What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

Πιάνει δουλειά ο Παναγιώτης Καλλής και για καταγγελίες Ρίκκου Ερωτοκρίτου – Ξεκινά νέος κύκλος ανακρίσεων

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2015 | 14:53
Πρώτη δημοσίευση: 22.04.2015 | 09:40

-Πρωτοφανής θεσμική κρίση στη Νομική Υπηρεσία, κατηγορούμενος και κατήγορος και ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας
-Η αστυνομία τονίζει ότι είναι θέμα των ανακριτών ποιους θα καλέσουν και πότε
-Ξεκινά έρευνα των καταγγελιών Ρίκκου κατά Γενικού Εισαγγελέα
-Ετοιμάζεται και το κατηγορητήριο εναντίον του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από ανεξάρτητους νομικούς
-Δεν γνωρίζει κάτι ακόμη ο Παναγιώτης Καλλής βάση δηλώσεων του

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να κληθεί ο ποινικός ανακριτής Παναγιώτης Καλλής, να λάβει πρόσθετες καταθέσεις, για την υπόθεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, παρά την έκδοση του πορίσματος με βάση το οποίο αποφασίστηκε η ποινική δίωξη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες νομικά υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης της λήψης καταθέσεων ακόμη και όταν μια υπόθεση έχει προχωρήσει ενώπιον του δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής εντούτοις ο Παναγιώτης Καλλής δεν έχει λάβει τέτοιες οδηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναμένεται να αρχίσει κύκλο καταθέσεων και για τις καταγγελίες του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ζητώντας στοιχεία από πρόσωπα που αναφέρονται στην κατάθεσή του.

Πάντως η υπόθεση των καταγγελιών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, φέρεται να είναι περίπλοκη λόγω του νομικού κενού που υπάρχει όπως διαπιστώνει η αστυνομία.

Μεταξύ άλλων ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου κατηγόρησε γραπτώς στην αστυνομία ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα και τον Γενικό Εισαγγελέα για τον χειρισμό της υπόθεσης Providencia.

Οι αστυνομικές αρχές τονίζουν ότι είναι θέμα των ανακριτών ποιους θα καλέσουν και πότε, ενώ από πλευράς του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί σε θέματα ανακρίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πόρισμα «βόμβα» του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, στο οποίο φέρεται ότι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, διέπραξε τα ποινικά αδικήματα του δεκασμού και της δωροληψίας, ο κ. Ερωτοκρίτου πέρασε στην αντεπίθεση και με δηλώσεις του την ίδια ημέρα, απέδωσε τα ευρήματα Καλλή σε οργανωμένη συνωμοσία εις βάρος του από το κοινωνικό – οικονομικό κατεστημένο, ενώ απείλησε ότι θα καταγγείλει στην αστυνομία τα όσα αποκάλυψε εάν ο Γενικός Εισαγγελέας δεν διορίσει ποινικό ανακριτή για να διερευνήσει τις δικές του καταγγελίες, κάτι που έπραξε μετά από δύο ημέρες.

Ο κ. Ερωτοκρίτου εξαπέλυσε πυρά κατά του νυν και πρώην Γενικού Εισαγγελέα, του Εφόρου Εταιρειών, του Δικηγόρου Πάμπου Ιωαννίδη και της Μαριάννας Γιωρκάτζη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου προέβη, επίσης σε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της πολύκροτης υπόθεσης Providencia, (υπόθεση περιουσίας 13χρονης ανήλικης ορφανής Ρωσίδας) και διερωτήθηκε πώς μπορεί ο ίδιος να κατηγορείται για δεκασμό και όχι ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος, όπως ανέφερε, ανέστειλε ποινικές διώξεις, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον δικηγόρο Πάμπο Ιωαννίδη, ο οποίος εκπροσωπούσε τα ετεροθαλή αδέλφια της 13χρονης ορφανής ανήλικης Ρωσίδας.

Μετά τις μαραθώνιες καταγγελίες στην αστυνομία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου η αστυνομία με επιστολή ενημέρωσε το Γενικό Εισαγγελέα ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για τις καταγγελίες Ρίκκου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ξεκαθαρίσει το βάσιμο των καταγγελιών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ετοιμάζεται το κατηγορητήριο εναντίον του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τους ανεξάρτητους νομικούς στους οποίους ανέθεσε την υπόθεση ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο ποινικός ανακριτής Παναγιώτης Καλλής, σε δηλώσεις του διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες του έχει ζητηθεί να λάβει πρόσθετες καταθέσεις για την υπόθεση που αφορά το πόρισμά τού για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

“Δεν μου έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο” δήλωσε ο κ. Καλλής, σημειώνοντας ότι σαφώς είναι κάτι που προβλέπεται από τη διαδικασία.

Όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ανακριτές μιας υπόθεσης απευθύνονται στον Γενικό Εισαγγελέα και ζητούν οδηγίες για λήψη πρόσθετων καταθέσεων. “Αυτό το πράγμα γίνεται τακτικά, δεν υπάρχει τίποτα το αφύσικο”, ανέφερε απαντώντας σχετική ερώτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σηκώνει την μπαντιέρα του αγώνα ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου: Μαζί με την κοινωνία θα αντιμετωπίσουμε όσους εμποδίζουν τις έρευνες για την Οικονομία


Κώστας Κληρίδης: «Οργανωμένη προσπάθεια κάποιων να με πλήξουν... Δεν θα ζητήσω εγώ συνάντηση με Πρόεδρο»

Δεύτερη ημέρα κατάθεσης Ρ. Ερωτοκρίτου – Στα μαχαίρια με Γενικό Εισαγγελέα εδώ και μήνες δεν αντάλλασσαν ούτε καλημέρα


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Έτσι είναι σήμερα ο Ράτκο Μλάντιτς – Εμφανίστηκε στο δικαστήριο
  2. Υπόθεση τέως Υπαρχηγού Αστυνομίας: Νομικό ερώτημα στο Ανώτατο από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας
  3. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  4. Εν αναμονή απόφασης Ανωτάτου αναβλήθηκε η 2η υπόθεση Τρ. Κύπρου
  5. Ν. Παπαδόπουλος: «Δεν είναι το πολιτειακό σύστημα αλλά το περιεχόμενο της ΔΔΟ»
  6. ΠΕΟ: Επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας ο Πάμπης Κυρίτσης