What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

24.04.2015 | 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2015 | 15:27

Υπ. Υγείας σε νοσηλευτικό προσωπικό: Κανείς δε θα χάσει τη δουλειά του!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Με την αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του, διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, προσθέτοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με όλες τις συντεχνίες για να συζητηθούν λεπτομερώς τα εργασιακά θέματα ούτως ώστε να προχωρήσει η αναδιοργάνωση των νοσοκομείων, μερικά από τα οποία θα λειτουργήσουν και ως πανεπιστημιακά.

Ο Υπουργός μιλούσε ύστερα από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου ενημέρωσε το προσωπικό του νοσηλευτηρίου και συζήτησε μαζί του το θέμα της αναδιάρθρωσης και αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πατσαλής είπε ότι «είχαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, να αναφέρουμε όλα όσα έχουμε κάνει τον τελευταίο χρόνο για επίλυση αυτών των προβλημάτων, να δώσουμε έμφαση στην αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, τι έχουμε κάνει, τι σχεδιάζεται, τι μας απομένει για να υλοποιήσουμε μέσα σε αυτή τη χρονιά».

Αυτός, συνέχισε, «είναι ο φιλόδοξος στόχος και πρέπει να είναι ένας φιλόδοξος στόχος για την αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων γιατί πιστεύουμε ότι αυτό το μεταρρυθμιστικό έργο θα επιλύσει πάρα πολλά προβλήματα και εργασιακά και ιδιαίτερα διοικητικά προβλήματα μέσα στα δημόσια νοσηλευτήρια που ως αποτέλεσμα έχουν και την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς».

Σε ερώτηση κατά πόσον από την προηγούμενη επίσκεψη του στο νοσοκομείο Λάρνακας έχουν επιλυθεί κάποια από τα προβλήματα που υπήρχαν, ο κ. Πατσαλής απάντησε πως «το νοσοκομείο Λάρνακας είναι ένα νοσοκομείο με λιγότερα προβλήματα και πρέπει να παραδεχθούμε ότι προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Υπάρχει μια υπερφόρτωση του νοσοκομείου και πολλές φορές παρατηρούνται προβλήματα με κάποιες ειδικότητες όπου έχουμε περισσότερους ασθενείς απ’ ό,τι μπορεί να αντέξει μια συγκεκριμένη κλινική».

Πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να βοηθήσουμε με διάφορα μέτρα που αφορούν τη μετακίνηση προσωπικού, την καλύτερη διαχείριση των κλινών, να βελτιωθούν τα πράγματα όσον αφορά τις λίστες αναμονής και εκεί που υπάρχει η δυνατότητα για την αγορά νέου εξοπλισμού. Το νοσοκομείο Λάρνακας είναι και στην προτεραιότητα των έργων υποδομής και ανάπτυξης στο τομέα της υγείας», είπε και σημείωσε ότι «η ανέγερση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου προχωρεί κανονικά και αναμένουμε ότι στις αρχές του 2017 θα είναι έτοιμη» να λειτουργήσει.

Ερωτηθείς για τους φόβους των γιατρών και νοσοκομειακού προσωπικού αναφορικά με τα συμβόλαια τους και τυχόν απολύσεις, ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως «με την αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν θα χάσει κανείς τη δουλειά του. Δεν έχει γίνει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός ο οποίος να μειώσει σε μέγεθος το οποιοδήποτε τμήμα, κλινική ή υφιστάμενη υποδομή».

Οι αλλαγές που θα γίνουν, εξήγησε, «είναι διοικητικές και αυτά τα θέματα τα συζητούμε με πολλή σοβαρότητα με τις συντεχνίες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχω συνάντηση ξανά με όλες τις συντεχνίες ώστε να δούμε σε μεγάλη λεπτομέρεια αυτά τα εργασιακά θέματα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Οσον αφορά το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ο κ. Πατσαλής είπε πως «μέσα στην αναδιάρθρωση θα γίνει και ειδική μελέτη από εμπειρογνώμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πώς θα δημιουργηθεί το κατάλληλο καθεστώς ούτως ώστε κάποια νοσοκομεία να γίνουν πανεπιστημιακά. Να υπάρχει δηλαδή μια σχέση κέρδους των πανεπιστημίων και κέρδους των νοσοκομείων μέσα από ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα μας καθορίσουν οι εμπειρογνώμονες μέσα από τη μελέτη για να λειτουργήσουν αυτά τα νοσοκομεία, δηλαδή της Λάρνακας, της Λευκωσίας και της Λεμεσού και ως πανεπιστημιακά νοσοκομεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρεμιέρα διαλόγου για τη μεταρρύθμιση Δημόσιας Υπηρεσίας

Έτσι μεγαλώνουν οι λίστες αναμονής στα κυπριακά νοσοκομεία – Υπουργείο Υγείας: Οι ελλείψεις αναλωσίμων δεν αναβάλλουν εγχειρήσεις

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Τσακωτός» ανώτερος λειτουργός του Υπ. Υγείας με ναρκωτικά στο σπίτι του
  2. Νικόλας Παπαδόπουλος: Σε τέλμα η ενεργειακή πολιτική
  3. Κρέμασαν χαρτιά υγείας στο άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου! [pic]
  4. Έξω φρενών η ΠΑΣΥΝΟ και δίωρη στάση εργασίας μετά τη νέα επιθέση σε νοσηλεύτριες - Γιος ασθενή τα σπασε όλα! [vid]
  5. Ενώπιον της Ολομέλειας στις 16/6 τα 3 νομοσχέδια περί ΓεΣΥ και αυτονόμησης των νοσοκομείων
  6. ΠΑΣΥΝΟ: Χωρίς τους νοσηλευτές δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα ΓεΣΥ