίας για τους Σιαηλή, Χειμαρίδη και Χρυσοχόο

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που καταχωρήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία σε σχέση με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο απέρριψε την περασμένη εβδομάδα το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση του επικεφαλή της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή, του Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας MEDCON Ανδρέα Χειμαρίδη και του Διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας NEMESIS Κυριάκου Χρυσοχόου αντίστοιχα, που είχαν συλληφθεί μετά την ομολογία Σάββα Βέργα για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Η διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο άρχισε με δύο προδικαστικές ενστάσεις από πλευράς των εφεσίβλητων Αλέξανδρου Αλεξάνδρου, Άντη Τριανταφυλλίδη και Γιώργου Παπαϊωάννου.

Η μία προδικαστική ένσταση ήταν ότι δεν νομιμοποιείται ο Γενικός Εισαγγελέας να ασκεί εφέσεις μετά από απόρριψη αιτήματος προσωποκράτησης και η δεύτερη προδικαστική ένσταση ήταν ότι δεν έχει αντικείμενο η έφεση και είναι μόνο για ακαδημαϊκή συζήτηση γιατί δεν μπορεί μετά από 10 μέρες να εκδοθεί διάταγμα αυτών των ανθρώπων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε τη μία από τις δύο προδικαστικές ενστάσεις και συγκεκριμένα ότι η έφεση ήταν άνευ αντικειμένου.

Οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι η έφεση είναι άνευ αντικειμένου ισχυριζόμενοι μεταξύ άλλων ότι οι ανακρίσεις δεν βρίσκονται στο ίδιο σημείο που βρίσκονται σήμερα αφού έχει παρέλθει ένα δεκαήμερο από την ημέρα της σύλληψης των τριών.

Εκ μέρους της Νομικής υπηρεσίας αναφέρθηκε από την εκπρόσωπο της Έλλη Παπαγαπίου και την Ξένια Ξενοφώντος της Νομικής Υπηρεσίας Πάφου ότι νομιμοποιούνται την καταχώρηση της έφεσης και ότι η συζήτηση δεν ήταν μόνο ακαδημαϊκής φύσεως αλλά και ουσίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχτηκε την μία εκ των δύο ενστάσεων και συγκεκριμένα ότι η συζήτηση της έφεσης ήταν μόνο για ακαδημαϊκούς λόγους, δηλαδή ότι δεν είχε αντικείμενο η έφεση και απέρριψε την έφεση χωρίς να εξετάσει και τη δεύτερη προδικαστική ένσταση.

Οι εκπρόσωποι των δύο κατασκευαστικών εταιρειών συνεργάζονται πλέον με τις διωκτικές Αρχές και έχουν παραδεχτεί ότι έδωσαν χρήματα - σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στην Αστυνομία - είτε για χρηματισμό του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα και του Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχη Μαληκκίδη είτε για τη χορηγία φιλανθρωπικών οργανώσεων που τους ζητούσε κατά καιρούς ο τέως Δήμαρχος Πάφου.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι εταιρείες είχαν ανάλογα ανταλλάγματα και οφέλη όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο με υπερπληρωμές που γίνονταν με τα ταμεία του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο στην κατάθεση του και ο κ. Βέργας μίλησε για ομάδα στην οποία συμμετείχαν ο Ευτύχιος Μαλληκίδης, Δημοτικοί σύμβουλοι και εργολάβοι του έργου, οι οποίοι χρέωναν με έξτρα εργασίες το ΣΑΠΑ με σκοπό να έχουν περισσότερο οικονομικό κέρδος.

Το ανακριτικό έργο του κλιμακίου του ΤΑΕ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Ο Ευτύχιος Μαλληκίδης εξακολουθεί να μην συνεργάζεται με τους ανακριτές ενώ ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης αρνείται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Αναμένονται νέες συλλήψεις – Περιμένουν τον Μαλληκίδη να μιλήσει

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: «Βροχή» τα στοιχεία για τις διαδρομές παράνομου χρήματος – Απειλές και εκβιασμούς καταγγέλλουν οι μάρτυρες κατηγορίας

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Οκταήμερη κράτηση στο «κουαρτέτο» - Για πολυκομματική ομάδα μίλησε ο Βέργας στη θεληματική του κατάθεση

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Θαύμα και θρίλερ με μωρό που παρέμεινε νεκρό επί 45 λεπτά - Επανήλθε πριν το νεκροτομείο!
  2. Πάφος - Καρναβάλι 2018: Όλα όσα έγιναν στην παρέλαση
  3. «Συμβιβασμός» στο Μακάρειο [vid]
  4. Στη φυλακή ανώτατο στέλεχος της UNICEF – Βίαζε για χρόνια 12χρονο αγόρι
  5. Εξελίξεις στη δίκη Astrasol - Έφεση για 16 λόγους!
  6. Ανώτατο: Επιφυλάσσεται για απόφαση στην προσφυγή του Α. Μιχαηλίδη για τη βουλευτική έδρα Λεμεσού