What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

Τράπεζα Κύπρου: Άρχισε η διαδικασία διαδοχής του Τζον Χούρικαν – Αναζήτηση Συμβουλευτικού Οίκου για αναζήτηση υποψηφίων σε εξωτερικό και Κύπρο

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 21.04.2015 | 13:29
Πρώτη δημοσίευση: 21.04.2015 | 11:58

- Για προσωπικούς λόγους παραιτείται ο Τζόν Πάτρικ Χούρικαν από την Τράπεζα Κύπρου
- Υποχρεωμένος να παραμείνει στη θέση του για ακόμα ένα τετράμηνο
- Το Δ.Σ. της τράπεζας αναζητεί ήδη τον αντικαταστάτη του
- Θα εμπλακεί Συμβουλευτικός Οίκος για κατάρτιση λίστας υποψηφίων
- Διίστανται οι απόψεις για το αν ο υποψήφιος θα προέλθει από το εξωτερικό ή την κυπριακή αγορά

Επί τάπητος έχει τεθεί ήδη η διαδικασία της διαδοχής του παραιτηθέντος Ανώτατου Διευθύνοντα Σύμβουλου της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούρικαν, κατά τη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.com.cy, ζητούμενο αυτή τη φορά για το ΔΣ είναι ο επόμενος που θα αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου να είναι σε θέση για μια πιο μακροπρόθεσμη συνεργασία, ως εκ τούτου απαλλαγμένος από έξωθεν υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί μέσα από την κυπριακή αγορά.

Ωστόσο, στον αντίποδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΡΙΚ, αναμένεται να εμπλακεί Συμβουλευτικός Οίκος, προκειμένου να καταρτιστεί λίστα υποψηφίων διαδόχων του κ. Χούρικαν πρωτίστως από το εξωτερικό, ενώ θεωρείεται πιθανόν να ζητηθεί από τον κ. Χούρικαν να παρατείνει την παραμονή του για ακόμα 2 μήνες πέρα του προβλεπόμενου εκ της συμβάσεως τετραμήνου.

Το ΔΣ το οποίο ήταν προφανώς ενημερωμένο για την αποχώρηση του κ. Χούρικαν τρεις μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του έχει συμπεριλάβει ήδη στην ατζέντα της σημερινής συνεδρία και το θέμα του προφίλ του νέου Ανώτατου Διευθύνοντα Συμβούλου της BOCY.

Το συμβόλαιο το οποίο είναι δυο χρόνια συν ένα έληγε τέλος του χρόνου με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη ένα έτος. Ο ίδιος επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του, στο τέλος του καλοκαιριού.

Όπως ο ίδιος ο κ. Χουρικαν, είπε η απόφαση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και ο ίδιος προσβλέπει στην επιστροφή του στην Ιρλανδία για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του. Ο ίδιος έχει ενημερώσει την Τράπεζα πως δεν έχει αποδεχτεί άλλη θέση εργασίας σε άλλο οργανισμό.

Πάντως πηγές από τη BOCY, δηλώνουν ότι η διεύθυνση της τράπεζας θεωρεί ότι ο κ. Χούρικαν ολοκλήρωσε τον κύκλο του αφού πέτυχες τους στόχους που είχε θέσει.

«Σήμερα η Τράπεζα διαθέτει επαρκεί ρευστότητα, αύξησε την κεφαλαιακή της βάση, είναι σε πολύ καλύτερη θέση να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, να προσφέρει ευκαιρίες στους υπαλλήλους της και να αυξήσει τις αποδόσεις στους μετόχους της» τονίζουν.

Η Τράπεζα έχει ξεκάθαρη στρατηγική για να ακολουθήσει. Η συγχώνευση με την Λαϊκή έχει ολοκληρωθεί. Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στη μείωση στην αποξένωση ενεργητικών και τη μείωση του ρίσκου στο εξωτερικό. Η καταθετική βάση έχει σταθεροποιηθεί και η Τράπεζα έχει ήδη αρχίσει να σημειώνει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων των πελατών της. Η χρηματοδότηση από τον ELA έχει μειωθεί δραματικά και η Τράπεζα έχει αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 1 δισ. Ευρώ με νέους επενδυτές, κάτι που την έχει καταστήσει μια από τις πιο υψηλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη.

Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν κάτω από μια ισχυρή διοικητική ομάδα που θα λειτουργήσει κάτω από την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για το καλώς νοούμενο συμφέρον των καταθετών και δανειζομένων της Τράπεζας, αλλά και προς όφελος της κυπριακής οικονομίας στο σύνολό της, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Σε δήλωσή του προς το προσωπικό της Τράπεζας, ο κ. Χούρικαν δήλωσε: «Είμαι περήφανος που έγινα μέλος της οικογένειας της Τράπεζας Κύπρου και που ηγήθηκα της προσπάθειας σε αυτό το δύσκολο κεφάλαιο αποκατάστασης της Τράπεζας. Για μένα αποτελεί τιμή να εργάζομαι με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους και να διαδραματίσουμε μαζί ένα σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία των θεμελίων για μια καλύτερη Τράπεζα που να εξυπηρετεί καλύτερα την κυπριακή οικονομία σήμερα και στο μέλλον".

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Τζόσεφ Άκερμαν, δήλωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και την εκτίμηση μου για την αξιόλογη πρόοδο που καταγράφηκε κάτω από την ηγεσία του Τζον Χούρικαν. Αφήνει πίσω του μια ισχυρή διευθυντική ομάδα και μία τράπεζα που βρίσκεται σε μια όλο και καλύτερη οικονομικά κατάσταση, με πλήρη επαναφορά της εμπιστοσύνης των υπαλλήλων, των επενδυτών και των πελατών. Του ευχόμαστε ότι το καλύτερο στα μελλοντικά του σχέδια και προσδοκούμε στη συνέχιση της στενής μας συνεργασίας τους επόμενους μήνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζον Πάτρικ Χούρικαν: Παραιτήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου

Χούρικαν: Καλός εταίρος η Κεντρική Τράπεζα και η Χρυστάλλα

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε τις ζημιές της για το έτος 2014

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της τράπεζας Κύπρου


Τράπεζα Κύπρου: «Κατά χάριν» διορισμός δημοσιογράφου από Χούρικαν – Καταγγελίες «φωτιά» από πρώην μέλος ΔΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Αυτά αλλάζουν στην Τράπεζα Κύπρου
  2. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας: Αμφισβητείται το πόρισμα Κεφαλαιαγόρας για την υπεραξία
  3. Συνελήφθη εκτός Κύπρου για ληστεία σε χρυσοχοείο της επαρχίας Λεμεσού
  4. Λεμεσός: «Βραχιόλια» σε 2 απατεώνες που έταζαν αναδιάρθρωση δανείων σε 70χρονο - Απέσπασαν άνω των 2 εκατ. ευρώ
  5. Λεμεσός: Απατεώνες υπόσχονταν αναδιάρθρωση δανείων και τσέπωσαν 2 εκατ. ευρώ!
  6. Κούρδοι συνέλαβαν Κύπριο αρχιβασανιστή του ISIS - Ανήκε στην ομάδα δημίων του «Τζιχάντι Τζον»