Έιντε: Μια ενωμένη Κύπρος θα φέρει χρήματα και επενδύσεις στο νησί

– “Η λύση του Κυπριακού θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη”
– “Η λύση θα αυτοχρηματοδοτηθεί, μέσα από τις επενδύσεις που θα γίνουν μετά την επανένωση της Κύπρου”
– “Εάν δεν λυθεί τώρα το Κυπριακό, δεν ξέρω πότε θα έχουμε ξανά τόσους πολλούς παράγοντες που να ευνοούν τη λύση”

Υπάρχει τώρα, μοναδική ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό, η οποία θα φέρει χρήματα και επενδύσεις στο νησί, ήταν το μήνυμα του Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στη συγκέντρωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στο Stelios Philanthropic Foundation στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο κ. Έιντε είπε ότι μια ενωμένη Κύπρος θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, ευημερία και δυνατότητες για νέους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν στο νησί, ενώ πρόσθεσε ότι η λύση θα αυτοχρηματοδοτηθεί, μέσα από τις επενδύσεις που θα γίνουν στο νησί μετά την επανένωση της Κύπρου.

“Εάν δεν λυθεί τώρα το Κυπριακό, δεν ξέρω πότε θα έχουμε ξανά τόσους πολλούς παράγοντες που να ευνοούν τη λύση”, είπε ο αξιωματούχος των ΗΕ.

Ανέφερε ότι οι δυο ηγέτες επιθυμούν να λύσουν το Κυπριακό και αυτό φαίνεται από την πολύ καλή δουλειά που κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το έργο του Stelios Philanthropic Foundation, o κ. Έιντε, χαρακτήρισε πολύτιμη την ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσω του θεσμού των Δικοινοτικών Βραβείων “Stelios Awards” σημειώνοντας πως ενισχύονται οι κοινωνικόοικονομικοί δεσμοί μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

Καταλήγοντας είπε ότι “η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους από τις δυο κοινότητες να μοιράζονται ιδέες και εμπειρίες και να δημιουργούν οικονομικούς συνεταιρισμούς”.

Tα Βραβεία Δικοινοτικής Συνεργασίας, που φέτος διεξάγονται για όγδοη χρονιά, θα προσφέρουν στους νικητές το συνολικό ποσό των €500.000.