What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· C STAR· ΜΙΣΘΟΣ·

INFO

Πρόεδρος Αναστασιάδης εφ' όλης της ύλης για τις δύο τριμερείς, Κυπριακό και ενέργεια

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2015 | 18:08
Πρώτη δημοσίευση: 22.04.2015 | 15:44

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μιλώντας στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” και την Αιμιλία Κενεβεζου, τόνισε πως επιδίωξη της Κύπρου, είναι να δημιουργηθούν ακόμα πιο στενές σχέσεις και να υπάρξει εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο, αλλά και με το Ισραήλ. Τριμερή συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδος-Κύπρου, επίκειται μετά την τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.

Παράλληλα ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε πως δε βρίσκεται σε ρήξη ούτε με το Γενικό Εισαγγελέα ούτε με τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ τόνισε πως δε μετανιώνει για κανέναν διορισμό.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ημερομηνία επανέναρξης συνομιλιών


Ερωτηθείς για τις "εκλογές" στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως, οποτεδήποτε προσπάθησε η μια κοινότητα να παρέμβει στην λαϊκή ετυμηγορία της άλλης κοινότητας μόνο ζημιά προκάλεσε. Δεν είναι θέμα προτίμησης, ανέφερε ο πρόεδρος αλλά θέμα να υπάρχει η κατάλληλη βούληση από οποιονδήποτε εκλέξει η τουρκοκυπριακή κοινότητα ως ηγέτη να εργαστεί συνειδητά για λύση.

Τώρα, πρόσθεσε, το ποια θα είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες.

Όσον αφορά την ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών, δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Όπως είπε, μετά την εκλογική διαδικασία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, θα οριστεί και η ημερομηνία. Εμείς, σημείωσε, αυτό που αναζητούμε είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να ανατρέπουν την υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση.

Επίκειται τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ


Αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ υψηλούς τόνους στα ενεργειακά.

Εκείνο το οποίο πράττουμε, πρόσθεσε, ήταν η ενάσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αφού αυτός ο φυσικός πλούτος ανήκει στο σύνολο του λαού και συμμέτοχοι θα είναι όλοι κάτοικοι του νησιού.

Αυτό που πράττουμε, σημείωσε ο πρόεδρος, είναι να ενεργούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο που εξυπηρετεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η επιδίωξη μας, συνέχισε, να δημιουργήσουμε ακόμα πιο στενές και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Αίγυπτο, δε μας εμποδίζουν να πράττουμε το ίδιο και με το Ισραήλ. Μάλιστα, πρόσθεσε, μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ θα υπάρξει επίσκεψη για συνέχιση του διαλόγου, ή ακόμα και μιας τριμερούς συνεργασίας Ισραήλ-Ελλάδος-Κύπρου.

ΔΙΑΒΣΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκος Αναστασιάδης: Δεν αποκλείω σύγκρουση εάν χρειαστεί – Δεν είμαι επιβάτης της εξουσίας θα κάνω μια πετυχημένη 5ετία

Σηκώνει την μπαντιέρα του αγώνα ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου: Μαζί με την κοινωνία θα αντιμετωπίσουμε όσους εμποδίζουν τις έρευνες για την Οικονομία

Κώστας Κληρίδης: «Οργανωμένη προσπάθεια κάποιων να με πλήξουν... Δεν θα ζητήσω εγώ συνάντηση με Πρόεδρο»

Δεύτερη ημέρα κατάθεσης Ρ. Ερωτοκρίτου – Στα μαχαίρια με Γενικό Εισαγγελέα εδώ και μήνες δεν αντάλλασσαν ούτε καλημέρα

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Προεκλογικές «αβάντες» Μητσοτάκη σε ΠτΔ στην Αθήνα - «Είστε παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα»
  2. Νέες «βολές» Μαλά για επικίνδυνες θέσεις και διγλωσσία ΠτΔ στο Κυπριακό
  3. «Αερομαχίες» Φαίδωνος - Μαύρου στο ΡΙΚ για τα αποχετευτικά τέλη - «Ομερτά μεταξύ συγγενών...»
  4. Π. Παυλόπουλος: Η διαιώνιση μεταβατικού καθεστώτος στην Κύπρο, επικίνδυνο προηγούμενο για την ΕΕ
  5. Κυπριακό: Μήνυμα Αναστασιάδη σε Γιλντιρίμ μέσω Τορναρίτη
  6. Ερντογάν: Θα αποκτήσουμε πυρηνική ενέργεια κι ας ενοχλούνται κάποιοι