What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

22.04.2015 | 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2015 | 17:09

Σύνδεσμος Τραπεζών: Οφείλουμε να συνδράμουμε στην αναδιάρθρωση δανείων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Οι τράπεζες οφείλουν να συνδράμουν στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης των δανείων, ιδιαίτερα των κοινωνικών ομάδων οι οποίες έχουν προβλήματα, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Γιώργος Γεωργίου, ερωτηθείς κατά πόσο οι τροπολογίες που πέρασαν στο πλαίσιο αφερεγγυότητας επηρεάζουν την ρευστότητα των τραπεζών.

«Μέσα σε αυτό το δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον που ζούμε είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με την εξυγίανση του δανειακού μας χαρτοφυλακίου, ιδιαίτερα με την πιο ενεργή διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας», ανέφερε μιλώντας ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

«Άρα οφείλουμε κι εμείς να συνδράμουμε στο κομμάτι της αναδιάρθρωσης των δανείων, ιδιαίτερα των κοινωνικών ομάδων οι οποίες έχουν προβλήματα », πρόσθεσε.

Όπως είπε, τον αν υπάρχει κόστος ή όχι στις τράπεζες αυτό θα διαπιστωθεί από την περαιτέρω αναλυτική μελέτη των όσων έχουν ψηφιστεί.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Όπως είπε, είναι πολύ θετικό γεγονός η ψήφιση από την βουλή των αντιπροσώπων του πλαισίου αφερεγγυότητας, διότι ενισχύει την ανάκαμψη της οικονομίας και αναμένεται να διευκολύνει τους δανειολήπτες και το τραπεζικό σύστημα να βρουν βιώσιμες λύσεις στο καυτό πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Από πλευράς του ο κ. Σιζόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και θετικές αυτές τις συναντήσεις διότι, όπως είπε, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες καλύτερης κατανόησης των προβλημάτων, αλλά κυρίως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε και το τραπεζικό σύστημα να επιδείξει στο καινούριο περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις διαδικασίες που αφορούν τόσο την αναδιάρθρωση των δανείων, όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο της βελτίωσης της αρνητικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Εύχομαι και ελπίζω ότι οι εμπορικές τράπεζες θα αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους έχει δοθεί με το πλαίσιο αφερεγγυότητας και θα προχωρήσουν με ορθολογισμό και κοινωνική ευαισθησία στον να εφαρμόσουν αυτό το πλαίσιο και να βοηθήσουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που τους έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση«, ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκληρή επίθεση Αβ. Νεοφύτου: Το ΑΚΕΛ δεν ψήφισε το το δίχτυ προστασίας της φτωχολογιάς

Η αφερεγγυότητα ρίχνει την απόδοση των κυπριακών ομολόγων 

Tη συμβατότητα των νομοσχεδίων του πλαισίου αφερεγγυότητας θα εξετάσει η Τρόικα - Σε ετοιμότητα εξόδου στις αγορές

Ψηφίστηκε το πλαίσιο αφερεγγυότητας με 33 ψήφους υπέρ και 23 κατά από την Ολομέλεια της Βουλής

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας: Η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα
  2. Αλ Σίσι: «Νέο πλαίσιο συνεργασίας με Κύπρο» [pics]
  3. Νικόλας Παπαδόπουλος: Αναστασιάδης και Μαλάς να ξεκαθαρίσουν το πλαίσιο λύσης
  4. Δικαίωση Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην κόντρα με «Χαραυγή»
  5. Ένα «βαρύ» όνομα στη θέση του Προέδρου του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας
  6. Paradise Papers: Αποκαλύψεις-βόμβα για ΗΠΑ - Ρωσία με μεταπράτη πρώην αντιπρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου