What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

Παραλύουν αύριο τα πάντα στην ιατρική περίθαλψη – Στο πλευρό των απεργών και οι φαρμακοποιοί

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 06.05.2015 | 21:59
Πρώτη δημοσίευση: 06.05.2015 | 19:07

Σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 7.30 μέχρι τις 11.30 το πρωί, κατέρχονται αύριο οι κυβερνητικοί ιατροί.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ, το ΔΣ της συντεχνίας πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρία σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και αφού μελέτησε τις εξελίξεις σε συνέχεια της συνεδρίας ημερομηνίας 30 Απριλίου 2015, αποφάσισε να ενεργοποιήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κλιμακωτά δυναμικά μέτρα.

"Ως πρώτο βήμα προχωρεί σε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 07 Μαΐου 2015 από τις 7.30 έως τις 11.30", προστίθεται, και υπογραμμίζεται πως "στόχος μας δεν είναι η ταλαιπωρία των ασθενών, αλλά η διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας για όλους, παράλληλα με αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας".

"Μετά τη σημερινή συνάντηση, αναμένουμε, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, την ολοκλήρωση των θεμάτων της συμφωνίας που έχει υπογραφεί στις 20 Ιανουαρίου 2015. Σε αντίθετη περίπτωση, προχωρούμε στο επόμενο μέτρο, σε 24ώρη απεργία", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, σημειώνεται πως η αναφορά του Υπουργού Οικονομικών στα ΜΜΕ για τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας που αφορά το χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης των ιατρών από τα νοσηλευτήρια δεν είχε τεθεί ποτέ στην υπογραφείσα συμφωνία. "Διερωτόμαστε αν αυτό είναι πρόσχημα", προστίθεται.

Στο πλευρό των απεργών και οι φαρμακοποιοί

Ο Κλάδος Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (Κ.Υ.Φ.Υ) θα συμμετάσχει στην 4ωρη στάση εργασίας του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ “γιατί συμμερίζεται τις ανησυχίες όλων αυτών που πιστεύουν ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων, παρέχοντας στους εργαζόμενους των νοσοκομείων τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιτελούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου

`Οπως αναφέρεται, ο Κλάδος, μετά από έντονο προβληματισμό, σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ όπως κατέλθει σε 4ωρη στάση απεργίας, απότοκο της μη εμφανούς βούλησης επίλυσης των πιεστικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια.

“Η απόφαση για σύμπλευση με τους άλλους κλάδους κρίθηκε απαραίτητη, αφού πρώτιστο μέλημα όλων μας, είναι η λήψη εκείνων των διορθωτικών μέτρων για απάλειψη των στρεβλώσεων που έχουν οδηγήσει διαχρονικά τα κρατικά νοσηλευτήρια να αδυνατούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες δημόσιας υγείας στους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και να είναι αναποτελεσματικοί στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Πρώτιστο μέλημα μας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών και μόνο”, σημειώνεται.

Εξάλλου ο Κ.Υ.Φ.Υ αναφέρει ότι οι λόγοι που κατέρχεται σε απεργία είναι τα συμφωνηθέντα σημεία που αναγράφονται στο κοινό ανακοινωθέν των κλάδων καθώς και τα αιτήματα που αφορούν εξειδικευμένα τον Κ.Υ.Φ.Υ και έχουν συμφωνηθεί ομόφωνα κατά την έκτακτη γενική συνέλευση και γι αυτά έχουν ενημερωθεί τα μέλη μας με επιστολή ημερομηνίας 5 Μαΐου 2015.

Δεν συμμεριζόμαστε, προσθέτει, το περιεχόμενο ανακοινώσεων που στρεβλώνουν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας και αποσκοπούν στην πυροδότηση εντάσεων, για καθαρά άλλες σκοπιμότητες.

Άξιον απορίας , προσθέτει, είναι η σημερινή ανακοίνωση της «υπό σύσταση Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Φαρμακοποιών». “Ο Νόμος περί Συντεχνιών αναφέρει ρητά όπως μια απόφαση για λήψη απεργιακών μέτρων, είναι απόφαση σώματος και εγκρίνεται από το εκάστοτε εκτελεστικό συμβούλιο της συντεχνίας. Αφού η συντεχνία αυτή δεν υφίσταται, και νοουμένου ότι δεν έχει κατοχυρωθεί με καταστατικό, ποιο εκτελεστικό συμβούλιο και ποιο σώμα έχει αποφασίσει να μην κατέλθει σε απεργία;”, διερωτάται ο Κ.Υ.Φ.Υ

“Δυστυχώς οι εύλογες ανησυχίες μας για αποδυνάμωση του κλάδου και εξυπηρέτηση αλλότριων κινήτρων επιβεβαιώνονται και αυτή τη φορά, τη στιγμή που η εν λόγω πρωτοβουλία δημιουργήθηκε ως αντίδραση στη δήθεν αναλγησία του κλαδικού συμβουλίου του κλάδου να εξυπηρετήσει τα συμφέρονται και δικαιώματα των συναδέλφων». Άξιον απορίας επίσης είναι εάν οι `συνάδελφοι` είναι ενήμεροι για τους λόγους που κατέρχεται ο Κ.Υ.Φ.Υ σε 4ωρη στάση εργασίας και σε ποια σημεία ακριβώς διαφωνούν;”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσηλευτήρια την Πέμπτη

Μόνο επείγοντα δείγματα αίματος θα δέχονται την Πέμπτη τα Νοσοκομειακά Εργαστήρια

Μάστιγα οι αφυπηρετήσεις λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λευκωσίας και προκηρύσσουν απεργία

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. «Παραλύει» η Αθήνα από την 24ωρη απεργία!
  2. Πιάνουν τιμόνι οι οδηγοί των λεωφορείων στην Πάφο
  3. Λεωφορεία στην Πάφο: Επ' αόριστον στάση εργασίας
  4. ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.: «Ντροπή και αίσχος» οι δηλώσεις και ανακρίβειες Παμπορίδη
  5. Έξω φρενών η ΠΑΣΥΝΟ και δίωρη στάση εργασίας μετά τη νέα επιθέση σε νοσηλεύτριες - Γιος ασθενή τα σπασε όλα! [vid]
  6. ΓεΣΥ...μπάχαλο: Αλληλοκαταγγέλονται Πρόεδρος ΠΙΣ με Πρόεδρο Επιτρ. Υγείας περί βολιδοσκόπησης ΑΚΕΛ για τροπολογία 3ετους αναστολής [vid]