What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

28.04.2015 | 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 28.04.2015 | 15:19

Αδήριτη ανάγκη η διαρκής βελτίωση του δημόσιου τομέα, λέει ο εκπρόσωπος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην εποχή μας, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένη πολυπλοκότητα, ρευστότητα, ασάφεια και αβεβαιότητα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η κυβερνητική επικοινωνία να έχει συγκεκριμένους στόχους που υπηρετούν την αποστολή, το όραμα και τις αξίες της διακυβέρνησης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό σε σεμινάριο που διοργάνωσε το ΓΤΠ για την κυβερνητική επικοινωνία.

Ο Εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχει επαρκής γνώση των αποδεκτών, προγραμματισμός, συνοχή και συνέχεια στην παροχή πληροφόρησης, συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών και μηχανισμοί αξιολόγησης, δηλαδή η επικοινωνία να είναι στρατηγική.

Η Κυβέρνηση, συνέχισε, έχει πλήρη επίγνωση της παρούσας κατάστασης και αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με βασικό αντικείμενο εργασίας τη διευκόλυνση της ροής πληροφόρησης ανάμεσα στους κυβερνητικούς φορείς από τη μια, και τα Μέσα Επικοινωνίας και τους πολίτες, από την άλλη.

"Μια εργασία που συχνά μοιάζει με το να περπατάς σε ένα τεντωμένο σχοινί, ισορροπώντας ανάμεσα στη γραφειοκρατία και την κοινωνία, ανάμεσα στην πολιτική και το δημόσιο συμφέρον", είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, προκύπτει μια αδήριτη ανάγκη για διαρκή προσαρμογή, ανανέωση και βελτίωση, τόσο σε επίπεδο δομών και διαδικασιών, όσο και σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Για το επίπεδο δομών ο Εκπρόσωπος είπε ότι η ανάγκη αυτή θα καλυφθεί στο πλαίσιο των ευρύτερων μεταρρυθμιστικών αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση, με την επικοινωνία να αποτελεί ένα από βασικά σημεία εστίασης –ως πολιτική καθεαυτή, αλλά και ως μέρος της διαμόρφωσης όλων των άλλων πολιτικών.

Όσον αφορά στο δεύτερο επίπεδο, η προσπάθεια, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, εστιάζει στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και στην παροχή κινήτρων και ευκαιριών για συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση και αυτό αποδεικνύεται με τη διοργάνωση του σεμιναρίου από το ΓΤΠ.

"Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας να φρεσκάρουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να δοκιμάσουμε τις δεξιότητές μας και να αποκτήσουμε νέες, αλλά και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να ανταλλάξουμε απόψεις για όσα μπορούν να μας διευκολύνουν και μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς στο έργο μας", κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόεδρος: «Όχι» σε μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιβολή φόρων

Νίκος Αναστασιάδης: Δεν αποκλείω σύγκρουση εάν χρειαστεί – Δεν είμαι επιβάτης της εξουσίας θα κάνω μια πετυχημένη 5ετία   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Απόφαση-σταθμός: Δικαιώθηκε δημόσιος υπάλληλος για την προαγωγή συναδέλφου του
  2. Μετά από τη δημόσια ασφάλεια ο «Ρουβίκωνας» αναλαμβάνει και την εξωτερική πολιτική... με επίθεση στην Πρεσβεία της Σ. Αραβίας [vid]
  3. Νομική Υπηρεσία: Έφεση κατά απόφασης Ανωτάτου για Τράπεζα Κύπρου
  4. Στο «Ζήνων» η 1η Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου
  5. Χάρης Γεωργιάδης: «Δεν απολύθηκε κανένας τραπεζικός, όπως άλλοι»
  6. Βαρυσήμαντη επίσκεψη του ΥΠΑΜ της Αιγύπτου στην Κύπρο με υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας