What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

04.06.2015 | 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 04.06.2015 | 17:08

Την αποκοπή δημοσίου βοηθήματος σε 1.300 οικογένειες καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και Βουλευτής ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση απέκοψε σε πάνω από 1.300 οικογένειες χωρίς προειδοποίηση το δημόσιο βοήθημα, καλώντας την να στηρίξει τις οικογένειες αυτές μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους

Σε δηλώσεις του στη Βουλή σήμερα, ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι «απέκοψαν χωρίς καμιά προειδοποίηση το δημόσιο βοήθημα σε περισσότερες από 1.300 οικογένειες». Κατάφεραν, πρόσθεσε, «να αφήσουν τους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας, τα άτομα με αναπηρίες και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς εισοδήματα με το τέλος του μήνα».

Οπως ανέφερε περαιτέρω, «το δικαιολογητικό της Κυβέρνησης για την απόφαση αυτή είναι η διαπίστωση από μέρους του αρμόδιου Υπουργείου ότι οι δικαιούχοι σε δημόσιο βοήθημα ή μέλη της οικογένειας τους έχουν καταθέσεις ή ακίνητη ιδιοκτησία που υπερβαίνουν τα ποσά που τίθενται μέσα από τις πρόνοιες του νόμου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ)».

Έθεσε το ερώτημα «γιατί η υπέρμετρη βιασύνη να αποκόψουν το δημόσιο βοήθημα από τις πιο φτωχές και ευάλωτες οικογένειες τη στιγμή μάλιστα που δεν επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο γι αυτούς που οφείλουν εκατομμύρια στο κράτος;».

Διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, γιατί δεν ενημέρωσαν γραπτώς τους δικαιούχους για τα ευρήματά τους, ζητώντας τους να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις σε τακτό χρονικό διάστημα”.

Ως ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Φακοντής «καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μεγάλο λάθος που διέπραξε και να στηρίξει τις οικογένειες αυτές με έκτακτο βοήθημα για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους».

Κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας να ολοκληρώσει επιτέλους ενός Ιουνίου την εξέταση όλων των αιτήσεων και ενστάσεων που υποβλήθηκαν από όλες τις κατηγορίες των αιτητών, καθώς επίσης να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αναδρομικών οφειλών στους δικαιούχους.

Εξέφρασε ακόμη τη θέση ότι η εφαρμογή του ΕΕΕ ανέδειξε «σωρεία αδυναμιών, στρεβλώσεων και αδικιών που χρήζουν τροποποιήσεων ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας».

Κάλεσε την Κυβέρνηση να καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο που θα προνοεί την αύξηση του «ύψους της ακίνητης ιδιοκτησίας, των χρηματοοικονομικών στοιχείων, των καταθέσεων και του εισοδήματος του αιτητή, ώστε να προσφέρουμε στις ομάδες του πληθυσμού μας ένα ουσιαστικό δίχτυ προστασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο εφιάλτης της ανεργίας πιο ζωντανός παρά ποτέ - Αύξηση με βάση τα εποχικά στοιχεία 

Αυξήθηκαν κατά 100 οικογένειες οι αιτούντες στήριξης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας

Νομοσχέδιο για επιπλέον βοήθεια σε ηλικιωμένους που δεν καλύπτονται από το ΕΕΕ   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δήμος Λεμεσού: Έφεση Χρίστου στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου
  2. Στο «Ζήνων» η 1η Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου
  3. Προεκλογική κόντρα με φόντο τα έκτροπα στο Τσίρειο - Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Δεν πείθει ο ΑΠΟΕΛ - Ο Ιωνάς εκκόλαπτε τέτοιες συμπεριφορές
  4. Πουγιόλ και ερωτικό βοήθημα μούρη… με μούρη! [vid]
  5. ΕΤΥΚ: Στάση εργασίας και πορεία προς το Προεδρικό για τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας
  6. Μαλάς: Ανέπτυξε τις θέσεις του για οικονομία και Κυπριακό στους ομογενείς στο Λονδίνο