What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΛΟΥΗΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ·

INFO

08.06.2015 | 08:01
Τελευταία ενημέρωση: 08.06.2015 | 11:43

Αρχίζει από την Πάφο η περιοδεία του Προέδρου σε όλες τις επαρχίες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Αρχίζει σήμερα από την Πάφο η περιοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους της επαρχίας Πάφου και εκπροσώπους κοινοτικών Αρχών, προκειμένου να ανασκοπήσουν την πορεία υλοποίησης ώριμων έργων, που σχετίζονται με την ανάπτυξη, στην επαρχία της Πάφου και τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στις συναντήσεις θα παραστούν, επίσης, οι βουλευτές της επαρχίας Πάφου, καθώς και αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις τοπικές Αρχές θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο της Πάφου στις 10 το πρωί της 8ης Ιουνίου.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να τεθούν τρεις κατηγορίες θεμάτων με πρώτο τα ώριμα έργα που μπορούν να εκτελεστούν άμεσα το 2015, δεύτερον τα έργα υπερτοπικής σημασίας όπως είναι η επέκταση του Δικαστηρίου, η Γ΄ φάση της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, το θέμα της προβλήτας, η σύνδεση του βόρειου παρακαμπτηρίου με την βιοτεχνική περιοχή και τη Γεροσκήπου ενώ ως τρίτο τίθενται τα έργα που θα πρέπει να τροχοδρομηθούν, όπως ο δρόμος Πάφου-αεροδρομίου, το διαχειριστικό σχέδιο του Ακάμα και η Λεωφόρος Τάφοι των Βασιλέων εως την Πέγεια.

Οι φορείς της Πάφου χαρακτηρίζουν σημαντική την παρουσία του Προέδρου και ευελπιστούν να δοθούν από τον Πρόεδρο σαφείς οδηγίες για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων.

Στο μεταξύ το Σωματείο Φίλοι της Παλιάς Πόλης Πάφου, που οργανώνει κατοίκους της Πάφου, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επιθυμούν μείωση της ανεργίας και αναβίωση του ιστορικού κέντρου της πόλης, διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την παρέμβαση του Προέδρου για προώθηση των αιτημάτων τους.

Ενόψει μάλιστα της επίσκεψης του Προέδρου στην Πάφο, μέλη του Σωματείου Φίλοι της Παλιάς Πόλης Πάφου αναμένεται να κλείσουν σήμερα τα καταστήματα τους στο κέντρο της πόλης και ακολούθως μεταξύ των ωρών 09:00 – 10:00, να συγκεντρωθούν μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στήνουν γέφυρες Αναστασιάδης-Ακιντζί: Μαζί στη Λεμεσό για το «Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τούρκικα»

Για 10 χρόνια εξώδικα πρόστιμα στο Τρόοδος κατέληγαν στο Δήμο Πάφου!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πάφος: Τουρίστας σώθηκε από βέβαιο πνιγμό χάρη στις ηρωικές προσπάθειες εκτός υπηρεσίας αστυνομικού και υπαλλήλου ξενοδοχείου
  2. Συνάντηση ουσίας ΠτΔ με Γκουτέρες – Επιδίωξη η επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο του Γ.Γ.
  3. Καταδίωξη 19χρονου στην Πάφο – Έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο φαρμακοποιού
  4. Συνάντηση ΠτΔ - Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το πλαίσιο του Γ.Γ. και η επικείμενη έκθεση Έιντε
  5. «Συνάδελφός μου με βίασε μέσα στις τουαλέτες εστιατορίου» - Αθώος τελικά ο ένοχος!
  6. Κοτζιάς: «Έχω δύο πατρίδες την Μητέρα μου Ελλάδα και την αδελφή μου Κύπρο» - Λάβρος κατά Έιντε ο Έλληνας ΥΠΕΞ [vid]