What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

04.06.2015 | 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 04.06.2015 | 18:29

Διαμαρτυρία ΚΟΤ Λονδίνου για αρνητικά δημοσιεύματα για την Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Επιστολές διαμαρτυρίας προς το βρετανικό περιοδικό Woman and Home, καθώς και προς την εφημερίδα The Sun, απέστειλε ο Διευθυντής του ΚΟΤ Λονδίνου Ορέστης Ρωσσίδης, σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφορικά με άρθρα τους, που περιλαμβάνουν αρνητικές και λανθασμένες αναφορές στο Κυπριακό και για την Κύπρο.

Το περιοδικό περιελάμβανε στο τελευταίο του τεύχος έναν «Οδηγό για τη Βόρεια Κύπρο». Ο κ. Ρωσσίδης σημειώνει στην επιστολή του ότι το κείμενο μοιάζει περισσότερο με τουρκικής έμπνευσης προπαγάνδα παρά με έναν αντικειμενικό οδηγό για το κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Υπενθυμίζει το ιστορικό εισβολής και κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία και τονίζει το παράνομο του καθεστώτος στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Η μα παράθεση αυτών των στοιχείων στο δημοσίευμα είναι «προφανής και εσκεμμένη παράλειψη», αναφέρει η επιστολή διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι δε γίνεται αναφορά από το δημοσίευμα ούτε στο τι ισχύει στην περίπτωση αγοράς κατεχόμενης περιουσίας Ελληνοκυπρίων, πράξη που χαρακτηρίζεται «παράνομη και ανήθικη, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα και επισύρει σοβαρές νομικές και οικονομικές επιπτώσεις για τον κάθε εμπλεκόμενο».

Ο κ. Ρωσσίδης καλεί τη διεύθυνση του περιοδικού να μη δημοσιεύσει ξανά ένα τέτοιο παραπλανητικό άρθρο, καθώςκαι να διορθώσει με ένα διευκρινιστικό άρθρο που θα εξηγεί τα της παράνομης εκμετάλλευσης ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Η δεύτερη επιστολή, προς την εφημερίδα Sun, αφορά άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Κέλβιν Μακένζι που δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου με τίτλο «Μποϊκοτάρετε τη σκληρή Κύπρο». Ο Βρετανός δημοσιογράφος αναφερόταν σε «ετήσια σφαγή αδέσποτων σκύλων στην ελληνική Κύπρο» και σε θανάτωση κυνηγόσκυλων. Έκανε επίσης λόγο για «κάτι ξεκάθαρα απάνθρωπο στον ελληνικό ψυχισμό» αναφερόμενος σε περιπτώσεις κακομεταχείρισης ζώων στην Ελλάδα. Καλούσε τέλος τους αναγνώστες της δημοφιλούς ταμπλόιντ εφημερίδας «να μη δώσουν την τουριστική τους λίρα στην Κύπρο μέχρι να συμμορφωθούν».

Στην επιστολή του ο κ. Ρωσσίδης τονίζει ότι «περιπτώσεις αγριότητας εναντίον ζώων είναι μεμονωμένα περιστατικά, που προκαλούνται από αναίσθητα και απάνθρωπα άτομα και δεν αντανακλούν με κανέναν τρόπο τη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των Κυπρίων, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα φιλικοί και στοργικοί απέναντι στα ζώα».

Σημειώνεται επίσης μεταξύ άλλων ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα της κακομεταχείρισης ζώων, καταδικάζοντας μια τέτοια ενέργεια ως «ντροπή για την κοινωνία και τη χώρα».

Ο κ. Ρωσσίδης προσθέτει ότι μετά από πρωτοβουλία του ΚΟΤ, μια σειρά ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Κύπρο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ταμείο για τα αδέσποτα ζώα εντός της περιοχής τους.

Όσο για το σχόλιο του κ. Μακένζι περί «απάνθρωπου ελληνικού ψυχισμού», η επιστολή σχολιάζει ότι είναι σκληρή και προσβλητική, όπως εσφαλμένο είναι το κάλεσμα σε μποϊκοτάρισμα της Κύπρου από τους Βρετανούς τουρίστες. «Η Κύπρος είναι πασίγνωστη για τη φιλοξενία της, τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της, το καλό φαγητό και κρασί, τους φιλικούς και φιλειρηνικούς ανθρώπους της», καθώς και τις βραβευμένες καθαρές παραλίες της, καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας από τον επικεφαλής του ΚΟΤ Λονδίνου προς τη Sun.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αύξηση 1,5% στις αφίξεις το δεκάμηνο του 2014 

«Το έλα να δεις» στον ΚΟΤ με το χρήμα φορολογημένων – Χαννίδης: Στην παρουσία του Υπουργού Εμπορίου οι συνεδρίες … 

 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο