Συνελήφθη ο «σατυρικός συγγραφέας» της δήθεν επιστολής Πατσαλή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κάνναβη

Ήταν λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της παραίτησης του Φίλιππου Πατσαλή από τον θώκο του Υπουργείου Υγείας, όταν κάποιος πολίτης “σκαρφίστηκε” τον “πραγματικό” λόγο πίσω από τον παραίτηση του υπουργού… κάτι που οδήγησε σε κατασχέσεις υπολογιστών και στην σύλληψή του

Το θέμα ξέφυγε από την απλή σάτυρα, καθώς ο ίδιος ο παραιτηθείς Υπουργός Υγείας διαπιστώνοντας ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών και ειδικά νεαρών, μέσω των social media άρχισαν να θεωρούν αυτή την επιστολή που υποτίθεται είχε ο ίδιος αποστείλει στον ΠτΔ ως γνήσια, αποφάσισε να αντιδράσει και να προσφύγει στην αστυνομία.

 Η ανάρτηση της επιστολής στην ιστοσελίδα Cyprus Indymedia, στην οποία φερόταν ως αποστολέας ο Φίλιππος Πατσαλής και παραλήπτης ο ΠτΔ, είχε να κάνει με τον “πραγματικό” λόγο παραίτησης του Υπουργού Υγείας που δεν ήταν άλλος… από την μη αποδοχή της πρότασής του για νομιμοποίηση της κάνναβης!

Η υπόθεση δια του κ. Πατσαλή κατέληξε σε αστυνομική έρευνα με αποτέλεσμα την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την σύλληψη του Πέτρου Ευδόκα, συγγραφέα της επιστολής και μέλους της συντακτικής ομάδας της ιστοσελίδας CyprusIndymedia.org. 

Όπως προαναφέραμε, η δημοσίευση της επιστολής ευρείας ανακυκλοφορίας και αποδοχής ως αυθεντικής στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατόπιν λοιπόν του μεγάλου θορύβου που δημιουργήθηκε ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας προσέφυγε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας την ύπαρξη της επιστολής, η οποία όπως ανέφερε δημιουργούσε λανθασμένες εντυπώσεις, ότι ο ίδιος ήταν ο συντάκτης της.