What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

Ντου της Αστυνομίας στο γραφείο της Γιωρκάτζη - Ενδέχεται να κληθεί να καταθέσει - Σπόντες Κουλία για καθυστερήσεις από Γεν. Εισαγγελέα

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2015 | 14:32
Πρώτη δημοσίευση: 26.05.2015 | 10:35

- Αιφνιδιαστικό έλεγχο διεξάγουν από το πρωί οι ανακριτές της Αστυνομίας στο γραφείο Διοικητού της Κ.Τ.
- Σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στην διαβόητη λίστα μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικών προσώπων
- Αφορά τις καταγγελίες του Βουλευτή του Ζαχαρία Κουλία, μετά το "κάρφωμα" του Στέλιου Κοιλιάρη
- Ζ. Κουλίας: "Καθυστερημένη η παρέμβαση της πολιτείας, ο Γενικός Εισαγγελέας ασχολείται με τον Ρίκκο!"
- Φέρεται η κα. Γιωρκάτζη να ανέμιζε την λίστα με κόκκινα δάνεια βουλετών λέγοντας: "Τους έχω στο χέρι!"
- Παραλαμβάνονται έγγραφα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λαμβάνονται καταθέσεις


Η Νομική Υπηρεσία, με βάση δικαστικό ένταλμα, έχει δώσει εντολές προκειμένου η Αστυνομία να διεξάγει έρευνα τόσο στο γραφείο της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, όσο και του Γενικού Διευθυντή του Γραφείου της.

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη βρίσκεται στο προσκήνιο των ερευνών της Νομικής Υπηρεσίας και λόγω της προεδρικής πρόθεσης για την δια νόμου παύση της κας Γιωρκάτζη από την Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, κάτι για το οποίο θα πρέπει να στοιχειοθετείται κατηγορία ότι έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα.

Ωστόσο οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η διεξαγόμενη έρευνα πραγματοποιείται επί τη βάσει των καταγγελιών που βρέθηκαν ενώπιον της Βουλής αναφορικά με την διαβόητη λίστα δανείων των βουλευτών των κομμάτων.

Η παραπάνω υπόθεση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικών προσώπων έλαβε έκταση κατόπιν των καταγγελιών του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος αναφέρεται σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και τραπεζικού απορρήτου, ενώ καταγγέλει ολογωρία των αρχών και καθυστερημένη ανάληψη δράσης από την Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα και με πληροφορίες του ΡΙΚ αναμένεται να παραληφθούν από τα γραφεία όπου διεξάγεται ο έλεγχος ως τεκμήρια αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και έγγραφα.

Η δημοσιοποίηση της εν λόγω λίστας κατόπιν του "καρφώματος" από το παραιτηθέν μέλος του Δ.Σ. Στέλιο Κοιλιάρη είχε προκαλέσει σάλο τον περασμένο Μάρτιο και είχε φθείρει την δημόσια εικόνα της κας Γιωρκάτζη, η οποία εκτός των άλλων ενεπλάκη και σε διαμάχη με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ανοίγοντας το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων που οδήγησαν και στην Έκθεση Καλλή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν δικαστικού εντάλματος, σχετικά με υπόθεση παραβίασης προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο συνεδρίου στη Λευκωσία για τις έρευνες που διεξάγονται στην Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες, τις οποίες ανέλαβε το ΤΑΕ Αρχηγείου, είναι σε εξέλιξη.

«Έχουμε πάρει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα και έχει εξασφαλιστεί ένταλμα έρευνας. Αφορά αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση τραπεζικών και προσωπικών δεδομένων. Θα παραληφθούν Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, έγγραφα τα οποία θα εξεταστούν και βεβαίως μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν όλες εκείνες οι καταθέσεις από οποιονδήποτε κριθεί σκόπιμο να δώσει κατάθεση σε σχέση με τη σημερινή εξέλιξη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα ληφθεί κατάθεση και από τη Διοικητή της ΚΤ, ο κ. Αγγελίδης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι αν χρειαστεί θα ληφθεί κατάθεση και από την ίδια τη Διοικητή.

Ανέφερε, επίσης, ότι ολοκληρώνοντας σήμερα τις έρευνες θα εξετάσουν το περιεχόμενο αυτών των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για να δουν το τι ακριβώς υπάρχει, θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, ως επίσης και έγγραφα, τα οποία θα παραληφθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση σε ποιους ανήκουν οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ανήκουν σε πρόσωπα τα οποία εργάζονται στην Κεντρική Τράπεζα. «Σημειώνεται ότι η σημερινή έρευνα γίνεται με ένταλμα από το δικαστήριο, δηλαδή αφού είχαμε αποταθεί στο δικαστήριο, εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα για να γίνει αυτή η έρευνα», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση αν αφορά τη διαρροή ονομάτων κρατικών αξιωματούχων, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι αφορά την υπόθεση όσον αφορά την παραβίαση των τραπεζικών και προσωπικών δεδομένων και η Αστυνομία προχωρεί.

Ερωτηθείς γιατί γίνεται σήμερα η έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα και δεν έγινε όταν είχαν γίνει οι καταγγελίες, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι τώρα κρίθηκε σκόπιμο να γίνει.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία. Αυτή είναι η εξέλιξη. Θα εξεταστούν όλα και βεβαίως όταν υπάρχουν οι εξελίξεις θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρυστάλλα Γιωρκάτζη: Δεν υπάρχει λόγος να δώσω δεύτερη κατάθεση στον ποινικό ανακριτή - Στ. Ζένιος: Η χώρα καταστράφηκε από διαπλεκόμενα συμφέροντα 

Με την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη τα βάζουν οι 5 μη Εκτελεστικοί Σύμβουλοι της Κεντρικής

Καίει τον Ρ. Ερωτοκρίτου η Έκθεση Καλλή - Γεν. Εισαγγελέας: Διαπιστώνεται δεκασμός δημόσιου λειτουργού και δωροληψία - Κληρίδης: Υπήρξαν παρεμβάσει

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Η ώρα της Δικαιοσύνης για τους «5» της Τρ. Κύπρου για χειραγώγηση της αγοράς και απόκρυψη στοιχείων
  2. Προϋπολογισμός 2018: Πέρασε με 30 ψήφους υπέρ - Ποια κονδύλια «σταυρώθηκαν» [vid]
  3. Κυπριακή Βουλή κατά Τραμπ για Ιερουσαλήμ - Η διαφοροποίηση ΔΗΣΥ
  4. Νομική Υπηρεσία: Έφεση κατά απόφασης Ανωτάτου για Τράπεζα Κύπρου
  5. «Θετική η συνεχιζόμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων»
  6. Live: Η Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζει τον Προϋπολογισμό του 2018 - Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι τέλους τα κόμματα