What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΜΕΞΙΚΟ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΤΕΠΑΚ·

INFO

09.06.2015 | 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 09.06.2015 | 18:19

Turkish stream: Αναμένεται συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας στα τέλη Ιουνίου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την εκτίμησή του ότι η διακρατική συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας σχετικά με την κατασκευή του αγωγού "Turkish Stream" μπορεί να υπογραφεί ως τα τέλη Ιουνίου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της διοίκησης της ρωσικής "Gazprom" Αλεξάντρ Μεντβιέντεφ.

"Συναντηθήκαμε πρόσφατα με εκπροσώπους του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας χωρίς να διατυπωθεί καμιά αμφιβολία από τους εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, οι οποίοι έχουν, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την αδειοδότηση των ερευνητικών εργασιών", είπε ο κ. Μεντβιέντεφ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην Τουρκία και την απώλεια της αυτοδυναμίας από το κόμμα του Προέδρου Ερντογάν, ο κ. Μεντβιέντεφ παρατήρησε ότι "δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει κανένας κίνδυνος για την πρώτη διακλάδωση του "Turkish Stream",διότι συνδέεται με τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Τουρκία.

"Μετά τη λήξη του συμβολαίου με την Ουκρανία για τη διαμετακόμιση αερίου, δεν θα υπάρξει, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ούτε παράτασή του, ούτε σύναψη νέου. Και εξαιτίας αυτού, ο πιο απλός τρόπος τροφοδοσίας της Τουρκίας είναι ο "Turkish Stream"", σημείωσε.

Ο κ. Μεντβιέντεφ επεσήμανε ότι η "Gazprom" έχει συμφωνήσει όλους τους εμπορικούς και οικονομικούς όρους της συμφωνίας με την τουρκική πλευρά και ειδικότερα την "Botas", επομένως δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διαφωνία. ξσον αφορά την περαιτέρω συνεργασία της "Gazprom" με την ΕΕ, ο κ. Μεντβιέντεφ δήλωσε αρκετά αισιόδοξος.

Εκτίμησε ότι η σωφροσύνη θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη "και θα συνομιλήσουμε όχι μόνο για τη διανομή του φυσικού αερίου, που θα μεταφέρεται από τον "Turkish Stream" στους Ευρωπαίους, αλλά σύντομα θα έρθει και η στιγμή να μιλήσουμε για (σ.σ. τις εξαγωγές) πρόσθετων όγκων αερίου".

"Είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι έχουμε μπροστά μας πολύ καλές προοπτικές συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους", είπε ο κ. Μεντβιέντεφ, προσθέτοντας ότι "το αισθανόμαστε αυτό από τους επιχειρηματικούς μας εταίρους, οι οποίοι, παρά όλες τις πολιτικές δυσκολίες, έρχονται σ` εμάς με νέες ιδέες, επιχειρηματικά σχέδια, μεταξύ άλλων και για νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του καυσίμου αερίου".

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της "Gazprom" σημείωσε ότι εφόσον ακόμη δεν είναι σαφείς οι διαδρομές του ρωσικού φυσικού αερίου, δεν έχουν ξεκινήσει με την ΕΕ διαπραγματεύσεις σχετικά με το νέο "σημείο εισόδου" στο έδαφος της ΕΕ, μετά τον οριστικό τερματισμό της διέλευσης του αερίου μέσω Ουκρανίας από το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με άρωμα χειμώνα θα λειτουργήσει ο «Turkish stream» το 2016

Πούτιν - Ερντογάν και το παιχνίδι με τους αγωγούς Φυσικού Αερίου - Πώς αυτοπαγιδεύεται η Ρωσία

Πούτιν: Πρόθυμος να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του ελληνικού αγωγού

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ο Φανιέρος ετοιμάζει deal με μεγάλη ελληνική ομάδα
  2. Της αφαίρεσαν τον τίτλο της «Μις Τουρκία» για ένα tweet! [vid]
  3. Τουρκία: Νεκρή ακτιβίστρια και η κόρη της!
  4. Συμφωνία 11 δις δολαρίων των τουρκικών αερογραμμών μετά τη συνάντηση Ερντογάν- Τραμπ
  5. Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Ευρώπη για τον αγωγό Nord Stream-2
  6. Ξενοδοχείο κόλαση! Τυλίχθηκε στις φλόγες - Παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα [vids]