What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

15.05.2015 | 13:11
Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2015 | 13:17

Χαιρετίζει τα νέα μέτρα αναχαίτισης της ανεργίας ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Χαιρετίζουμε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανεργία και ζητούμε την παρέμβαση της Ε.Ε για στήριξη, τονίζει σε ανακοίνωση ο ευρωβουλευτής και αναπληρωτής πρόεδρος ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Χαιρετίζουμε τη διαρκή προσπάθεια και τα συνεχή μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας από την κυβέρνηση, όπως και τα μέτρα που εξήγγειλε για στήριξη και πρόσληψη νέων εργαζομένων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι η Κύπρος τα τελευταία πέντε χρόνια πλήττεται από τα ψηλά ποσοστά ανεργίας που είναι απότοκο της βαθειάς οικονομικής κρίσης και της οικονομικής περιπέτειας που εισήλθε η Κύπρος από το 2010. Μέχρι το 2010 η Κύπρος, αποτελούσε το υπόδειγμα χώρας με Ανεργία που δεν υπερέβαινε το 3% που δυστυχώς το 2013 εκτινάχθηκε στο 15%.

Η Ανεργία είναι ο κοινωνικός εφιάλτης, σήμερα, για την πατρίδα μας και οφείλουμε όλοι μας να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της κοινωνικοοικονομικής μάστιγας του τόπου μας. Η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται ούτε με συνθήματα ούτε με εντυπωσιακές λαϊκιστικές ατάκες, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις και πράξεις που οδηγούν σε ανάπτυξη και στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Η υπόθεση της Ανεργίας δεν είναι μόνο κυπριακή υπόθεση, αλλά πρέπει πρωτίστως να απασχολήσει ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το λόγο αυτό υπέβαλα και σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου, συγκεκριμένα αναφέρω ότι:

Οι χώρες που βρίσκονται σε μνημόνιο όπως π.χ. Ελλάδα και Κύπρος χαρακτηρίζονται από ψηλά ποσοστά ανεργίας. Τα ψηλά ποσοστά ανεργίας προέρχονται από διαφορετικές αιτίες όπως

α) από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση,

β) από την απουσία νέων επενδύσεων,

γ) από τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και το συνεχές κλείσιμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Με αυτά τα δεδομένα ερωτάται η Επιτροπή:

«Λόγο της αναγκαιότητα υποβοήθησης των μνημονιακών χωρών να μειώσουν τα ποσοστά ανεργίας, δεν θα ήταν αναγκαίο να στηρίξει τις χώρες αυτές η Επιτροπή με συγκεκριμένες πολιτικές;»

Αναμένω ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκύψει στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα της Ανεργίας και θα αντιδράσει θετικά στο ερώτημα και στις προτάσεις μας.

Οφείλω να επισημάνω ότι για εμάς η Ανεργία αποτελεί τον καθημερινό μας αντίπαλο και είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να την αναχαιτίσουμε με
όλα τα μέσα και δεν πρόκειται να ησυχάσουμε μέχρις ότου και ο τελευταίος συμπολίτης μας μπορέσει να απασχοληθεί και ιδιαίτερα να βρουν απασχόληση οι νέοι άνθρωποι. Αναμένουμε ότι σ’ αυτήν την προσπάθεια αρωγός θα σταθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανταποκρινόμενη και στην δική μας απαίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε λεπτομέρειες για τα τρία νέα σχέδια εργοδότησης του υπουργείου Εργασίας

Τρίζουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας – Προσφεύγει στο Ανώτατο και η Βουλή κατά της Κυβέρνησης

Ο κύβος ερρίφθη! Ανοιχτά καταστήματα και τις Κυριακές με διάταγμα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΕΤΥΚ: «Απαράδεκτη η δήλωση του ΥΠΟΙΚ»
  2. Στο «Ζήνων» η 1η Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου
  3. ΕΤΥΚ: Στάση εργασίας και πορεία προς το Προεδρικό για τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας
  4. Επίτροπος Κατάινεν: Η κυπριακή οικονομία ανακάμπτει - Πρέπει να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα επενδυτικά σχέδια
  5. Αναστασιάδης: Το μήνυμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Αιμιλιανίδη
  6. Δύσκολες ώρες για τη Ζέτα Αιμιλιανίδου - Έχασε τον σύζυγό της