What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Νίκος Αναστασιάδης: Δεν αποκλείω σύγκρουση εάν χρειαστεί – Δεν είμαι επιβάτης της εξουσίας θα κάνω μια πετυχημένη 5ετία

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 23.04.2015 | 06:57
Πρώτη δημοσίευση: 22.04.2015 | 14:08

-Θα εξαντλήσω την πενταετία παρά τις προσδοκίες κάποιων
-Θα συζητήσω με Γενικό Εισαγγελέα εάν κρίνω ότι χρειάζεται
-Δεν μετανιώνω για το διορισμό συγκεκριμένων θεσμικών αξιωματούχων
-Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ζητά κάνει ενέργειες βάση του Συντάγματος
-Τι ειπε για παραίτηση Χούρικαν

Θα εξαντλήσω την πενταετία παρά το ότι κάποιοι προσβλέπουν στο αντίθετο ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τονίζοντας ότι ακόμη δεν σκέφτηκε αν θα διεκδικήσει την επόμενη πενταετία.

«Όποιος με την εκλογή του σκέφτεται την επανεκλογή του θα αποτύχει διότι δεν θα τολμήσει να πάρει μέτρα, θα συμβιβάζεται και έτσι δεν θα έχει πετύχει», υπέδειξε για να προσθέσει «προτιμώ να κάνω μια πετυχημένη πενταετία που θα μείνει η σφραγίδα μου παρά να σκέφτομαι τις επόμενες εκλογές ως επιβάτης της εξουσίας».

Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 σχολιάζοντας τις τελευτείες εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία απέρριψε τα περί παρεμβάσεων του στο θέμα του πορίσματος του ποινικού ανακριτή για το Ρίκκο Ερωτοκρίτου λέγοντας ότι «εάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να είναι ανεκτικός ή να προσπαθεί να καλύψει τον οποιοδήποτε θα έκανε παρεμβάσεις ή θα επέλεγε πρόσωπα τα οποία θα ήταν υποχείρια του προέδρου ώστε να κουκουλώνονται τα διάφορα σκάνδαλο, όπως γινότανε στο παρελθόν και τα σκάνδαλα δεν έφθαναν ποτέ στα σκαλιά της δικαιοσύνης».

Δικαιολόγησε την επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη λέγοντας ότι δεν ήταν παρέμβαση αλλά υπόδειξη για σε ένα πολιτειακό άρχοντα να δείξει μηδενική ανοχή.

Όσον αφορά το εάν θα ζητήσει συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα περιορίστηκε να πει ότι «οποτεδήποτε χρειαστεί
θα ζητήσω συνάντηση με Γενικό Εισαγγελέα».

Συνεχίζοντας υπέδειξε ότι ποτέ άλλοτε μέσα σε 24 μήνες δεν οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης αξιωματούχοι που συνέβαλαν στην καταστροφή της οικονομίας. Τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο ώστε ο κόσμος να βλέπει ότι υπάρχει αποφασιστικότητα να οδηγηθούν κάποιοι στη δικαιοσύνη.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βρίσκεται σε ανοιχτή ρήξη με κανένα αξιωματούχο. Το να ζητήσω να μην αφήνονται σε σκιές σε οποιοδήποτε θεσμικό αξιωματούχο δεν νομίζω να οδηγεί σε ρήξη».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκ του Συντάγματος υποχρέωση να είναι ο τοποτηρητής του ιστού αλλά και να μην επιτρέπει να αφήνονται σκιές σε κανένα».

Καμία σύγκρουση με Χρυστάλλα

Απέρριψε επίσης ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη υπογραμμίζοντας ότι δεν μετάνιωσε για τους διορισμό της κ. Γιωρκάτζη ή άλλων αξιωματούχων γιατί βασίστηκαν πάνω στα προσόντα τους.

«Όχι δεν μετάνιωσα για τους διορισμούς. Η κ. Γιωρκάτζη ήταν καταξιωμένη στα καθήκοντα της ως Γενικός Ελεγκτής ούτε υστέρησε στα καθήκοντα της στην ΚΤ, αλλά αυτό που συνέβη μετά ήταν λόγω των αποκαλύψεων που έγιναν για τις σχέσεις του συζύγου και της θυγατέρας της με όσους εκπροσωπούσαν.

Λέγοντας αυτά προειδοποίησε ότι «αν χρειαστεί θα υπάρξει σύγκρουση αν διαπιστώσω αν κάτι είναι εις βάρος των θεσμών είτε της αξιοπιστίας προσωπικοτήτων να κάνω παρεμβάσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν ζήτησε την παραίτηση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου είπε ότι «ο πρόεδρος δεν ζητά αναλαμβάνει τις κατά το Σύνταγμα νενομισμένες διαδικασίες ή ζητά από το Γενικό Εισαγγελέα να προβεί στις ενέργειες για αποκατάσταση της τάξης».

Διαβεβαιώσεις για έργα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προεκλογικά αυτά που υποσχέθηκα θα τα πραγματοποιήσω, είπε.

Παράλληλα είπε ότι θα εξαγγελθούν σειρά έργων τα οποία θα τροχοδρομηθούν άμεσα με την πρόσκληση προσφορών η υλοποίηση των οποίων θα δώσει θέσεις εργασίας και αναχαίτηση της ανεργίας. Έργα όπως είναι προσθήκη νοσοκομειακών μονάδων, σχολεία ή άλλα αναπτυξιακά έργα συν τις επενδύσεις από ιδιώτες.

Παραίτηση Χούρικαν

Ερωτηθείς για την παραίτηση Χούρικαν, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως πρόκειται για μια ιδιωτική τράπεζα, και πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει λόγο να εμπλακεί. Οι λόγοι που τον οδηγούν σε παραίτηση είναι οικογενειακοί, πρόσθεσε και δεν θέλω να έχω εμπλοκή.

Εκείνο που έχει σημασία είπε, είναι ένα: Η τράπεζα Κύπρου στέκεται στα πόδια της, πέρασε τα στρες τεστ, η κατάσταση βελτιώνεται, ο κ. Χούρικαν επιτέλεσε σημαντικό έργο, και απο κει και περα, πρόσθεσε, ο πρόεδρος δεν έχει λόγο να εμπλακεί.

ΔΙΑΒΣΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σηκώνει την μπαντιέρα του αγώνα ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου: Μαζί με την κοινωνία θα αντιμετωπίσουμε όσους εμποδίζουν τις έρευνες για την Οικονομία


Κώστας Κληρίδης: «Οργανωμένη προσπάθεια κάποιων να με πλήξουν... Δεν θα ζητήσω εγώ συνάντηση με Πρόεδρο»

Δεύτερη ημέρα κατάθεσης Ρ. Ερωτοκρίτου – Στα μαχαίρια με Γενικό Εισαγγελέα εδώ και μήνες δεν αντάλλασσαν ούτε καλημέρα


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Καιρός - έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Επέλαση χιονιά με σφοδρούς ανέμους - Προειδοποίηση της Αστυνομίας [vid]
  2. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  3. Νέες αποκαλύψεις για το «υπό διάλυση» Γ.Ν.Λ.: Έχασαν 94 φακέλους ασθενών! Προειδοποιεί η Επ. Προσωπικών Δεδομένων
  4. Η αποκαλυπτική Έκθεση Μιχαηλίδη για τις υπερωρίες των γιατρών
  5. Καιρός - έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Επέλαση χιονιά με σφοδρούς ανέμους - Προειδοποίηση της Αστυνομίας [vid]
  6. Αντίδραση ΓΝ Λευκωσίας για την έκθεση-φωτιά Μιχαηλίδη