What's hot? ΑΟΖ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ· ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ·

INFO

21.04.2015 | 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2015 | 07:47

Επαφές Υπ. Μεταφορών με κοινοβουλευτικά κόμματα για το Λιμάνι Λεμεσού

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης ολοκλήρωσε το απόγευμα τις επαφές του με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, κατά τη διάρκεια των οποίων τους ενημέρωσε για τη διαδικασία ανάθεσης των εμπορικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι της Λεμεσού, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ, προσθέτοντας ότι «αν χρειαστεί θα έχουμε όσες συναντήσεις πρέπει για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με αυτή την σημαντική ανάθεση εργασιών».

Ο κ. Δημητριάδης μιλούσε μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, τον οποίο ευχαρίστησε για την ευκαιρία που δόθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στους συνεργάτες του, να παρουσιάσουν το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία για την ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμανιού της Λεμεσού και να εξηγήσουν ποια είναι τα επόμενα βήματα.

«Ακούσαμε με προσοχή κάποια από τα σημεία που έχουν θίξει και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να τα λάβουμε υπόψη στη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε. Θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι μια διαδικασία από την οποία ευελπιστούμε ότι θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη ο τόπος μας, η οικονομία μας. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η διαδικασία και πιστεύουμε ότι μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα που αφορά τις λιμενικές εργασίες», τόνισε.

Ερωτηθείς αν με τη συνάντηση του με τη Συμμαχία Πολιτών έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών του με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ο κ. Δημητριάδης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «σίγουρα η επαφή μας με τα κόμματα θα είναι συνεχής».

«Σήμερα έχουμε φέρει μαζί μας και τους εκπροσώπους των διεθνών συμβούλων μας. Καμιά φορά είναι καλά να ακούς από τους συμβούλους τον τρόπο που σκέφτονται διότι δεν είναι πολιτικές οι αποφάσεις στο συγκεκριμένο θέμα, είναι καθαρά τεχνοκρατικές και φυσικά, αν χρειαστεί θα έχουμε όσες συναντήσεις πρέπει για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με αυτή την σημαντική ανάθεση εργασιών», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών και τους συμβούλους του για την όλη ενημέρωση, είπε ότι είναι γεγονός ότι ως Συμμαχία Πολιτών είχαν διαφορετική άποψη από την Κυβέρνηση για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όμως αυτό ανήκει στην ιστορία πλέον.

«Εμείς βλέπουμε από εδώ και πέρα αφού πάρθηκε η απόφαση και υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή γι` αυτή την πολιτική πώς μπορεί να γίνει διαφυλάσσοντας με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της Κύπρου από την μια και τα συμφέροντα των εργαζομένων από την άλλη, αλλά δίνοντας και έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει επειδή ίσως είναι ο τομέας ο πιο προχωρημένος από όλους αυτή την στιγμή για την ιδιωτικοποίηση θα πρέπει στο συγκεκριμένο τομέα και το έχουμε αναφέρει να διδαχθούμε από την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη διαχείριση των αεροδρομίων. Δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, αντίθετα πρέπει να διδαχθούμε έτσι ώστε να διασφαλιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της οικονομίας. Να έχουμε μια διαχείριση που θα μπορεί να αυξήσει και τον κύκλο εργασιών αλλά με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές προς όφελος της οικονομίας. Αυτή είναι η δική μας η προσέγγιση και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το διάλογο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουν μέσα από τις προτάσεις που θα καταθέσει το Υπουργείο να καταλήξουν σε μια απόφαση που θα είναι αποδεκτή και από τους εργαζόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπ. Μεταφορών: Αύριο στο Υπουργικό οι αλλαγές για νόμο Αρχής Λιμένων

Τρεις επενδυτές για το λιμάνι Λεμεσού – Πριν το τέλος του μήνα ο διαγωνισμός

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Λάρνακας

Οι πρώην εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές ζητούν τα δικαιώματα τους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Λεμεσός: Άγρια καταδίωξη 34χρονου ναρκέμπορου με εμβολισμό περιπολικού
  2. Τρόμος για ζευγάρι στη Λεμεσό! Άρπαξε φωτιά η κουζίνα και κόντεψαν να καούν ζωντανοί
  3. Απίστευτη κτηνωδία! Έκαψαν ζωντανά 9 σκυλιά μέσα σε κλουβί
  4. ΥΠΟΙΚ: Υπό έλεγχο τα δημόσια οικονομικά - Προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 3,5%
  5. Τούρκος Υπουργός Δημοσιονομικών: Η συνεργασία με το ψευδοκράτος θα συνεχιστεί
  6. Ιωνάς: Διορθώσαμε τα κακώς κείμενα που μας άφησαν στις Φυλακές,