Λεμεσιανός ο πιλότος του μοιραίου Boeing – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Ευθύνες του επιρρίπτουν οι Ρωσικές αρχές (VIDEO, ΦΩΤΟ)

– O Άριστος Σωκράτους από τη Λεμεσό ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης
– Η ταυτότητα του επιβεβαιώθηκε από τον Ρώσο Πρέσβης στην Κύπρο
– Υπήρξε πρώην πιλότος της Helios o άτυχος Άριστος
– Οι Ρωσικές αρχές του επιρρίπτουν ευθύνες
– Η γυναίκα του περιμένει το παιδάκι του ενώ παράλληλα ήταν έτοιμος να αλλάξει εταιρία για να είναι κοντά της

Επιβεβαιώθηκε πως ο πίλοτος της μοιραίας πτήσης ήταν από την Λεμεσό. Ο Άριστος Σωκράτους ήταν πιλότος στο αεροπλάνο που συνετρίβη στη Ρωσία ενώ κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία με αποτέλεσμα οι 62 (55 επιβάτες, 7 μέλη πλήρωμα) επιβαίνοντες να σκοτωθούν.

“Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί”, δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κέντρου διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων , Oksana Kovrizhnaya τα αίτια της συντριβής οφείλονται είτε σε λάθος του πιλότου σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες, είτε σε τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

Ο αδικοχαμένος Σωκράτους παλιότερα είχε εργαστεί και στην εταιρία Helios, από τη Λεμεσό. Αυτό θα ήταν το τελευταίο ταξίδι του 38χρονου Κύπριου πιλότου με την εταιρία από το Ντουμπάι, αναφέρουν πληροφορίες από την Κύπρο. Ο Σωκράτους επρόκειτο να πιάσει τις επόμενες μέρες δουλειά σε μεγάλη αεροπορική εταιρία καθώς ήθελε να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στην επτά μηνών έγκυο γυναίκα του, η οποία περιμένει αγοράκι.

Ο 38χρονος πιλότος είχε πάθος και με τις μηχανές ενώ πολύ συχνά λάμβανε μέρος και σε αγώνες, όπως το Dragstrer Πολυκάστρου. Στη σελίδα του στο Facebook εξάλλου, εκτός από τη φωτογραφία προφίλ με έναν αναβάτη μηχανής, έχει ανεβάσει και πολλά βίντεο από αγώνες ταχύτητας.