What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

Δείτε αναλυτικά τα περιουσιακά στοιχεία του ΑΚΕΛ – Κόμμα και εταιρείες διαθέτουν €11εκατ.

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 11.05.2015 | 20:28
Πρώτη δημοσίευση: 11.05.2015 | 16:25

- Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα βάση νομοθεσίας
- Στις οικονομικές καταστάσεις συμπεριλαμβάνονται οι οικονομικές καταστάσεις για κεντρική επιτροπή και Επαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος
- Στα περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται και οι δωρεές

Το ΑΚΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος για το 2014. Το κόμμα μαζί με τις συνδεδεμένες εταιρείες του (στη βάση ενοποιημένων λογαριασμών) παρουσιάζει στις 31/12/2014 περιουσιακά στοιχεία €11.104.801.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι καταστάσεις δόθηκαν μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία, στις 2 Απριλίου, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στοιχεία..

Η ανακοίνωση

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τις οικονομικές μας καταστάσεις για το 2014. Μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει η νομοθεσία παραδώσαμε στις 2 Απριλίου 2015 στον έφορο πολιτικών κομμάτων πλήρεις εξελεγμένους λογαριασμούς, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Στις οικονομικές καταστάσεις συμπεριλαμβάνονται οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την κεντρική επιτροπή και τις Επαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος - Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, καθώς και για τα παραρτήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται επίσης οι οικονομικές καταστάσεις τεσσάρων εταιρειών (ΕΤΑΚ,ΑΜΟΛΑ,ΛΕΚΑ,ΕΣΑΠ) στις οποίες είναι εγγεγραμμένη η ακίνητη περιουσία του Κόμματος στην οποία στεγάζονται τα γραφεία- οικήματα στη Λευκωσία Λεμεσό Λάρνακα και Πάφο.

Το Κόμμα μαζί με τις συνδεδεμένες εταιρείες του (στη βάση ενοποιημένων λογαριασμών) παρουσιάζει στις 31/12/2014 περιουσιακά στοιχεία €11.104.801. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει €3.950.040 μετρητά σε τραπεζικά ιδρύματα και στο ταμείο. Η αξία του εξοπλισμού, της ακίνητης περιουσίας και άλλων επενδύσεων είναι €5.206.191. Το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών μας στοιχείων είναι ακίνητη περιουσία και ιδιαίτερα τα οικήματα- γραφεία που στεγάζεται η Κ.Ε. και τα γραφεία του Κόμματος σε όλες τις επαρχίες. Οι υποχρεώσεις μας σε πιστωτές και τραπεζικά ιδρύματα ανέρχονται στα €3.989.693. Τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται στα €7.115.108.

Η περιουσία αυτή συσσωρεύτηκε ουσιαστικά από την ίδρυση του Κόμματος μέχρι σήμερα. Υπήρξε διαχρονικά πολύ προσεχτική, νοικοκυρεμένη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας του Κόμματος όλα αυτά τα χρόνια. Στα περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται και οι δωρεές που γίνονται κατά καιρούς από συντρόφους μας προς το Κόμμα.

Εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που επέφερε η παγκόσμια οικονομική κρίση και εξαιτίας της δραστικής μείωσης των εσόδων, λήφθηκαν επώδυνα μέτρα ώστε να μην τεθεί το Κόμμα σε κίνδυνο οικονομικής δυσπραγίας. Παρά τα μέτρα που λήφθηκαν κυρίως μέσα από τη μείωση του επαγγελματικού μηχανισμού, τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά €1.520.531 το 2014. Η ρευστότητα του Κόμματος αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, θέτοντας σε κίνδυνο, τα επόμενα χρόνια, τη δυνατότητα του Κόμματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του, σε περίπτωση που δεν διαφοροποιηθούν προς το θετικότερο τα δεδομένα.

Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστούμε τους εκατοντάδες των εθελοντών που εργάζονται ώστε να εξασφαλίζει το Κόμμα τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους καθώς και τις εκατοντάδες των στελεχών, μελών, φίλων και εκτιμητών που στηρίζουν και οικονομικά το ΑΚΕΛ. Τους καλούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά το Κόμμα για να μπορεί να διαδραματίζει τον πολιτικό και κοινωνικό του ρόλο στη κυπριακή κοινωνία.

Επανειλημμένα δηλώσαμε την πρόθεση μας να λειτουργήσουμε με διαφάνεια όχι μόνον εντός του Κόμματος αλλά και ενώπιον της κοινωνίας. Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί στο 22ο Συνέδριο θα γίνει ενημέρωση για τα οικονομικά του Κόμματος σε ανοικτή σύνοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νύχτα «μαρτυρίου» για οπαδούς του ΑΠΟΕΛ σε Λευκωσία και Λάρνακα

Αφέθησαν ελεύθεροι αφού «κάρφωσαν» για καλά την 24χρονη «χουλιγκάνα» Ομονοιάτισσα οι 3 συλληφθέντες

«Καταδρομική» κουκουλοφόρων της Ανόρθωσης στο στο Σωματείο του ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ - Περίπατο(;) τα «θατσερικά» μέτρα 


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προϋπολογισμός «ευθύνης και ανάπτυξης»
  2. Προϋπολογισμός 2018: Πέρασε με 30 ψήφους υπέρ - Ποια κονδύλια «σταυρώθηκαν» [vid]
  3. Κυπριακή Βουλή κατά Τραμπ για Ιερουσαλήμ - Η διαφοροποίηση ΔΗΣΥ
  4. Δήμος Λεμεσού: Έφεση Χρίστου στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου
  5. Προεκλογική κόντρα με φόντο τα έκτροπα στο Τσίρειο - Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Δεν πείθει ο ΑΠΟΕΛ - Ο Ιωνάς εκκόλαπτε τέτοιες συμπεριφορές
  6. Μαλάς: Ανέπτυξε τις θέσεις του για οικονομία και Κυπριακό στους ομογενείς στο Λονδίνο