Δημητριάδης: Χρονιά αερομεταφορών και λιμανιών το 2016 – Συνωστισμός από Cobalt Air,Tus Airways, Aegean, Charlie Airlines…

– Συμφέρουσα η συμφωνία για ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού Λεμεσού
– Υπουργός Μεταφορών: «Τεράστια η φήμη για την χώρα μας»
– Σε καλό δρόμο ο διαγωνισμός για «Αγρινό»
 

Το 2016 θα είναι και χρονιά των αερομεταφορών εκτός από των λιμανιών, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο είπε ότι μια σειρά από αεροπορικών εταιρειών έχουν υποβάλλει αίτηση ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για να εξασφαλίσουν άδεια με έδρα τα κυπριακά αεροδρόμια.

«Η νέα κυπριακή εταιρεία Cobalt Air είναι κοντά στην εξασφάλιση άδειας και υπολογίζουμε ότι τους αμέσως επόμενους μήνες θα έχει την άδεια».

«Υπάρχει επίσης και η Tus Airways, η οποία έχει πάρει έγκριση αλλά παρουσίασε κάποιο θέμα με το προσωπικό της και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία να ξαναπάρει την έγκριση».

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε όμως την ικανοποίηση του διότι και η Aegean Airlines η οποία πρόκειται να φέρει και δεύτερο αεροσκάφος στην Κύπρο πριν το τέλος του Μάρτη ενώ θα έχει και αρκετές επιπρόσθετες πτήσεις προς την Αγγλία, Αθήνα εξασφάλισε και τα δικαιώματα για πτήσεις για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα κάνει και πτήσεις προς το Ιράκ και όλα αυτά συμβάλουν στο να αυξηθεί η φήμη της χώρας μας».

Όσον αφορά την «Charlie Airlines» η οποία πήρε το όνομα της από τους Κύπριους της Αγγλίας που αποκαλούνται «Τσάρλι» είπε ότι το ενδιαφέρον της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7, {η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομάζεται «Charlie Airlines») είναι δεδομένο.

Για το όνομά της είναι «Charlie Airlines» η ιδέα προήλθε από το ότι υπάρχουν πολλοί Κύπριοι στη Βρετανία και στην Κύπρο τούς λέμε «Τσιάρληδες».

Η νέα εταιρεία θα έχει δύο αεροσκάφη Airbus A319 από την S7 και το 60% του κεφαλαίου θα προέρχεται από Ευρωπαίους επενδυτές ώστε να μπορεί να εγγραφεί στην Κύπρο.

Η εταιρεία η οποία θα έχει καλοκαιρινή δραστηριότητα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά ακόμη δεν έχει υποβάλλει αίτηση στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

«Πρόκειται για μια σοβαρή εταιρεία, και πραγματικά με χαροποιεί το γεγονός διότι εκτός από χρονιά των λιμανιών θα είναι και χρονιά των αερομεταφορών το 2016 εάν συγκρίνουμε το τι γινότανε πριν 15 μήνες που είχαμε μια κατάσταση με τις Κυπριακές Αερογραμμές να είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και λεγότανε ότι η Κύπρος θα αποκοπεί από τον τουρισμό και διάφορα άλλα αντίθετα έχουμε καινούργιες εταιρίες που είτε έχουν εγκριθεί είτε είναι πολύ κοντά στο να εγκριθούν».

Σε καλό δρόμο είπε ότι βρίσκεται και ο διαγωνισμό για την πώληση των σημάτων των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Είμαστε ικανοποιημένη από το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται ας αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει» πρόσθεσε ο κ. Δημητρίαδης.

Συμφέρουσα η συμφωνία για ιδιωτικοποίηση λιμανιού Λεμεσού

Πολύ συμφέρουσα για τον τόπο χαρακτήρισε επίσης την συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Λεμεσού ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.

Μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο επισήμανε ότι τα αναμενόμενα έσοδα για το κράτος ανέρχονται στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η εξέλιξη είπε, καταρρίπτει το μύθο περί ξεπουλήματος.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Λεμεσού, θα υπάρξει αύξηση του κύκλου εργασιών και καλύτερη διαχείριση.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες του ΑΚΕΛ ότι η κυβέρνηση παραχωρεί στους επενδυτές ως δώρο τον εξοπλισμό του Λιμανιού Λεμεσού, η αξία του οποίου ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, ο κύριος Δημητριάδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ είναι το μόνο κόμμα που διαφωνεί και προσπαθεί να βρει κάτι για να υποστηρίξει ότι είναι λανθασμένες οι ενέργειες της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Μεταφορών κάλεσε το ΑΚΕΛ να ξεπεράσει τις όποιες εμμονές έχει και να στηρίξει την συμφωνία.