What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ· ΤΖΟΚΕΡ·

INFO

30.04.2015 | 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 30.04.2015 | 20:25

Χωρίς συμμετοχή ξένων καλαθοσφαιριστών το νέο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Β΄Κατηγορίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε συμφωνία πως από τη νέα χρονιά δεν θα υπάρχει η συμμετοχή ξένων καλαθοσφαιριστών στη Β΄ Κατηγορία, κάτι που θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Κύπριο καλαθοσφαιριστή και δη στους νεαρούς να πάρουν χρόνο συμμετοχής, κατέληξαν τα 15 παρόντα σωματεία, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Μέγαρο, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) Λούη Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΚ, η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική και σημαντική, καθώς τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα σωματεία Β΄ Κατηγορίας, ο τρόπος διεξαγωγής των επόμενων πρωταθλημάτων, έγιναν εισηγήσεις και προτάσεις και ζητήθηκε από τον πρόεδρο να κατατεθούν γραπτές εισηγήσεις, ώστε να μπορέσει το ΔΣ να καταρτίσει το πλάνο του για το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα τις επόμενες χρονιές.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ξεκάθαρο στόχο, την περισσότερη επαγγελματική προσέγγιση από τα σωματεία Β΄ Κατηγορίας και λειτουργία των αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα οποία θα αναδείξουν νέους καλαθοσφαιριστές και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Όπως αναφέρει η ΚΟΚ, το σίγουρο είναι πως από τη νέα χρονιά η Β΄ Κατηγορία θα διεξάγεται στην παρουσία μόνο Κύπριων καλαθοσφαιριστών, με την Ομοσπονδία να αναμένει τις γραπτές εισηγήσεις των σωματείων και ακολούθως θα καταρτίσει το δικό της πλάνο λειτουργίας των πρωταθλημάτων Α2 και Β΄ Κατηγορίας και θα το θέσει ενώπιον των σωματείων σε νέα συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να γνωρίζουν όλοι νωρίς το πώς θα προχωρήσει ο προγραμματισμός τους για τα επόμενα χρόνια.

Στις εισαγωγικές του προτάσεις ο Πρόεδρος της ΚΟΚ τόνισε στους εκπροσώπους των σωματείων ότι θεωρεί τη Β΄ Κατηγορία ως πάρα πολύ σημαντική και προπύργιο για την ανάδειξη των Κυπρίων καλαθοσφαιριστών, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι “πρέπει να αναβαθμίσουμε το πρωτάθλημα με καινοτομίες που θα βοηθήσουν όλους να αναδείξετε τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή”.

Στόχος μας, συνέχισε, είναι η δημιουργία Α1, Α2 και Β΄ Κατηγορίας, με σημαντικό περιορισμό ηλικίας στην Α2, στην οποία, από τις μέχρι τώρα συζητήσεις που είχα, κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν θα πρέπει να υπάρχει καλαθοσφαιριστής άνω των 27 ετών. Επιβάλλεται να μπούμε σε επαγγελματικά πλαίσια, να αφήσουμε πίσω τον ερασιτεχνισμό, ν’ αλλάξουμε σελίδα και να ανεβάσουμε το επίπεδο, πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες ώστε να εξασφαλίσει κάθε σωματείο Β΄ Κατηγορίας την ευκαιρία για διευκολύνσεις από την Εθνική Φρουρά δύο στρατιωτών του και σημείωσε πως η Ομοσπονδία έχει έρθει σε συμφωνία με κυπριακά Πανεπιστήμια, για να παρασχεθούν υποτροφίες σε παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν, ούτως ώστε να μην φεύγουν οι νεαροί για το εξωτερικό, αλλά να παραμένουν στην Κύπρο συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τις σπουδές.

Η συζήτηση, σύμφωνα με την ΚΟΚ, επεκτάθηκε και σε αρκετά άλλα θέματα που απασχολούν τα σωματεία Β΄ Κατηγορίας, όπως το γηπεδικό και τα πολλά έξοδα που υποχρεώνονται να καταβάλουν για τη χρήση ενός γηπέδου, κάτι που θα διαλευκανθεί με συνάντηση της ΚΟΚ με τον ΚΟΑ.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για το πώς θα διεξαχθεί η νέα χρονιά και το πώς θα οδηγηθούμε στην επόμενη, με τον διαχωρισμό των ομάδων σε Α2 και Β΄ Κατηγορία.

Η μία άποψη θέλει να παραμείνει το πρωτάθλημα όπως φέτος, με τη διεξαγωγή του σε δύο ομίλους βάσει γεωγραφικών κριτηρίων (Λεμεσός / Πάφος και Λευκωσία / Λάρνακα / Αμμόχωστος) και οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στην Α2 και οι υπόλοιπες να δίνουν κατατακτήριους αγώνες ανόδου. Η δεύτερη άποψη ήταν πως θα πρέπει το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας της επόμενης περιόδου να διεξαχθεί σε έναν κοινό όμιλο, για να αντιμετωπίσουν όλοι όλους και από αυτό να βγουν οι καλύτεροι που θα προαχθούν στην Α2. Εδώ τέθηκε το πρόβλημα κόστους των μετακινήσεων, αφού θα έχουν συχνά μακρινά ταξίδια, ιδιαίτερα τα σωματεία της Πάφου, του Αγρού και της Σωτήρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόστιμο και μια αγωνιστική η τιμωρία για τις δηλώσεις του Σακκά

ΑΠΟΕΛ: Φουλάρει για την νίκη – Προσοχή στον εφησυχασμό!   Διαδώστε αυτό το άρθρο