What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

14.06.2015 | 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 15.06.2015 | 08:43

Πλήρες αδιέξοδο: Η ελληνική αποστολή αποχώρησε από τις συνομιλίες με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες! Μπάχαλο στις περιγραφές των διεθνών ΜΜΕ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Κομισιόν: Τέλος των συνομιλιών θεσμών-Αθήνας χωρίς συμφωνία, 'παραμένει σημαντική διάσταση απόψεων'
- Υπάρχει κενό 2 δις εκατομμυρίων και εναντίωση Κομισιόν στην επιβολή επιπλέον φόρων
- Τελεσιγραφικού τύπου ανακοίνωση της Κομισιόν
- Μόλις 45 λεπτά κράτησε η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους Θεσμούς
- Channel4: Δεν αποχώρησαν οι Έλληνες, οι εκπρόσωποι του Γιούνκερ δήλωσαν... μη εξουσιοδοτημένοι!

Μόλις 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία και του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Η Ελληνική κυβέρνηση ανέφερε ότι αποχωρεί η αντιπροσωπεία της καθώς διαπιστώνει ότι οι θεσμοί δεν ήταν έτοιμοι για συμφωνία. 

Ωστόσο, απίστευτο μπάχαλο επικρατεί στα διεθνή ΜΜΕ τα οποία κάνουν αναφορές σε δυσκολίες επικοινωνίας και ότι από τις διαπραγματεύσεις έφυγαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν που δήλωσαν...μη εξουσιοδοτημένοι!

Παρόλο που ο Πρόεδρος της Κομισιόν αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό αναφέροντας ότι "Έχουμε καιρό ως το τέλος του μήνα για να φτάσουμε σε συμφωνία", ωστόσο στο επόμενο Eurogroup της Πέμπτης δεν αναμένεται να γίνει αναφορά στο ελληνικό ζήτημα. Μόλις 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία και του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ...

Η ανακοίνωση της Κομισιόν:

«O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.
O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».


Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ αναλυτικά στο newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

FAZ: Ο Γιουνκέρ αδειάζει τον Τσίπρα και προειδοποιεί για Grexit - Όλα κρέμονται από μια κλωστή...και τις προθέσεις του ΔΝΤ

Διεθνή ΜΜΕ: «Το πιο κρίσιμο 48ωρο της Ελλάδος»


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Τάπα» Α/ΓΕΝ στον Τούρκο ομόλογό του: Η Ελλάδα φυλάει τα ευρωπαϊκά σύνορα
  2. Bitcoin: Έπεσε μέσα στις προβλέψεις της η Saxo Bank και η φρενίτιδα συνεχίζεται - Δύο χώρες ενώνονται για να το καταστρέψουν!
  3. Ν. Παπαδόπουλος: Μονόδρομος για την Οικονομία ο Φορέας Διαχείρισης ΜΕΔ
  4. ΔΝΤ: Εντυπωσιακή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, αλλά... συστάσεις!
  5. Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου - Αποφάσεις για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια [vid]
  6. Στο «Ζήνων» η 1η Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου