What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

08.06.2015 | 09:38
Τελευταία ενημέρωση: 08.06.2015 | 11:45

Από δύο σημαντικά έργα θα προβάλει ο κάθε Δήμος της Επαρχία Πάφου στον ΠτΔ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Δύο σημαντικά έργα που έχουν ωριμάσει σχεδιαστικά και χρειάζονται χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν αναμένεται να προβάλει κάθε Δήμος της Επαρχίας Πάφου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Πάφο.

Από πλευράς Δήμου Πάφου θα προβληθούν έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και κυρίως το έργο της ανάπλασης του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου και της πλατείας Κένεντυ με προεκτιμημένο κόστος 5.735.000 Ευρώ καθώς και η σύνδεση και ανάδειξη των πλατειών γύρω από το δημόσιο κήπο με προεκτιμημένο κόστος 2.300.000 Ευρώ.

Στην περίπτωση του Δήμου Γεροσκήπου η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Γεροσκήπου με προεκτιμημένο κόστος 1.200.000 Ευρώ και η κατασκευή στην τελική του μορφή του κόμβου της Λεωφόρου Μακαρίου του Γ’ και της οδού Ιπποκράτους ως προαπαιτούμενου του πολεοδομικού έργου της Β’ Φάσης της βελτίωσης της λεωφόρου Μακαρίου του Γ’ με προεκτιμημένο κόστος 300.000 ευρώ.

Στα έργα που θα προβάλει ο Δήμος Πέγειας περιλαμβάνεται η αποκατάσταση του παλαιού σχολείου και η μετατροπή του σε αίθουσα χρήσεων και δημοτική βιβλιοθήκη.

Το έργο προωθείται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξης 2007- 2013 και το κόστος υπολογίζεται στα 2.000.000 Ευρώ. Προωθείται επίσης η στελέχωση του σταθμού ασθενοφόρου .

Για τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς προωθούνται τρία έργα. Η ανακαίνιση εξωραϊσμός του παλαιού διατηρητέου κτιρίου και η ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου με προεκτιμημένο κόστος 1.800.000 Ευρώ. Επίσης, η ανέγερση του πολυδύναμου κέντρου Τρίτης Ηλικίας με συγχρηματοδότηση από τα Ταμεία της ΕΕ,της περιόδου 2007- 2013 με προεκτιμημένο κόστος 2.300.000 Ευρώ, και η αναβάθμιση του κατασκηνωτικού χώρου Πόλης Χρυσοχούς, με προεκτιμημένο κόστος 1. 300.000 Ευρώ.

Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν και ώριμα ή και υπό ωρίμανση έργα ιδιαίτερης σημασίας πέραν των τοπικών ορίων, όπως η επέκταση του νέου δικαστικού μεγάρου με προεκτιμημένο κόστος 5,7 εκ. Ευρώ, η Γ ‘ Φάση του νέου αστυνομικού σταθμού Πάφου με προεκτιμημένο κόστος 4,6 εκ. Ευρώ και όσον αφορά στο Βόρειο παρακαμπτήριο δρόμο της Γεροσκήπου, το τμήμα στα όρια του Δήμου και του Κοινοτικού συμβουλίου Κονιών με προεκτιμημένο κόστος 5,7 εκ. Ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόστος των απαλλοτριώσεων.

Θα συζητηθεί επίσης μέσω του προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων, το θέμα των προβλητών και της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στα λιμανάκια Λατσιού και Πάφου.

Στην ίδια συνάντηση αναμένεται να συναντηθούν και άλλα έργα για τα οποία οι παράγοντες της Επαρχίας ζητούν τη στήριξη της Κυβέρνησης όπως το υπολειπόμενο τμήμα του δρόμου αερολιμένα Πάφου τουριστικής περιοχής, η ολοκλήρωση και η έναρξη εφαρμογής του διαχειριστικού σχεδίου του Ακάμα, η επίσπευση της ετοιμασίας των μελετών για το τμήμα του νέου δρόμου από τα όρια Πάφου μέχρι τον Κόλπο των Κοραλίων καθώς επίσης η επίσπευση της αδειοδότησης μεγάλων αναπτύξεων στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς και οι αναγκαίες τροποποιήσεις που θα πρέπει να γίνουν στο τοπικό σχέδιο σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχίζει από την Πάφο η περιοδεία του Προέδρου σε όλες τις επαρχίες

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Στο νοσοκομείο άνδρας με τραύματα σε κεφάλι και σπονδυλική στήλη
  2. Το καρφιά της Χριστιάνας Αριστοτέλους για τη σχέση Αραβανή – Οικονομόπουλου [vid]
  3. Τα καρφιά γνωστής παρουσιάστριας για τη σχέση Αραβανή – Οικονομόπουλου [vid]
  4. Δημήτρης Αλεξάνδρου: Απίστευτες αποκαλύψεις για Μαυρίδη - Αναδιώτη! [vid]
  5. Δήμος Λεμεσού: Έφεση Χρίστου στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου
  6. Δείτε πότε κλείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας για τις εορτές των Χριστουγέννων