What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

19.03.2015 | 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2015 | 16:43

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Λάρνακας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου στο λιμάνι της Λάρνακας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη συζήτηση στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής του θέματος της συμφωνίας που αναμένεται να υπογραφεί στις 31 Μαρτίου μεταξύ του κράτους και της Κοινοπραξίας «Ζήνων», που αφορά το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Οι εργαζόμενοι από το Σάββατο 21 Μαρτίου θα απέχουν επίσης από κάθε υπερωριακή απασχόληση μέχρι την 31η Μαρτίου.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Λάρνακας αύριο κατέρχονται σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων στο λιμάνι Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του ο Γλαύκος Κωνσταντίνου, μέλος της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ανέφερε ότι «η Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων στο λιμάνι Λάρνακας αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας, σήμερα και αύριο. Επίσης αποφασίστηκε η αποχή από το Σάββατο 21 Μαρτίου, από υπερωριακή απασχόληση μέχρι την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το θέμα της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την Κοινοπραξία «Ζήνων».

Πρόσθεσε ότι στη Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΣΥΑΛΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΜΕΠΕΓΙΕ ΣΕΚ, ΔΕΟΚ και ΣΥΠΑΛΚ, «έγινε ανάλυση των τελευταίων γεγονότων, με αφορμή τη μη συζήτηση του εν λόγω θέματος στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής. Φαίνεται ότι για κάποιους λόγους ορισμένοι θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση αυτή πριν την 31η Μαρτίου”.

Η θέση των Συντεχνιών, συνέχισε ο κ. Κωνσταντίνου, «είναι ότι η Επιτροπή Συγκοινωνιών αυτεπάγγελτα έπρεπε να συζητήσει το όλο θέμα δεδομένου ότι είχαν ζητηθεί για να μελετηθούν οι βασικές πρόνοιες του διαγωνισμού και το προσχέδιο της σύμβασης. Στόχος ήταν να εξεταστεί κατά πόσον υπήρχαν οποιεσδήποτε αποκλίσεις και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε μετέπειτα κατηγορίες για αποκλίσεις από τις βασικές πρόνοιες του διαγωνισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γλαύκος Κωνσταντίνου είπε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι σκόπιμα δεν έγινε η συζήτηση στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής και ότι υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις από τις βασικές πρόνοιες του διαγωνισμού. Οι συντεχνίες θεωρούν σωστές τις επενδύσεις που άρχισε να κάνει η Αρχή Λιμένων με τις υποστηρικτικές εταιρείες για τους υδρογονάνθρακες και πιστεύουμε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας τα κέρδη των 6 -8 εκατομμύρια ευρώ θα μεταφερθούν στον ιδιώτη επενδυτή».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κωνσταντίνου απάντησε πως «από την 48ωρη απεργία θα επηρεαστούν όλες οι δραστηριότητες του λιμανιού της Λάρνακας, εκτός τις εργασίες που γίνονται από εργολάβους και στις οποίες δεν συμμετέχει κανένας υπάλληλος της Αρχής Λιμένων και τις εργασίες στο εργοτάξιο των υποστηρικτικών εταιρειών για τους υδρογονάνθρακες».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας της ΣΥΑΛΚ, είπε ότι «εις ένδειξη συμπαράσταση των εργαζομένων στο λιμάνι της Λάρνακας, οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων στο λιμάνι της Λεμεσού θα κατέλθουν αύριο σε 24ωρη απεργία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πρώην εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές ζητούν τα δικαιώματα τους

Ικανοποίηση Τρόικας για την πρόοδο της Τράπεζας Κύπρου - Και δυσαρέσκεια για τον αργό ρυθμό της αναδιάρθρωσης δανείων 

Προστασία πρώτης κατοικίας μόνο για λίγους – Αυστηρότατα τα κριτήρια, δείτε ποιοι εξαιρούνται

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αποχετευτικό Λάρνακας: Νέες οδηγίες Γεν. Εισαγγελέα για έρευνες σε 3 χώρες και στο Τμήμα Κτηματολογίου
  2. Λάρνακα: Άρπαξαν από σταθμευμένο όχημα αντικείμενα αξίας 3 χιλ. ευρώ
  3. Λάρνακα: Από καθαρή τύχη δεν θρηνούμε νεκρούς στον αυτοκινητόδρομο - Τρεις τραυματίες λόγω μεθυσμένου οδηγού
  4. Δύσκολες ώρες για την Μαρίνα Φιλιππίδου Θεοχάρους
  5. Απίστευτο! Οι άνεμοι παρέσυραν ακυβέρνητο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά!
  6. Άλκης Χρήστου: Φουλ ερωτευμένος με Κύπρια ηθοποιό! [pics]