What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

26.04.2015 | 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 26.04.2015 | 18:35

Πραγματοποιήθηκε και φέτος σε όλες τις πόλεις η 40η Πορεία Χριστοδούλας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Πραγματοποιήθηκε και φέτος σε όλες τις πόλεις η καθιερωμένη πορεία Χριστοδούλας, η οποία φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια.

Με σύνθημα «Άνοιξε και συ την αγκαλιά σου και κάνε τη δική σου εισφορά» ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος κάλεσε τον κόσμο να τον στηρίξει, αφού με τα έσοδα της πορείας Χριστοδούλας θα προσφέρει και φέτος δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας, μέσω πολλαπλών προγραμμάτων.

Μιλώντας, κατά την τελετή έναρξη της πορείας στη Λευκωσία, ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής δήλωσε ότι αν ενώσουν τις δυνάμεις Πολιτεία, επιστημονική κοινότητα, κοινωνία των πολιτών, ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί, μπορεί να διαγνωστεί και μπορεί να νικηθεί.

“Η ζωή κάθε ανθρώπου”, είπε, “είναι πολύτιμη και μοναδική και ο κάθε καρκινοπαθής δικαιούται να λαμβάνει την καλύτερη θεραπεία. Συγχαίρω όλους όσοι εργάστηκαν για τη φετινή διοργάνωση της 40ής Πορείας Χριστοδούλας και τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για την πολύχρονη και αξιόλογη δράση και προσφορά του στον τομέα της υγείας”.

Σημειώνεται πως για το 2014, το Υπουργείο Υγείας στήριξε το θεάρεστο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου με πόσο ύψους 585 χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Πατσαλής είπε ότι “παρά τον περιορισμό στα δημόσια οικονομικά, η πολιτεία συνεχίζει να στηρίζει το έργο που επιτελείται στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, με τη φετινή χορηγία να υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ”.

Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιείται και το Φιλανθρωπικό «Πανηγύρι Χαράς» 40ης Πορείας Χριστοδούλας» από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και την Κοινοτική Αστυνόμευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου Αστυνομίας από τις 11:00 – 19:00.

Στο παζαράκι θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή, φιλαρμονικών, χορωδιών από σχολεία, ομάδες χορού, παιδικές κατασκευές, χειροτεχνίες, φουσκωτά, ζωγραφική και υπάρχει φαγητό (σουβλάκια, πίτσες, κρέπες, σάντουιτς, λουκουμάδες, καφές, κλπ).

Η πρώτη πορεία πραγματοποιήθηκε το 1976 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο. Ο σκοπός της πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους.

Η πορεία έχει καθιερωθεί, από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου.

Ο θεσμός της πορείας αποδίδει κάθε χρόνο, τον απαιτούμενο σεβασμό, το ενδιαφέρον και την αγάπη σ’ όλους όσους πάσχουν από καρκίνο και στο πρόσωπο της Χριστοδούλας, βλέπει το σύμβολο αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Τα έσοδα από την πορεία κάθε χρόνο κυμαίνονται στο ποσό των 450.000 - 550.000 ευρώ και αυτό βοηθά σημαντικά, ώστε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς.

Πέρσι οι καθαρές εισφορές από την πορεία Χριστοδουλας και τον παγκύπριο έρανο ανήλθαν στο ποσό των €472,730 περίπου και συνολικά μαζί με τις υπόλοιπες εισφορές και την κυβερνητική χορηγία έφτασαν το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπ. Υγείας: «Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί»

ΥΠΑΜ: Εκδηλώσεις όπως η Πορεία Χριστοδούλας προβάλλουν το πνεύμα αλληλεγγύης

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πορεία διαμαρτυρίας των Κούρδων στη Λευκωσία για τις επιθέσεις Τουρκίας στην Αφρίν
  2. Πορεία Κούρδων σήμερα στη Λευκωσία για τις επιθέσεις της Τουρκίας στην Αφρίν
  3. Τραυματισμένες δύο 18χρονες μετά από τρελή πορεία αυτοκινήτου σε χωματόδρομο
  4. «Πόλεμος» στις ιερές πόλεις! Φωτιές και επεισόδια σε Ιερουσαλήμ και Βηθλεέμ [pics, vid]
  5. Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου: Το πρόγραμμα σε όλες τις πόλεις
  6. Σε τρομο-κλοιό η Ιταλία - Έλεγχοι σε χιλιάδες φορτηγά στις ιταλικές πόλεις