What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· C STAR· ΜΙΣΘΟΣ·

INFO

Με ταχύς ρυθμούς ο Γενικός Εισαγγελέας κατά Ρίκκου – Διόρισε τον δικηγόρο Ηλία Στεφάνου

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 23.04.2015 | 12:18
Πρώτη δημοσίευση: 23.04.2015 | 12:01

- Ο κ. Στεφάνου θα εκτελεί καθήκοντα δημόσιου κατήγορου στην υπόθεση κατά του Ρίκκου Ερωτοκρίτου
- Ο δικηγόρος θα υπάγεται στον Γενικό Εισαγγελέα και θα ενεργεί σύμφωνα με την νομική καθοδήγηση του Γραφείου του
- Το κατηγορητήριο θα καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και θα παραπέμψει την υπόθεση σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Στον ιδιώτη δικηγόρο Ηλία Στεφάνου ανέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης το χειρισμό της υπόθεσης εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Κληρήδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας“Πολίτης”.

Ο κ. Στεφάνου, ο οποίος θα εκτελεί καθήκοντα δημόσιου κατήγορου στην υπόθεση, θα υπάγεται στον Γενικό Εισαγγελέα και θα ενεργεί σύμφωνα με την νομική καθοδήγηση του Γραφείου του.

Ο κ. Κληρίδης δήλωσε επίσης στο ΚΥΠΕ ότι το κατηγορητήριο εναντίον του κ. Ερωτοκρίτου εξακολουθεί να τυγχάνει μελέτης.

Όταν ετοιμαστεί θα καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο και αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου για εκδίκαση.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας διέπραξε τα ποινικά αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, αδίκημα το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 7 χρόνια, και της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, για το οποίο αδίκημα προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Βιογραφικό σημείωμα Ηλία Στεφάνου

Ο Ηλίας Ανδρέα Στεφάνου είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστήμιο του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, από το οποίο απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο στο «Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικαιοσύνη».


Έχει ασχοληθεί με ποινικές υποθέσεις τόσο ως εισαγγελέας εκπροσωπώντας τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας (2001-2005) αλλά και ως δικηγόρος υπεράσπισης (2000-2001, 2008 μέχρι και σήμερα). Έχει χειριστεί σωρεία σοβαρών υποθέσεων, όπως φόνους εκ προ μελέτης, ανθρωποκτονίες, εγκλήματα σχετικά με ναρκωτικά, κατάχρησης εξουσίας, σεξουαλικά αδικήματα, οικονομικά εγκλήματα και εγκλήματα διαδικτύου.

Έχει υπάρξει Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, πρώην Γραμματέας και μέλος της Διαφάνειας Κύπρου, καθώς και ένας από τους βοηθούς της Ερευνητικής Επιτροπής Πολυβίου, η οποία εξέτασε την έκρηξη στο Μαρί το 2011. Είναι μέλος του European Criminal Bar Association και μέλος της επιτροπής ειδικών του μη Κυβερνητικού Οργανισμού International Fair Trials.

Τα τελευταία χρόνια, είναι επισκέπτης λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στην οποία διδάσκει το Δίκαιο της Απόδειξης και το Ποινικό Δίκαιο. Διετέλεσε επίσης, επισκέπτης - Λέκτορας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο διδάσκει Ποινική Δικαιοσύνη, καθώς και επισκέπτης εισηγητής σε θέματα Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Αστυνομική Ακαδημία.

Έχει συγγράψει ένα σημαντικό αριθμό άρθρων με αντικείμενο θέματα Ποινικού Δικαίου και Δικαιοσύνης, Συνταγματικών Δικαιωμάτων υπόπτων, ανακριτικής και δικαίου της Απόδειξης, ενώ είναι ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου “Η επιβολή ποινής στην Κύπρο” (Εκδόσεις Σάκκουλα, 2003).

Πηγή: Ιστοσελίδα δικηγορικής Εταιρείας «Ηλίας Α. Στεφάνου Δ.Ε.Π.Ε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξανά στο Αρχηγείο για συμπληρωματική κατάθεση ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου


Πιάνει δουλειά ο Παναγιώτης Καλλής (;) και για καταγγελίες Ρίκκου Ερωτοκρίτου – Ξεκινά νέος κύκλος ανακρίσεων

Σηκώνει την μπαντιέρα του αγώνα ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου: Μαζί με την κοινωνία θα αντιμετωπίσουμε όσους εμποδίζουν τις έρευνες για την Οικονομία

Κώστας Κληρίδης: «Οργανωμένη προσπάθεια κάποιων να με πλήξουν... Δεν θα ζητήσω εγώ συνάντηση με Πρόεδρο»

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Η σχολική βοηθός που κατηγορείται για βιασμό 15χρονου μαθητή
  2. «Χαρτο-πόλεμος» Κληρίδη - Κουλία για το αιγυπτιακό αγγείο
  3. Αυτή είναι η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια
  4. Νεκρός ο εισαγγελέας που άσκησε τις διώξεις στην Καταλανική κυβέρνηση
  5. «Κατσάδα» Κληρίδη σε Επιτροπή Θεσμών για διαρροή εγγράφων
  6. ΠΕΟ: Επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας ο Πάμπης Κυρίτσης