What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΜΕΡΚΕΛ·

INFO

02.05.2015 | 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2015 | 19:43

Λιλλήκας: Θάνατος για τα καταστήματα της Αγλαντζιάς οι δρόμοι τετραπλής κατευθύνσεως

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η εμπορική κίνηση στις λεωφόρους της Αγλαντζιάς θα πεθάνει αν ο Δήμος και η Κυβέρνηση προχωρήσουν στα σχέδιά τους για μετατροπή τους σε δρόμους τετραπλής κατευθύνσεως, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ύστερα από περιοδεία του στο ΔήμοςΑγλαντζιάς για το θέμα.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα διχάσει την πόλη και ουσιαστικά τον εμπορικό δρόμο στα δύο.

Κάλεσε τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών να προβληματιστούν προτού προχωρήσουν, αφού όπως είπε αυτή η λύση εφαρμόστηκε πριν από μερικά χρόνια στη Λεωφόρο Ακροπόλεως στον Στρόβολο, με αποτέλεσμα τα δύο τρίτα των καταστημάτων να έχουν κλείσει.

«Είναι απαράδεκτο το 2015, να εφαρμόζονται στο Στρόβολο και στην Αγλαντζιά, σχέδια που έχουν γίνει από την Πολεοδομία το 1992. Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των δημοτών και στους δύο δήμους και αν οι δήμοι προχωρήσουν τότε να είναι σίγουροι ότι με αυτά τα σχέδια η εμπορικότητα και οι εμπορική κίνηση στις λεωφόρους αυτές θα πεθάνει», ανέφερε.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις, είπε ότι η ομάδα πρωτοβουλίας στον Στρόβολο έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο από εμπειρογνώμονα με εναλλακτική λύση. Πρόσθεσε ότι ολοκληρωμένες λύσεις έχει δώσει και ο Δήμος Λατσιών που είναι ο ίδιος σε μέγεθος με την Αγλαντζιά και οι εμπορικοί του δρόμοι, ακόμα και με τα σημερινά δύσκολα οικονομικά δεδομένα, είναι και οι μόνοι όπου είναι ενοικιασμένα σχεδόν όλα τα καταστήματα. Όπως είπε, ο Δήμος Λατσιών έχει προχωρήσει σε διαπλάτυνση των δύο βασικών λεωφόρων με τη δημιουργία πάργκιγκ αριστερά και δεξιά των δρόμων.

«Πάντα υπάρχουν λύσεις. Εκείνο που δεν υπάρχει είναι η διάθεση να γίνουν οι συγκριτικές μελέτες και να επιλέξουμε αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τους δημότες», ανέφερε.

Ερωτηθείς για παραδείγματα εξωτερικού όπου μεγάλες λεωφόροι έγιναν μιας κατεύθυνσης, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι για να καταλήξει κάποιος σε μια τέτοια λύση πρέπει να γίνουν μελέτες από πού και πώς θα διοχετευτεί η κίνηση, έτσι ώστε να υπάρξει διοχέτευση των πολιτών. Πρόσθεσε ότι όπως βρήκαν λύσεις οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μπορεί να βρεθούν και στην Κύπρο.

Ο κ. Λιλλήκας είπε επίσης ότι έχει αποδειχτεί πως με τη διαπλάτυνση των δρόμων, όπως έγινε και στην είσοδο της Λευκωσίας, δεν λύνεται το πρόβλημα της κίνησης και της ταλαιπωρίας, αντίθετα πληθαίνουν τα αυτοκίνητα. Το κράτος, συμπλήρωσε, πρέπει να προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη λύση του κυκλοφοριακού, με αξιοποίηση και των δημόσιων μεταφορικών μέσων τα οποία θα είναι επωφελή και για το περιβάλλον, θα είναι πιο οικονομικά για τους πολίτες αλλά και για τα εμπορικά καταστήματα.

«Δυστυχώς έχουμε χάσει κάθε επαφή ή σχέση με την έννοια της στρατηγικής και του ολοκληρωμένου σχεδίου. Σε όλα τα ζητήματα πλέον, κινούμαστε σπασμωδικά και δίνουμε επιμέρους λύσεις που δημιουργούν ενδεχόμενα προβλήματα σε άλλους τομείς», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει η λογική την ολοκληρωμένης στρατηγικής και των ολοκληρωμένων λύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγλαντζιά: 79χρονος τράβηξε μαχαίρι για 25.000 ευρώ

Σοκ στην Αγλαντζιά: Κλειδώθηκε στο δωμάτιό του και αυτοκτόνησε!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πάφος: Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου
  2. Λιλλήκας και ΣΥΚΑΛΑ διαμορφώνουν κοινή πρόταση για τους καταθέτες
  3. Λουκάς Φουρλάς: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα για τα γενέθλια της 4χρονης κόρης του μετά τον θάνατό της
  4. Αυτά είναι τα αίτια θανάτου του 67χρονου ψαρά Λευτέρη Χίντηρου
  5. Στην άσφαλτο «έσβησαν» τα όνειρα του 38χρονου Γιάγκου Γιάγκου
  6. Κυπριακό - Λιλλήκας: Υποβαθμισμένες οι συναντήσεις Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη