What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ· ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ· ΚΟΜΑΝΤΟΣ·

INFO

Οκτώ Εισαγγελείς διορίζει ο Γεν. Εισαγγελέας για τις εις βάρος του καταγγελίες από Ερωτοκρίτου - Ρίκκος: Μείνετε μακριά!

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 14.05.2015 | 10:38
Πρώτη δημοσίευση: 14.05.2015 | 10:14

- Συνεχίζεται εντεινόμενη η "βεντέτα" στα ύπατα αξιώματα της Κυπριακής Δικαιοσύνης
- Ο Γενικός Εισαγγελέας προχώρησε στον διορισμό 8 εισαγγελέων-υφισταμένων του για να ερευνήσουν τον ίδιον
- Έντονότατη η αντίδραση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα: "Μείνετε μακριά από την υπόθεση!"
- Η Αστυνομία είχε νωρίτερα ζητήσει οδηγίες από τον Γεν. Εισαγγελέα για το πως θα συνεχιστεί η εις βάρος του έρευνα!

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας προέβη στον διορισμό οκτών εισαγγελέων-υφισταμένων του προκειμένου να διερευνήσουν τις εις βάρος του καταγγελίες, οι οποίες και είχαν δημοσίως διατυπωθεί από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για υπόθεση διαφθοράς, αναφορικά με μια ρωσικών συμφερόντων κυπριακή εταιρεία.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, είχε ζητήσει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα για το πως θα προχωρήσει η εις βάρος του έρευνα, κατόπιν των ευρημάτων που προέκυψαν, βάσει των καταγγελιών στις οποίες προέβη ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εις βάρος του κ. Κληρίδη, καταθέτοντας στην Αστυνομία...

Ενώπιον του απίστευτου τραγελαφικού σκηνικού βρίσκεται η Αστυνομία, τιθέμενη σε μια δυσχερέστατη και αντιφατική θέση, σε δυσκολία να φέρει σε πέρας ένα πραγματικό "γόρδιο δεσμό".

Θεωρητικά, οι οκτώ εισαγγελείς καλούνται να αποφασίσουν για τις περαιτέρω οδηγίες προς την Αστυνομία αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης, καθώς οι οδηγίες, και πάλι θεωρητικά, θα έπρεπε να δοθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα, ωστόσο αυτό δεν στέκει αφ' ης στιγμής οι καταγγελίες αφορούν τον ίδιο τον Γενικό.

Όμως, όπως προαναφέραμε, πολλοί έγκριτοι νομικοί, μεταξύ των οποίων και εισαγγελείς αμφισβητούν τους χειρισμούς του Γενικού Εισαγγελέα, καθώς οι οκτώ εισαγγελείς είναι υφιστάμενοι του κ. Κληρίδη και ταυτοχρόνως και του καταγγέλοντος, Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα! Κοινώς...μπάχαλο στην κυπριακή δικαιοσύνη.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΙΚΚΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Στον διορισμό των οκτώ εντονότατη υπήρξε η αντίδραση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος και απέστειλε επιστολή και προς του οκτώ διορισμένους από τον κ. Κληρίδη εισαγγελείς, αναφέροντάς τους ότι τυγχάνουν να είναι ταυτοχρόνως υφιστάμενοι τόσο του Γενικού Εισαγγελέα όσο και του ιδίου.

Ένεκα της παραπάνω περιπλοκής, τους απευθύνει έκκληση να απέχουν από την υπόθεση, προκειμένου να προστατευθεί το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ:

Προς Εισαγγελείς της Δημοκρατίας:

1. Ελένη Λοϊζίδου,
2. Λουϊζα Χριστοδουλίδου-Ζαννέτου,
3. Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού,
4. ΄Ελενα Κλεόπα,
5. ΄Ελενα Ζαχαριάδου-Γεωργιάδου,
6. Ρένα Παπαέτη-Χατζηκώστα,
7. Μαίρη-Ανν Σταυρινίδου,
8. Μαρίνα Σπηλιωτοπούλου,Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή, έχω πληροφορηθεί, ότι κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, σας ανατέθηκε να μελετήσετε και να αποφασίσετε αναφορικά με το αίτημα που έγινε από τον Αρχηγό Αστυνομίας προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, χθες 13.5.2015, για παροχή νομικών οδηγιών προς τον πρώτο, και που σχετίζεται με καταγγελίες που διερευνά η Αστυνομία εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αλλά και άλλων προσώπων, που κάποιοι εξ΄ αυτών εμπλέκονται μαζί του στην εναντίον του διερεύνηση, νοιώθω συναδελφικά υποχρεωμένος, όπως θέσω προς γνώση σας τα πιο κάτω:

1.Θεωρώ και είμαι βέβαιος, ότι θα συμφωνείτε μαζί μου, ως εξαιρετικά αντινομικό να καλούνται από τον ίδιο το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, υπηρεσιακά υφιστάμενοί του, όπως μελετήσουν και δώσουν ενδεχόμενες οδηγίες προς την Αστυνομία για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που αφορούν το ίδιο το πρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αλλά και άλλων προσώπων που σχετίζονται μαζί του.

2.Και αυτό, όχι μόνο γιατί η οποιαδήποτε εμπλοκή εκ μέρους σας είναι αντινομική και αντιδεοντολογική γιατί καλείστε να αποφασίσετε για ανώτερό σας, αλλά, δεν μπορεί να είναι η οποιαδήποτε απόφασή σας, ούτε καν αντικειμενική. Και τούτο, γιατί είναι αδύνατο, υπηρεσιακά εξαρτώμενος να αποφασίζει για τόσα σοβαρά θέματα, όπως οι εν λόγω καταγγελίες για υπηρεσιακά προϊστάμενο. Τούτο, αντιβαίνει προς κάθε έννοια των αρχών της φυσικής δικαιοσύνης, αλλά και των αρχών που αφορούν την επιβαλλόμενη αντικειμενικότητα στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσία, τόσο εντός, όσο και εκτός αυτής. Θέλω να τονίσω το εκτός της Νομικής Υπηρεσίας, υπενθυμίζοντας, ότι οι καταγγελίες που αναφέρονται πιο πάνω, έγιναν από άλλο ιεραρχικά προϊστάμενό σας, αλλά και ταυτόχρονα, που ιεραρχικά έπεται του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με βάση το Σύνταγμα.

3.Τέλος, θέλω να σας υπενθυμίσω, όπως η αντικειμενική νομικά κρίση που ανάμενε και εκ μέρους των μελών της Νομικής Υπηρεσίας, έχει σχέση και με φιλικές, οικογενειακές, επαγγελματικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ σας, είτε απευθείας, είτε μέσω άλλων προσώπων που σχετίζονται με τον ίδιο πιο πάνω τρόπο, ή με κάποιο πρόσωπο από αυτούς, και μέσω αυτών με το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Όπως, π.χ. κάποιοι/ες από εσάς, συνδέονται στενά φιλικά με πρόσωπα, τα οποία ερευνώνται μαζί με το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από την Αστυνομία και τους αφορούν οι πιο πάνω καταγγελίες. Ακόμα κάποια μέλη των οικογενειών σας, διατηρούν επαγγελματικές σχέσεις συνεργασίας με το δικηγόρο ή τους δικηγόρους, οι οποίοι υπέγραψαν την αίτηση εναντίον μου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Θέλω να μείνω μόνο σ΄ αυτά, που από μόνα τους θεωρώ πως είναι αρκετά και πειστικά για να σας παρακαλέσω να αποφύγετε οποιαδήποτε εμπλοκή σας στην υπόθεση εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας που διερευνά η Αστυνομία.

Εξάλλου, από ότι γνωρίζω, αυτά είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υπάρχουσα κρίση στη Νομική Υπηρεσία οι νομικοί λειτουργοί της απέφυγαν επιμελώς και ορθά το έπραξαν, να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή παρέχοντας συμβουλές ή αναλαμβάνοντας να εκπροσωπήσουν το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, ή στην εκκρεμούσα ποινική

διερεύνηση εναντίον μου. Και στις δύο περιπτώσεις, χρησιμοποιήθηκαν δικηγόροι εκτός της Νομικής Υπηρεσίας. Τρεις ιδιώτες δικηγόροι, για την αίτηση στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, και ένας ιδιώτης δικηγόρος στην ποινική διερεύνηση. Ενώ τώρα, που πρόκειται να δοθεί γνωμάτευση για να προχωρήσουν ή όχι οι εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα κατηγορίες, ανατίθεται η εργασία αυτή από τον ίδιο, σε υπηρεσιακά υφιστάμενούς του, με όλες τις αρνητικές νομικά συνέπειες, που εξηγήθηκαν πιο πάνω!!

Γι΄ αυτό αγαπητοί συνάδελφοι, αναμένω από εσάς τη γραπτή σας πληροφόρηση, εντός της ημέρας, σήμερα 14.5.2015, τόσο προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, όσο και προς εμένα, ότι θα μείνετε μακράν από οποιαδήποτε εμπλοκή σας στην πιο πάνω υπόθεση, διαφυλάττοντας έτσι, πρώτα το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας, αλλά ταυτόχρονα και το δικό σας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με διαδικασίες εξπρές καθίζουν στο «σκαμνί» τον Ρίκκο - Αιχμή του δόρατος του Γεν. Εισαγγελέα υποθέσεις ΦΠΑ

Μπάχαλο! Παύση του Ρίκκου απαιτεί από το Ανώτατο ο Γενικός Εισαγγελέας – Και ο Ρίκκος απαιτεί παύση Κώστα Κληρίδη

Αίτηση στο Ανώτατο από Ρ. Ερωτοκρίτου για απόλυση Γεν. Εισαγγελέα – Αυτούσια η ανακοίνωση

Νομικό υπόβαθρο «εντόπισε» η Νομική Υπηρεσία ανοίγοντας το δρόμο για παύση της Χρυστάλλας


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Γ. Ελεγκτής: Πρόσφατα η προκήρυξη διαγωνισμού μελέτης βιωσιμότητας για αφαλάτωση Πάφου
  2. Δεκαπέντε άτομα καταγγέλθηκαν για κυβεία μετά από έρευνες σε Λευκωσία και Λεμεσό
  3. Βίντεο-σοκ! «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις» – Αστυνομικός εκτελεί πατέρα 2 παιδιών
  4. Καδής: Η διαφθορά βασική αιτία της ηθικής κρίσης της κοινωνίας
  5. Υπόθεση Λοϊζίδου... κατά Λοϊζίδου - Επιστολή της Επ. Προστασίας Δεδομένων προς δικηγόρους της Ανώτερης Εισαγγελέως
  6. «Ντου» της Αστυνομίας για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου σε υποστατικό της Γεροσκήπου