What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΜΕΞΙΚΟ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΤΕΠΑΚ·

INFO

09.06.2015 | 09:18
Τελευταία ενημέρωση: 09.06.2015 | 14:07

Παραλίμνι: Μέλος του Δ.Σ. του Αποχετευτικού χρωστά €2εκ. – Την ίδια ώρα λαμβάνει αποφάσεις για τους άλλους...

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Πρωτάκουστο ή σύνηθες φαινόμενο, στη χώρα της «μπανανίας» όπως είπε κάποτε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ενεργό μέλος του Αποχετευτικού Παραλιμνίου να χρωστά €2εκ. και την ίδια ώρα να συμμετέχει σε αποφάσεις.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φ» οικογενειακή επιχείρηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Αποχετεύσεων Παραλιμνίου οφείλει στο Συμβούλιο περίπου €2 εκατ., εντούτοις εξακολουθεί να παρακάθεται σε συνεδριάσεις που αφορούν και την οικογενειακή επιχείρηση και, πέραν τούτου, προσέφυγε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου προσβάλλοντας τη νομοθεσία με βάση την οποίαν επιβάλλονται τα τέλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, όταν του τέθηκαν οι σχετικές πληροφορίες από το «Φ» δήλωσε πως στο βαθμό που ισχύουν τα πιο πάνω είναι απαράδεχτα και πως ο ίδιος θα τα ερευνήσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αποχετευτικού και δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πιρίλλης, ανέφερε πως με βάση τη νομοθεσία δεν υπάρχει τρόπος να αποκλειστεί κάποιος σύμβουλος από τις συνεδριάσεις.

Αναφερόμενος και στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, είπε πως το Συμβούλιο δεν χάρισε χρήματα σε κανένα ούτε και πρόκειται να χαρίσει.

Ο κ. Πιρίλλης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος αυτή τη στιγμή να πούμε στο μέλος να αποσυρθεί από τις συνεδριάσεις.

Υπενθύμισε δε, πως όταν ο ίδιος ετύγχανε μέλος του δ.σ. του Αποχετευτικού την περίοδο 2003-2006, έστειλε επιστολή στον τότε υπουργό Εσωτερικών με την οποία υπέβαλλε την παραίτηση του, αλλά ο υπουργός του απάντησε πως δεν δικαιούται να παραιτηθεί.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με το συγκεκριμένο μέλος, διότι η οποιαδήποτε απόφαση μας δεν εξαρτάται από αυτό», είπε. «Λαμβάνει μέρος στις συνεδριάσεις και στις αποφάσεις, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα αλλά της νομοθεσίας», συμπλήρωσε.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις οι οποίες θα εξαρτηθούν και από την ενημέρωση της οποίας θα τύχει ο υπουργός Εσωτερικών.

«Ναι, αμφισβητούμε νόμο και χρεώσεις»

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι εκκρεμεί προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποίαν αμφισβητείται τόσο η σχετική νομοθεσία, όσο και οι χρεώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν υπερχρεώσεις», είπε. «Αν το Δικαστήριο αποφασίσει να πληρώσουμε, θα το πράξουμε», ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το υπό αναφορά μέλος του Συμβουλίου αποχωρεί όταν λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν την εταιρεία του. Είπε επίσης πως μέχρι το 2010 η εταιρεία πλήρωνε όλα τα τέλη που επιβάλλονταν.

Τέλος, ο εκπρόσωπος αμφισβήτησε το ύψος του οφειλόμενου ποσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάσικος: Παράνομη η οικοδομή «Aphrodite Palace» στο Παραλίμνι

Δήμος Σωτήρας: Θα δημιουργηθούν τεχνητά νησάκια!

Το «νερό νεράκι» λένε στην Δερύνεια


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Οργή Παμπορίδη: Ψευδής η είδηση για κρούσματα ελονοσίας στο νοσοκομείο Λευκωσίας - Στην Αστυνομία προσφεύγει ο Υπ. Υγείας
  2. Παμπορίδης: Ψευδής η είδηση για κρούσματα ελονοσίας στο νοσοκομείο Λευκωσίας - Στην Αστυνομία προσφεύγει ο Υπ. Υγείας
  3. Ανάρτηση αγανάκτησης από υιό Παπακώστα: «Σ’ εκτέλεσαν γιατί ήσουν πατριώτης»
  4. Ξέφυγε η κατάσταση στο Παραλίμνι: Εστιάτορας πυροβόλησε για να «προστατεύσει» ξόβεργα από ακτιβιστές - Συλλήψεις και διαδήλωση
  5. Νέο μέλος στην οικογένεια Αναστασιάδη! Η βαθιά συγκίνηση του ΠτΔ [pics, vids]
  6. Φάρσα στο Παραλίμνι: Επί ποδός η Αστυνομία μετά από τηλεφώνημα για βόμβα σε υπεραγορά