What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

Δεκασμός, διαφθορά, έσοδα από παράνομες δωσοληψίες – 15 κατηγορίες βαραίνουν τον οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2015 | 19:44
Πρώτη δημοσίευση: 15.05.2015 | 16:04

-Ο φάκελος στα χέρια της δικαιοσύνης
-Τον κάρφωσε ενοικιαστής δημοτικού υποστατικού
-Αναμένεται να οριστεί ημερομηνία εκδίκασης του

Η Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την εξέταση των καταγγελιών κατά του Οικονομικού Διευθυντή του Δήμου Πάφου, που υπέβαλε τον περασμένο Δεκέμβριο ενοικιαστής δημοτικού υποστατικού και πλέον παραπέμπει την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Συνολικά, 15 καταγγελίες βαραίνουν τον υψηλόβαθμο λειτουργό του Δήμου Πάφου που αφορούν σε δεκασμό δημοσίου λειτουργού, διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δωροληψία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του «Φ» από την Πάφο.

Ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου έχει κατηγορηθεί πλέον γραπτώς για τις υποθέσεις αυτές από την Αστυνομία και εντός των ημερών η υπόθεση καταχωρείται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο και θα ορίσει την ημερομηνία έναρξης εκδίκασης της υπόθεσης.

Η υπόθεση, που αποκάλυψε ο «Φ» από τις 14 Δεκεμβρίου 2014, προέκυψε μετά από εργασίες ανακαίνισης που έγιναν στον δημοτικό χώρο αναψυχής στο Πάρκο «Δασούδι», ύψους 128 χιλιάδων ευρώ. Ο ενοικιαστής του χώρου, υποστηρίζει ότι επωμίσθηκε το κόστος κατόπιν συμφωνίας με τον Δήμο για να του επιστραφεί το ποσό όταν ολοκληρώνοντας οι εργασίες και παρουσίαζε τα τιμολόγια, πράγμα που έπραξε. Όπως υποστηρίζει όμως, ο Δήμος υπαναχώρησε από την δέσμευση του αμφισβητώντας το ποσό που καταβλήθηκε, με αποτέλεσμα ο ίδιος να σταματήσει να καταβάλλει ενοίκια μέχρι να αποσβέσει το ποσό που δαπάνησε.

Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τον παραπονούμενο, μπαίνει στο «κάδρο» ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου, ο οποίος όπως υποστηρίζει τον προσέγγισε και ζήτησε ποσό 5 χιλιάδων ευρώ για να διευθετήσει προς όφελος του ενοικιαστή την διαφορά. Σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις τους, καταγγέλλει ο ενοικιαστής, του επέδωσε τμηματικά το ζητηθέν ποσό, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι στην τελευταία συνάντηση που έγινε στον επίμαχο χώρο υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες για την παρουσία του λειτουργού εκεί.

Ο ίδιος ο λειτουργός του Δήμου Πάφου προχώρησε από την πλευρά του σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά του ενοικιαστή, κατηγορώντας τον ότι τον ενοχλούσε τηλεφωνικώς, απαιτώντας από αυτόν χρήματα.

Όταν ο ενοικιαστής κλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου μετά την εναντίον του καταγγελία, ανέφερε στους εξεταστές του ΤΑΕ Πάφου ότι τα χρήματα που ισχυρίζεται ο λειτουργός του Δήμου ότι του ζητούσε, είναι τα 5 χιλιάδες ευρώ που του έδωσε για διευθέτηση της διαφοράς του με τον Δήμο και τα οποία ζήτησε πίσω.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Πάφου έχουν πλέον ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας την καταγγελία του ενοικιαστή του δημοτικού χώρου επιβεβαιώνει μια ακόμη μαρτυρία που κατέχουν οι αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Αφήνουν ελεύθερο πάλι τον Δρακόπουλο - Ξανασυλλαμβάνουν τον Σιαηλή!

Δρακόπουλος και Πολυδώρου «καίνε» τον Σιαηλή που επισκέφθηκε στο κελί τον Βέργα


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εντοπίστηκαν ξανά επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά
  2. Αθώοι και οι «5» της Τρ. Κύπρου για χειραγώγηση της αγοράς - Ενοχή Ηλιάδη για παραπληροφόρηση [vid]
  3. Η ώρα της Δικαιοσύνης για τους «5» της Τρ. Κύπρου για χειραγώγηση της αγοράς και απόκρυψη στοιχείων
  4. Εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Στην Εντατική ο 52χρονος οικοδόμος
  5. Τροχαίο στην Πάφο: Τραυματίστηκε 55χρονος ποδηλάτης
  6. Πάφος: Μεταμεσονύχτιο μπλόκο σε τρεις νεαρούς και... εξηγήσεις στα γραφεία της ΥΚΑΝ