What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΒΟΜΒΑ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

02.06.2015 | 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 02.06.2015 | 19:03

Αίρει τα μέτρα η ΕΤΥΚ και πληρώνει τις υπερωρίες η Ελληνική Τράπεζα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην απόφαση να προχωρήσει σε άρση του μέτρου πίεσης της αποχής από υπερωρίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα, κατέληξε η Γενική Γραμματεία της ΕΤΥΚ με βάση τα αποτελέσματα σημερινής συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της οργάνωσης με τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία τάχθηκε υπέρ της πληρωμής των υπερωριών.

Σε κοινή ανακοίνωση Ελληνικής Τράπεζας και ΕΤΥΚ αναφέρεται ότι στη συνάντηση των αντιπροσωπειών της ΕΤΥΚ και της Ελληνικής Τράπεζας, στις οποίες παρέστησαν τόσο ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Bert Pijls όσο και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοίζος Χατζηκωστής, συζητήθηκαν, “μέσα σε πνεύμα καλής θέλησης και αμοιβαίας συνεργασίας, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό” και από κοινού αποφασίσθηκε ότι:

Παρ’ όλο που η κάθε πλευρά διατηρεί τις απόψεις της συμφωνήθηκε να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν και να συνεχιστούν εντατικά οι μεταξύ μας συζητήσεις προς επίτευξη συμφωνίας επί των εκκρεμοτήτων της Συλλογικής Σύμβασης (2014 – 2016) που αφορούν (α) Τα Δάνεια προσωπικού, (β) Το Ωράριο Εργασίας και (γ) Το Σύστημα Αξιολόγησης του Προσωπικού της Τράπεζας.

Η Τράπεζα θα προχωρήσει στην παραχώρηση των Δανείων προσωπικού με βάση την υφιστάμενη Συλλογική Σύμβαση μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία επί του θέματος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υπερωριών η Διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε ότι είναι υπέρ της πληρωμής των υπερωριών και άμεσα θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού της, για τις διαδικασίες που διέπουν εσωτερικά το συγκεκριμένο θέμα. Στις περιπτώσεις που η ΕΤΥΚ διαπιστώνει παραβιάσεις αυτής της πολιτικής ή αισθάνεται πως μπορεί να υπάρχουν παρεκκλίσεις, τότε θα ενημερώνει αμέσως την Διοίκηση της Τράπεζας.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση ΕΤΥΚ και Ελληνικής Τράπεζας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης, μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου, να διατηρούν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας με συχνές μεταξύ τους επαφές, με στόχο την πρόληψη δημιουργίας εργατικών διαφορών ή άλλων συναφών προβλημάτων, ενώ στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο, τότε στις επαφές αυτές θα συμμετέχουν στελέχη και των δύο κοινωνικών εταίρων σε ανώτατο επίπεδο.

Όσον αφορά τις προσλήψεις που η ΕΤΥΚ κατήγγειλε ως παράτυπες συμφωνήθηκε ότι το θέμα θα λυθεί μέσα από την απόφαση της Μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας (είναι ήδη ενώπιον του).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειρένα Γεωργιάδου: «Μια κρίση στην Ελλάδα θα επηρεάσει και την Κύπρο – Θα προστατεύσουμε τις καταθέσεις με τα όπλα του νόμου»

Ειρένα Γεωργιάδου: Οι τράπεζες να ξαναγίνουν τράπεζες – Αναγκαία η σύσταση Εταιρειών Διαχείρισης Περιουσιών

Ελληνική Τράπεζα: Το απόγευμα η Γενική Συνέλευση των μετόχων

Εξουσιοδότηση ΕΤΥΚ για λήψη μέτρων από εργαζομένους στην Ελληνική Τράπεζα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Tράπεζα αίματος για Κύπριους δημιουργήθηκε στην Ελλάδα
  2. Τρ. Κύπρου: Απηλλάγησαν και οι «7» και στη δεύτερη ποινική υπόθεση - Πως δικαιολογεί ο Γεν. Εισαγγελέας την απόφαση [vid]
  3. Συνελήφθη γνωστός δισεκατομμυριούχος
  4. ΕΤΥΚ: «Απαράδεκτη η δήλωση του ΥΠΟΙΚ»
  5. Χάρης Γεωργιάδης: «Δεν απολύθηκε κανένας τραπεζικός, όπως άλλοι»
  6. ΕΤΥΚ: Στάση εργασίας και πορεία προς το Προεδρικό για τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας