Τραγωδία! Νεκρός o δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους στη Σολέα – Μαίνεται σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά (VIDEO – ΦΩΤΟ)

– Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από ανατροπή βυτιοφόρου
– Kοντά στα Σπήλια, τα Καννάβια και την Αγία Ειρήνη μαίνεται ακόμη η πυρκαγιά
– Οι κάτοικοι των χωριών στην περιοχή είναι σε επιφυλακή, αν χρειαστεί να απομακρυνθούν
– Τις τελευταίες πτήσεις για την ημέρα πραγματοποίησαν τα πτητικά μέσα
– “Θα χτυπήσουμε το πρωί”, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Τσιντίδης

Η Κυπρος θρηνεί έναν δασοπυροσβέστη ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν ανατράπηκε βυτιοφόρο του Τμήματος Δασών στο οποίο επέβαινε. Πρόκειται για τον Ανδρέα Σοφοκλέους 49 ετών από τη Λακατάμια.

Συγκεκριμένα, το βυτιοφόρο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις δασοπυροσβέστες και βρισκόταν σε χωματόδρομο, ανατράπηκε σε χαράδρα όταν υποχώρησε το έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ένας από τους τρεις δασοπυροσβέστες.


Στο μεταξύ, τις τελευταίες πτήσεις για την ημέρα πραγματοποιούν τα πτητικά μέσα που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στα τρία μέτωπα, κοντά στα Σπήλια, τα Καννάβια και την Αγία Ειρήνη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης, τα πτητικά μέσα απαγορεύεται να πετούν τη νύχτα. “Θα χτυπήσουμε το πρωί”, είπε.

Ο κ.Τσιντίδης δήλωσε ότι πολλά μέτωπα είναι υπό έλεγχο και η φωτιά είναι σε ύφεση λόγω της πτώσης της έντασης των ανέμων αλλά και των θερμοκρασιών.

Το απόγευμα έφτασαν στην Κύπρο από την Ελλάδα δύο ελικόπτερα σούπερ πούμα, επιπρόσθετα από τα καναντέρ, τα οποία επιχειρούν μαζί με όλα τα πτητικά μέσα που η ΚΔ έχει στη διάθεσή της.

Το απόγευμα έφτασαν στην Κύπρο από την Ελλάδα δύο ελικόπτερα σούπερ πούμα, επιπρόσθετα από τα καναντέρ, τα οποία επιχειρούν μαζί με όλα τα πτητικά μέσα που η ΚΔ έχει στη διάθεσή της. Τα πτητικά μέσα, σύμφωνα με τον κ. Τσιντίδη, μπορούν να επιχειρούν μέχρι τη δύση του ήλιου.

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης άνδρες από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, τα κοινοτικά συμβούλια και εθελοντές.

Είπε επίσης ότι οι κάτοικοι των χωριών στην περιοχή είναι σε επιφυλακή, έχουν λάβει οδηγίες και αν χρειαστεί να απομακρυνθούν, θα το πράξουν. Μέχρι στιγμής, είπε, δεν κινδυνεύει κανένα χωριό.